Om Bea

Hej och välkommen! Kul att du är nyfiken på vem jag är. Här kommer en lite längre presentation där jag även förklarar syftet med bloggen och lite av min historia med den.

Vem jag är

En kreativ tjugosjuåring som bloggar under eget namn. Kallas till vardags för Bea, men heter egentligen Beatrice. Bosatt i Malmö tillsammans med min fästman Eric. Studerar mina sista kurser på Malmö Universitet, och är (förhoppningsvis) färdig förskollärare till våren 2022. Lever med psykisk ohälsa och är diagnostiserad med GAD (Generaliserat Ångestsyndrom).

Saker jag är, men har lite svårt att kalla mig själv, är fotograf, bloggare och kreatör. Min fritid består till stor del av skapande, helst i textila material, och att fotografera min omgivning och vardag.

Varför jag startade den här bloggen

Min första blogg startade jag under 2010. Där skrev jag allra mest om vad som hände i livet, rena dagboksskildringar av dagar och inlägg i princip utan bilder. Jag hoppade sen runt ett tag på olika plattformar tills jag fastnade för blogg.se, och det var där min blogg började växa. Som en av värdarna för Monthly Makers (som tyvärr inte är igång längre) började jag bygga en plattform av läsare som delade mitt intresse för skapande. Sen dess har jag flyttat bloggen hit, till en egen domän som bär mitt namn.

Bloggen har varit en del av mitt liv sen jag var 16 år gammal. Sen dess har den ändrats rejält, och målet som från början handlade om att bli känd och kanske till och med tjäna pengar har nu ändrats. Mitt mål är numera att inspirera. Jag vill själv leva ett liv fyllt av skapande, med lite mer eftertanke och lugn, och det är vad jag försöker förmedla genom bloggen. Om jag i slutet av dagen vet att bloggen har skänkt någon glädje, så blir jag själv glad! En person som läst min blogg och känner sig inspirerad är en vinst för mig.

Vad du kan läsa om på min blogg

På bloggen kan du läsa om precis det fokus mitt liv har för tillfället. Bloggen följer min egen utveckling, som just nu handlar allt mer om skapande och att leva mer hållbart, med allt vad det innebär. Jag brukar kalla min blogg för en kreativ livsstilsblogg. För mig innebär det att jag har mitt fokus på skapande, och blandar upp det med allt som hör mitt liv till. Min blogg är också en sorts bildfylld dagbok, och jag anstränger mig verkligen för att blanda högt och lågt här inne.

Skapandet är ett väldigt stort ämne på bloggen. Jag försöker att blogga om skapande så ofta jag kan. Det kan vara allt från en uppdatering kring vad jag själv håller på med, till DIYs och tips på andra som skapar. Inlägg kring skapande är uppdelade under två kategorier. Den ena är DIY, där jag samlar rena tutorials och beskrivningar på hur man skapar specifika saker. Den andra är Kreativt, där jag lägger annat som hör skapande till – som sammanställningar av skapande och mer reflekterande texter kring ämnet.

Under 2021 har jag startat upp projekt En spellista i veckan! Så varje vecka postar jag en spellista med tio låtar som jag tycker lite extra mycket om just den veckan. En salig blandning av genrer, nytt och gammalt. Alla listor samlar jag i kategorin Musik.

När jag läser böcker, vilket jag gärna gör, så skriver jag en längre recension av varje bok på bloggen! Från 2021, vill säga. Tidigare finns lite sporadiska boktips och genomgångar av vad jag läst samlade i samma kategori som nu huserar recensionerna – Böcker.

Annat som är viktigt för mig är de två städer jag står närmst – Malmö och Falkenberg. De har varsin kategori på bloggen, där jag uppdaterar med platser, tips och annat som händer när jag är i respektive stad. När jag äter något gott, hittar på något nytt eller återupplever en gammal favorit hamnar det i de två kategorierna.

Utöver de här kategorierna delar jag med mig av diverse annat också. Personliga tankar, reflektioner och erfarenheter. Sånt jag tycker om och sånt jag ogillar starkt. Vad jag har på mig, vad jag fyndar på loppis och vad jag inreder mitt hem med. Bland annat, så har mina krukväxter en egen kategori! Högt och lågt, som sagt. Här får alla mina intressen samlas i en enda stor röra.

Några sista ord

Målet är, och har länge varit, att inspirera andra. Framförallt till att leva ett mer kreativt och skapande liv. Ett liv med lite extra fokus på hållbara sätt att må bättre. Allt med utgångspunkt i det jag själv är intresserad av och gör på fritiden!

Om du vill kontakta mig, så görs det enklast genom mejl. Du kan kontakta mig om vad som helst; samarbeten, frågor, tankar eller feedback. Skicka bara iväg ett meddelande till:
blogg@beahallberg.se

Följ mig gärna på Bloglovin, för att få reda på när jag uppdaterar.
Och på Instagram för att få följa med ännu mer i min vardag.
Är du enbart intresserad av att följa mitt skapande i realtid, så har jag även ett Instagramkonto för mitt skapande!

Jag hoppas du ska trivas här med mig!

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram