Jag är ju som sagt lite av en crazy plant lady, och därför älskar jag såklart mina växter! Sen vi flyttade till ny lägenhet och ljuset började komma tillbaka har flera av våra växter börjat skjuta nya skott, och det är så fint! Ljusgröna små söta blad som ploppar upp på olika ställen på olika växter.

 

hartassbräken skjuter skott

Här har vi några skott som ploppat fram ur tassarna på min Hartassbräken! I skrivande stund tror jag att den har minst 5 nya skott, varav ett håller på att väcklas ut till ett litet blad! Är så exalterad, för jag råkade nästan ta helt död på den här fina i höstas….

prickblad green magic med bebis

Även mitt prickblad, som jag fick veta att det är för någon vecka sen, har fått små bebis-skott från rötterna! Funderar på hur en bäst tar bort dessa och planterar, men jag väntar lite tror jag.

monstera deliciosa med nytt blad

Min ena monstera har tydligt överlevt massakern när jag drog och slet ut små plantor att ge bort med rötterna hej vilt uppslitna. En av mina kompisar som fick en av plantorna har till och med fått ett nytt blad på sin nu!

elefantöra med nya blad

Och den här lilla som jag bytte till mig i höstas verkar trivas fantastiskt! Den får ungefär två blad i veckan just nu och det är superkul! Längtar tills den får egna små bebisar jag kan ge bort.

gullranka som skjuter ut ett nytt blad

Gullrankan jobbar på sin enda ranka och får snart ännu ett litet blad! Till våren hoppas jag på minst ett i veckan när den fått hamna i ny jord och i större kruka.

peperomia rain drop med nytt bebisblad

Och peperomian får också nya blad titt som tätt! Fyndad på Ica mitt i sommaren och verkar trivas fint i sin gamla jord trots att den växt rätt rejält. Även denna hoppas jag på blir ännu större när den får ny jord och större kruka. Tills dess verkar den trivas och skjuter ut nya blad lite då och då!

kaffeplanta med nytt bladpar

Även min nya kaffeplanta jag köpte på Ikea för bara ett par veckor sen verkar trivas i vårt söderfönster! Den har inte fått några mängder nya blad kanske, men det paret den har fått har snabbt blivit mörkare och är superfina!

Och det var den mängden skott, snart kommer en uppdatering av hur de ser ut i dagsläget och om det har tillkommit fler små gulliga växtbebisdelar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram