Hej, hallå, är här bara ett eko som låter tillbaka eller är ni några som fortfarande läser om jag skriver något? Livet blev så mycket i höstas, och sen visste jag inte alls var jag skulle börja skriva igen. Ni som följer med på instagram har nog bättre koll (tack för det!), men om ni inte hänger där så har jag några roliga nyheter! Vi passar på att dela några små bilder från de senaste veckorna också för extra stämning. (Eller det skulle vi inte alls, för jag får det inte att fungera…. eh, vi återkommer till den i ett annat inlägg. Eller bara titta på instagram, det mesta hamnar där i omgångar.)

Vi har flyttat! Vi har flyttat hem!! Vi bor i Falkenberg igen (!!!), sen i april. Vi har jobb här, vi har en ny lägenhet och vi har lämnat Malmö bakom oss. Och det är kanske det bästa valet vi någonsin gjort. Lugnet som har brett ut sig i min kropp sen vi flyttade hem och orken jag har i jämförelse med innan är nästan absurd. Jag vet inte exakt vad det beror på, men jag gissar att bara den minskade trafiken, och de ökade cykelturerna, har gjort sitt med måendet. Bara att cykla till och från jobbet är guld värt, och det är så otroligt skönt. Visst, det kanske blir sådär kul i ösregn och så, men hittills är det bara trevligt!

Vi har en balkong nu! Jag odlar lite enklare saker, som sallat och gräslök, lite mynta i en kruka och förra veckan chansade jag på att sätta lite ringblomma och de är också på väg upp och har fått sina andra bladpar redan! Sallaten har jag skördat en hel del av, och den verkar aldrig riktigt ta slut. Dessutom har jag massor med frö över, så skulle de nuvarande plantorna inte klara sig så kan jag alltid sätta mer. Det är så lyxigt att kunna odla lite egen mat, jag har önskat mig detta så länge….

Dessutom bor vi så nära naturen! Stranden – mindre än 10 minuters cykeltur bort! Skogen – nästan rakt utanför dörren! Svärföräldrarnas trädgård – typ 5 minuters cykeltur bort! Och allt annat är också nära. Mina föräldrar (som inte har någon trädgård, därav ingår de inte i naturen) bor också runt 5 minuters cykeltur bort, och jag tar mig till jobbet på under 15 minuter trots att det är uppförsbacke nästan hela vägen dit. Eric pendlar till Varberg, men det är också lagom nära än så länge. Det är… så jävla skönt att bo här igen.

Andra nyheter då? Jag vet inte riktigt, jag trivs på mitt jobb och jobbar just nu 75% men går upp till 80% efter semestern. Barnen är det gulligaste som finns! Jag har ett gäng 2- och 3-åringar som är de gulligaste små ungarna som finns. Faktiskt precis den åldern jag upptäckt att jag älskar mest att arbeta med, jag hade verkligen tur när jag hamnade där! Så otroligt rolig ålder och det händer så otroligt mycket där.

Annars gör jag en massa grejer. Testar nya hantverk som att göra små rep av olika växtfibrer, stickar en klänning, virkar hexagoner som ska bli en filt, gör saft av diverse grejer, och jag vet inte allt! Jag försöker få upp lusten att läsa igen också, och passar på att gynna min lokala (älskade) bokhandel också. Alltid som mest sugen när jag unnat mig en ny bok! Men det fungerar allra bäst om jag köper en i taget, har jag märkt. Det kanske vi kan diskutera någon gång också.

Jag har saknat att blogga, så otroligt mycket, och jag är så glad att jag satte mig och bara… gjorde det igen. Jag ska klura ut vad sjutton som händer med bilderna också, så hoppas jag att jag snart är tillbaka på ett någorlunda oregelbundet schema. Det vill säga – när jag känner för det. Hehe. Vi ska bara packa upp lite till och få bättre ordning, så är det lättare för mig att sitta vid min dator igen. Jag har så mycket jag vill visa, och så mycket jag vill spara för framtiden. Vi hörs snart igen!

Ett svar till ”Ett försiktigt litet hej”

  1. Profilbild för Linnéa
    Linnéa

    Hej hej! Jag har helt missat att du gör rep och stickar en klänning, men jag har inte riktigt lika bra koll på insta längre. Kul i alla fall att du tittade in här igen 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram