För någon vecka sen mötte jag upp Klara på väg in till stan, för vi var sugna på frukost. Jag hade för mig att Café Sockerbit har frukost, så vi styrde ditåt. Om vi hade haft fel hade vi fått leta upp något annat, men nu hade jag tack och lov rätt! De serverar inte bara frukost, utan också det fantastiska påhittet scones-frukost!

Så den valde vi såklart. Vi tog varsin kopp te till, jag mitt bästa äppelpajs-te, och Klara ett fruktigt svart te. Bästa grejen? Man får påfyllning på vattnet! Så man kan hämta minst två koppar, vilket är perfekt när man vill sitta länge!

Det är också så himla mysigt möblerat, och är man stammis får man en egen kopp på väggen vid dörren! Här finns små stilleben på väl utvalda platser, och på ett bord står ett litet växthus med staplade koppar och en liten växt i.

Och medan jag fotade fick vi in vår frukost! Varsin supergod scone med ost och på apelsinmarmelad i en liten burk. Allt fint upplagt på klassiskt porslin med guldkant, och så den handdrejade koppen med te brevid. På borden runt omkring ligger böcker i högar och koppar står på hög brevid ljus som brinner och växter som sprider växtglädje.

Två av mina favorit-stilleben. En ap-ljusstake på två böcker med gammal finish, och staplade koppar och fat i favoritfärgerna under en glaskupa brevid ytterligare en vacker ljusstake och en vas med torkade blommor.

Men nog om den här fantastiska inredningen nu, hur underbar den än är. För att återgå till själva fikan, så satt jag och Klara kvar i någon timme och pratade om allt möjligt. Bland annat om att jag ska fotografera hennes bröllop i sommar! Det ska bli så himla fint, och jag är samtidigt så otroligt nervös. Jag ska skriva lite mer om det när det närmar sig dock.

Vi kom strax efter öppning och satt kvar längre än folk som kom och gick, åt lunch och försvann och drack upp sitt te och kaffe och så sa Klara ”är du också hungrig?”. Det var jag såklart, för klockan var nästan ett. Så vi bestämde oss helt enkelt för att gå ut och luncha också! Men vart det bar av berättar jag om en annan gång.

Café Sockerbit är ett sånt ställe som många missar. Det ligger lite undangömt i Holmgången och är ganska litet. Jag gick dit första gången för en frukost hösten 2014, när vi startade bokcirkeln jag var med i ett år. Sen har jag varit där två gånger med den här, och det är verkligen en favorit! Allra bäst för miljön, men också för att de har äppelpajs-te och gott fika. Och nu också för frukost!

Har ni något favoritcafé där ni bor? Vill ni tipsa? Sparar på en lista så jag kan besöka när jag reser runt i livet sen!

6 svar till ”Café Sockerbit med Klara – en favoritpärla i Malmö”

 1. Profilbild för Sandra Leone

  Det verkar så mysigt! Frukost på café är verkligen en av livets bästa grejer.

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, det är verkligen ett sånt där favoritställe! Och måste instämma, även om jag inte gjorde det alls förrän jag flyttade till Malmö!

 2. Profilbild för Bokstund

  Men åh, vilket galet mysigt ställe! Om någon känner till något sådant i Göteborg vill jag jättegärna veta! ?

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, men visst är det! Rekommenderar varmt! 😀 Har tyvärr inte lika bra koll på Gbg, men när jag varit där har jag ju såklart fikat lite! Kanske inte de bästa tipsen som finns (kanske för att de flesta ligger i centrum och antagligen är rätt välkända?), men jag har gillar Fröken Olssons Kafé på Östra Larmgatan, Le Pain Francais på Vallgatan och kanske min favorit på ena hörnet vid Domkyrkan – Kopps på Kungsgatan! Bäst är övervåningarna på de två sista, riktigt mysiga. Men som sagt, jag är inte bäst på Göteborg, så kanske finns det många bättre tips där ute! 🙂

 3. Profilbild för Julia

  Gick faktiskt förbi Cafe sockerbit just för att jag minns att du tipsat om det tidigare men var stängt tyvärr. Får se om jag får chansen någon annan gång för äppelpajs-te låter som det bästa?? I Halmstad kan jag tipsa om Skånskan på Storgatan under vintertid om man vill sitta inne. Gammalt 1700-tals hus som inte har en enda rät vinkel men väldigt mysigt. Sommartid är Cafe Rotundan i Norrekatts park ett tips!

  1. Profilbild för Beatrice

   Åh, så tråkigt! Men det kommer fler gånger! Och ja, de där två är mina bästa i Halmstad också! Ett av mina starkaste minnen från när jag var liten är att jag fikade på Rotundan med farmor en gång och de spelade Boom Boom Boom Boom-låten i högtalarna och vi skulle träffa farmors syster där i parken. Minns inte vad jag åt, eller vad som hände mer, men minns hur det såg ut, kändes och hur stor skillnad det var när jag kom tillbaka som tonåring och fikade där, hehe. Samma sak med fina Skånskan <3 Älskar att golvet lutar lite liksom!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram