Jag skrev för någon vecka sen ett inlägg där jag bara rabblade upp saker som skedde då, och nämnde i en punkt att jag är nöjd med min hudvårdsrutin, och att jag märker skillnad när jag använder den. Då passade jag även på att fråga om någon skulle vara intresserad av att läsa den, och ett par stycken sa ja, så här kommer en liten genomgång av den!

Den är, som rubriken avslöjar, väldigt enkel och i enbart fyra steg. Det kanske låter mycket, men de dagar jag går osminkad är den i enbart tre steg, så den får väl ändå ses som enkel. Den är dessutom studentvänlig, eftersom den i förhållande till många andra rutiner jag läser om, är rätt så billig. Jag vill dock poängtera att jag inte gör detta varje dag. Mina produkter räcker antagligen längre för att jag använder dem mer sällan, upp till 3 ggr/veckan. Det känns viktigt att påpeka detta, eftersom det kan bli dyrare för någon som behöver/vill använda sina grejer varje dag.

Jag har fokuserat på apoteksmärken i det jag köper. Det kanske låter ganska dyrt, men jag har märkt att det hjälper i längden. Hellre tre lite drygare produkter med bra ämnen i, än många billiga som inte håller måttet! Jag har också testat mig fram, och utgått från min hudtyp för att hitta rätt i den där djungeln.

Jag har känslig blandhy med yttorrhet, kan man kanske säga. Jag är ofta väldigt torr och fnasig, men samtidigt är min hud rätt fet, och jag är dessutom känslig för starka produkter. Detta innebär egentligen samma sak som för de flesta andra – min hud behöver fukt. Jag har testat lite olika produkter och märken innan, men det här är alltså hur jag gör nu!

Jag börjar med, om jag har sminkat mig, att ta bort sminket och eventuell annan skit med ett micellvatten. Exakt hur det fungerar? Ingen aning. Men jag använder det här för torr hud från L300, som kostar typ en hundring på apoteket. Prisvärt, och jag har haft min flaska sen strax innan jul, och först nu börjar den ta slut!

Jag blöter ner en bomullspad, drar av sminket och ser till att allt är borta. Eventuellt tar jag en bomullspad till och drar över resten av ansiktet för att ta bort rester, men inte alltid. Sen vidare till nästa steg.

Den här rengöringen! Den kommer från Avéne, som är ett franskt apoteksmärke, men som säljs i Sverige också. Jag delar den här med Eric, och den är inte ens halvfull trots att vi skaffade den i december. Den går på 200 spänn ungefär, men räcker alltså ganska länge.

Jag brukar ha ansiktet fuktat, trycka ut en pumpning i ena handen, föra över så jag har i båda händerna och sen massera lite försiktigt runt hela ansiktet. Även under hakan! Jag är alltid lite extra nog kring näsan, och nedanför kindbenen, för där får jag majoriteten av mina finnar. Sen sköljer jag av allt med vatten och torkar mig med en ren handduk.

Jag fortsätter vidare i rutinen med en toner från Emma. S. Till en början tyckte jag inte om den här, men sen läste jag att en toner återställer pH-balansen i huden efter vatten och rengöring. Så jag hade alltså använt den helt fel! Lätt hänt, när man inte kan så mycket. Sen jag började använda den näst sist i min rutin har jag i alla fall märkt skillnad! Den luktar rätt starkt, så klarar man inte av starka dofter är den här inte rätt. Den kostar drygt 160 kronor, men verkar efter lite googling inte finnas på alla apotekskedjor – så kolla upp innan!

Jag brukar hälla upp i handen så den täcker en yta av mina fyra fingrar ihop ungefär, eller kanske en till en och en halv tesked om man är bra på att måtta i handen. Sen fördelar jag på båda händerna och duttar på den över hela ansiktet. Trycker in den, liksom. Sen får den torka lite, och så går jag vidare till det sista steget.

Som är fuktkräm! Jag använder samma både på dagen och natten, oavsett när jag gör min rutin så ser den likadan ut. Jag använder en fuktkräm från Avéne, som jag även här delar med Eric. Den är nästan slut nu, och den är väl mer frekvent använd än det andra för att jag ibland duttar på lite efter att jag duschat utöver min vanliga rutin. Den kostar ca 150 kronor, och är vad jag tror har räddat min hud.

Jag trycker ut något i storlek med en ärta ungefär, eller kanske en svart böna om jag är supertorr, och sen fördelar jag den över ansiktet med fokus på kinder, haka, panna och näsa. Resten av ansiktet får det som inte går in direkt i huden. Sen är jag alltså klar!!

Hela den här rutinen brukar ta mig ca 5 minuter, antagligen mindre tid än det tar dig att läsa ända hit alltså. Det är som sagt en förhållandevis enkel och billig hudvårdsrutin. Framförallt tycker jag den känns prisvärd i förhållande till kvalité.

Om man tycker detta är för mycket så klarade jag mig länge på bara sminkborttagning och fuktkräm. Den här är den bästa fuktkrämen jag testat hittills (av en heeel del), och innan L300-borttagningen använde jag micellvattnet från Garnier som också fungerade helt okej. Så skulle jag bara få välja två produkter skulle jag välja enkel rengöring och fuktkräm, helt enkelt!

Hur ser er rutin ut? Det är alltid lika intressant att läsa om!

2 svar till ”Min enkla och studentvänliga hudvårdsrutin”

  1. Profilbild för Bokstund

    Jag vet inte om man kan räkna det som en rutin eller inte, men tvättar ansiktet med Aco Face Clean Gel varje kväll när jag duschar, och använder en scrub efteråt typ en gång i veckan. Sen på vintern tar jag en Elizabeth Arden moisturizing cream efter duschen ca 1 gång i veckan eller vid behov. Haha superluddigt, men har ju som sagt ingen direkt hudvårdsrutin ? Men är alltid kul att läsa andras!

    1. Profilbild för Beatrice

      Åh, men klart det kan kallas rutin! Tänker att det man gör på ett speciellt sätt eller vid en och samma tidpunkt är en rutin, typ som att smörja efter duschen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram