DIY

Monthly Makers Återbruk – No Sew gympapåse

Hej på er! Äntligen är det dags att visa vad jag hittat på för något på mitt värd-tema i Monthly Makers. Just nu är jag förkyld som bara den och spenderar majoriteten av mina dagar instängd i värmen med fläkten på högsta effekt och papper redo för att snyta mig varannan sekund. Eller det känns så i alla fall, och det är ju lagom kul egentligen. Men det är inga såna tråkiga saker vi ska behandla idag! För idag ska jag alltså äntligen få visa vad jag har hittat på under temat.

För jag har nämligen gjort världens enklaste gympapåse! Först skulle jag ha visat ett litet bord, men sen gick cirka allting fel, och det får vänta några veckor. Det är alltså på gång, men det är inte färdigt än. I stället fyllde jag ett behov här hemma i form av den här väskan.

Eric cyklar till jobbet varje dag, och hittills har han tagit med matlådan i en tygpåse som han hängt på styret (!!) och cyklat med en halvmil enkel väg. Ohållbart tyckte jag när jag upptäckte detta och övertalade honom att låta mig sy en sån här gympapåse åt honom i stället.

Eftersom temat den här månaden är återbruk har jag självklart tagit något och gjort om det och inte bara sytt från vilket tyg som helst. Här kommer en enkel beskrivning:

Du behöver:

En tygpåse
Öljetter (2 st x 2 delar + verktyg som följer med)
Tunnare rep
Hammare
Sprättare
Sax

Börja med att sprätta bort handtagen. Mina satt tyvärr fast i sömmen som gör rännan att dra repet genom sen, så jag fick förstärka på vissa ställen med symaskinen, men på vissa av mina andra tygpåsar var det inte så, så kolla innan! Annars går det såklart också bra att sy för hand eller kanske till och med att använda ett bra tyglim.

Gör sen två små hål, ett i varje nedre hörn, och slå i öljetterna med hjälp av verktygen som följer med och en hammare.

Vik båda repdelarna på mitten, trä sen igenom dem från varsitt håll så repet drar med sig sidan av tygpåsen när man drar i det. Det är lite svårt att förklara, men tittar man noga här på bilden ovanför så ser man hur man ska göra, annars finns en bra beskrivning här. Trä sen båda repdelarna genom ena öljetten och knyt en stadig knut. Se till så den inte går att dra igenom och gör samma sak på andra sidan.

Et voilà! Eller vad man nu säger. Du har en färdig gympapåse på mindre än en halvtimme om du sprättar fort. Och du kan såklart göra om din favorit-tygpåse, eller en du inte använder så ofta. Kanske om handtagen har börjat gå sönder men inte resten av påsen?

Jag är supernöjd, och det är Eric också. Nu slipper han (läs: jag) oroa sig för att tygpåsen ska åka in i framhjulet och kan cykla på i ordentlig takt utan att det vinglar till. Nu har han en gympapåse han kan ha på ryggen i stället!

Och just det! Hur vet man hur långt repet ska vara? Jo, jag ritar alltid lite först och mäter så gott det går. Först mätte jag 65 cm på varje sida + 38 på överkanten på påsen. Sen insåg jag att repet blir ju längre när man drar igen den! Så till slut kom vi fram till att ungefär 15 cm är ökningen på varje sida när man drar ihop den, mätte igen från den punkten och kom fram till 38 + 40 (+15), och sen dubbelt upp på det, så 38 x2 + 55 x2, och jag klippte alltså av repet på ca 185 cm när jag klippte. Såhär i efterhand? Jag har ingen aning om det där ens är korrekt matte, men den passar, och det är ju huvudsaken! Måttbandet dög fint som test-rep när jag mätte också.

Kan verkligen rekommendera att göra en sån här ritning innan man sätter igång. Det underlättar att man tänker igenom allt innan man bara skapar, hehe. Då kan man också se till att man har allt man behöver hemma så man inte är mitt uppe i allt och så blir det inte färdigt för att man måste åka och handla (ja, jag har varit med om detta förut…).

Och nu har alltså Eric en ny väska i form av gympapåse, och jag har fått visa mitt bidrag till måndens Monthly Makers-tema! Nu är det dock dags att lämna över till er. För nu vill jag ju se vad NI har skapat! Lämna en länk till ert bidrag i det här inlägget, och så samlar jag ihop allt till den 30:e juni. Är ni med på det? Såklart ni är! En längre genomgång på upplägget får ni under nästa bild.

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I juni är temat Återbruk och jag är värd. Länka ditt bidrag i kommentarsfältet nedan, senast den 28:e juni för att vara del av sammanställningen! Genom att göra det godkänner du att vi återpublicerar din bild i relevanta sammanhang i våra bloggar och mediekanaler – självklart med hänvisning till ditt eget inlägg. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på InstagramPinterestwebben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

 

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice (jag!), ElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

SparaSpara

SparaSpara

SparaSpara

You Might Also Like

62 Comments

 • Reply Pia 20 juni, 2017 at 09:27

  Vilken nice och görbar idé!! Hur fin som helst!! Gillar ryggsäcken också! Är det krav på gröna fingrar för att få bära en sådan? 🙂

  Mina återbruk är som följer:
  https://lopplisa.wordpress.com/2017/06/16/burkaterbruk-i-pimpad-form/

  https://lopplisa.wordpress.com/2017/06/14/aterbrukad-typografi/

  Ha en trevlig dag!

 • Reply SOFIAMILK 20 juni, 2017 at 12:42

  Åh, tjusigt! Supersmart funktion ju!

  Här kommer mitt bidrag:
  http://sofiamilk.se/2017/june/diy-superenkla-handtag-2.html

 • Reply Silje 20 juni, 2017 at 15:16

  Så fin den blei og ikkje minst praktisk! Tommel opp 🙂 Her er mitt lille bidrag: https://siljehusmor.blogspot.cz/2017/06/drskilt-av-gjenbruksmateriale.html?m=1

 • Reply Anni 20 juni, 2017 at 15:41

  Men så smart med en klassisk gympapåse och så supersnygg den blev! Det där med kassar på styret är ju hur farligt som helst – en alldeles för vanlig orsak till olyckor!

  Jag blev för en gång skull färdig med mitt bidrag tidigt, förmodligen eftersom förra månadens hamnade i soporna 🙁
  http://vardagsnjutning.blogspot.se/2017/06/en-grind-i-aterbruk-till-monthly-makers.html

 • Reply Wilda 20 juni, 2017 at 15:42

  Så peppigt och härligt inlägg! Och vilket himla enkelt men SUPERFINT sätt att skapa en ny väska av en gammal väska. Jag har orimligt många tygkassar och dessutom skulle jag ju behöva något att ha badkläder i nu när jag cyklar och slänger mig i sjöar hela sommaren 😉 TACK för en superfin DIY, pedagogiskt beskrivet (märks att du har utbildning i ämnet) och så fint presenterat!

 • Reply Louie 20 juni, 2017 at 15:53

  Den blev jättefin! Ska nog pröva det på min tygväska, handtagen på den är ganska slitna.

  Här är mitt bidrag:
  http://nouw.com/louielei/monthly-makers-juni—aterbruk-30407184

 • Reply Natalie 20 juni, 2017 at 16:35

  Vart är den där ursnygga ryggsäcken ifrån? 😀

 • Reply Malin 20 juni, 2017 at 18:34

  Mitt bidrag är blomkrukor som jag gjort om med inspiration från Wednesday Addams: http://mildamalin.blogg.se/2017/june/inspirerar-mig-valdeliga.html

 • Reply Anki 20 juni, 2017 at 19:38

  Himla fin påse det blev! smart och mycket bättre att ha när man cyklar än en påse på styret!

  Här kommer mitt lilla bidrag: http://litevirkning.se/2017/june/virka-runt-knappar-2.html

 • Reply Julia 20 juni, 2017 at 20:31

  Men vad smart?? Superbra idé ju! har dessutom en älskad tygkasse som bara har ett fungerande handtag sen några veckor tillbaka…
  Här kommer mitt bidrag! http://gornagotnu.blogg.se/2017/june/gor-en-bevattningsbubbla-av-en-glodlampa.html
  (Din gröna väska i hallen får massa tummar upp från mig btw)

 • Reply Alexandra 20 juni, 2017 at 21:34

  Så fin! ? enkla saker är så snygga ? Mitt bidrag blir ett linne, som var en tröja som annars inte använts när mer.. https://igottpysselsallskap.wordpress.com/2017/06/18/aterbruk/

 • Reply Linda 20 juni, 2017 at 22:07

  Hej! Så himla bra grej att göra! Jag har en man som envisas med att ta med matlådan i en plastpåse på cykelstyret! Försöker få honom att byta ut den men han säger bara ”Det funkar ju bra”.

  Här kommer mitt bidrag! En taklampa av en gammal lampskärm och återanvänt tyg!
  http://lilapixlar.blogspot.se/2017/06/en-aterbrukad-lampa.html

 • Reply Ann-Charlotte 20 juni, 2017 at 23:41

  Vilken smart konstruktion. Nog för att jag gillar tygväskor, men ibland behöver en ju en annan typ av väska. Här kommer mitt bidrag, ett förkläde i jeans http://www.thecraftlab.se/2017/06/09/repurpose-jeans-into-an-apron/ /Ann-Charlotte, The Craft Lab

 • Reply Karin 21 juni, 2017 at 05:18

  Men vilken fiffig, miljövänlig, praktisk, funktionell, cykelsäker och snygg återbruksidé! Alla kan! Kanon Bea och bra arbetsbeskrivning! Bra gjort!!!!!!!

  Här kommer mitt bidrag, ett hårt sådant och inget att ha på ryggen!

  http://designbybrismo.blogspot.se/2017/06/ljuskrona-monthlymakers-diy-aterbruk.html
  eller
  https://www.instagram.com/p/BVlcRzLFXFO/?taken-by=designbybrismo

 • Reply Borgmästaren 21 juni, 2017 at 11:32

  Smart! Mitt bidrag finns här http://mitthemarminborgnaturligtvis.blogspot.se/2017/06/monthly-makers-aterbruk.html

  Lite återbrukade trådrullar blev det.

 • Reply Rebecca Behrmann 21 juni, 2017 at 14:43

  Hej!
  Mitt bidrag till månadens tema är en förvaringslåda
  https://www.instagram.com/p/BVHqw2zAOsz/

 • Reply Maria Ho 21 juni, 2017 at 16:10

  Jättesmart! Jag har en rejäl samling bomullskassar från Gudrun Sjödén som väntar på att bli en megakasse. Vilket år som helst… Just i år blev det i stället återbrukade smycken:
  https://meningsbyggnad.wordpress.com/2017/06/20/monthly-makers-juni-aterbruk/

 • Reply Eva 21 juni, 2017 at 16:15

  Jag gjorde ett linne av gamla lakan, jag färgade det och gjorde tygtryck på bröstet: http://eva.monkeytoys.com/?p=25678 Fast jag köpte lakanen i en andrahandsbutik, färgen och stämpeln på Panduro – så himla mycket återbruk var det inte.

  Sedan sydde jag ett fodral till min läsplatta, där är tygerna över från andra projekt precis som foder, knappar och snöret: http://eva.monkeytoys.com/?p=25652

  Dina alster som du sytt ser fantastiska ut, jag gillar när kvalitén är bra. Hellre det än mycket pyssel om du förstår vad jag menar. Själv kämpar jag på med just det där att det ska bli så bra att jag vill använda sakerna jag gör.

  Tack för inspirationen.

 • Reply Johanna 21 juni, 2017 at 18:41

  Typ snyggaste gympapåsen jag sett?? Så fin!! och så himla smart idé!

 • Reply Lena 21 juni, 2017 at 20:36

  Så fiiin!
  Dette blir mitt neste sommerprosjekt – takk for inspo!

  Her er mitt bidrag til tema ÅTERBRUK:
  http://www.wonderwood.no/single-post/2017/06/21/diy-rustikk-gjenbrukslampe-diy-rustic-fabric-lamp

  God sommer fra
  Lena // Wonderwood

 • Reply Carin H Brander 21 juni, 2017 at 21:08

  Smart, ska försöka göra såna åt barnen! Här är mitt bidrag: http://www.carinh.se/blogg/2017/6/diy-rtkrukor

 • Reply Alicia 21 juni, 2017 at 22:25

  Vilken otippad och bra lösning! Så kul återbruk Bea, och snygg livräddning 😉

  Här kommer mitt bidrag: http://aliciasivert.blogspot.se/2017/06/monthly-makers-juniaterbruk-nar-mammas.html

 • Reply Sofie 22 juni, 2017 at 10:13

  Åh, wow! Jag har också tidigare återbrukat tyg till en gympapåse som jag har mina stickningar i! 😉 Så bra! Men här är mitt bidrag för denna gång!

  http://smortensem.blogg.se/2017/june/retro-klanning.html

 • Reply Anna María 22 juni, 2017 at 11:17

  Vilken smart grej! Och fint!
  Jag har återbrukat mormors gamla strumpbyxor (och övrigt material för den delen) och gjort en blomkrans till midsommar. Här hittar du den: http://dnilva.se/2017/06/diy-blomkrans-av-strumpbyxor/

 • Reply Jessica 22 juni, 2017 at 11:34

  Sjukt smart ju!!!!!!!! Heja!!! Och ryggsäcken??? Så fin!!

  Här är mitt bidrag, där jag återbrukat ett foto! http://jessicaandersdotter.se/blogg/monthly-makers-recycling-tomorrow/

 • Reply Lena 22 juni, 2017 at 12:33

  Vad fin den blev o så praktiskt mitt bidrag är en mobil av nycklar
  https://instagram.com/p/BVFbf_GBmdz/

 • Reply Eva Linnea 23 juni, 2017 at 08:54

  Hej! Här kommer mitt bidrag till månadens ”Monthly Makers”.
  GLAD MIDSOMMAR önskar Eva Linnea

  https://lavendelochsalvia.com/2017/06/23/mynta-spiral-av-spillvirke/

 • Reply Thea 23 juni, 2017 at 09:39

  Så himla fint Bea! Och så enkelt ändå, kanske till och med jag, som trasslar de enklaste av trådar, kan lyckas skapa mig en sådan här! Superfint! <3

  Här är mitt bidrag, jag har återbrukat en närmare 100 år gammal soffa; http://vasterdrottningen.se/skapande/har-drommer-jag/

 • Reply Stina 23 juni, 2017 at 10:45

  Räknade högen av kassar jag samlat på mig under åren och har blivit en del. Kul idé att sy om dem!
  Här kommer mitt bidrag http://www.thecraftlab.se/2017/06/14/diy-button-necklace/

 • Reply Alexandra 24 juni, 2017 at 22:45

  Å det är alltid så roligt att se allas bidrag! Här är mitt, som började med en planka jag hittade i skogen https://instagram.com/p/BVvG9OuFWfk/
  Trevlig sommar på er!

 • Reply STJÄRNÖGONBLICK #25 | rödbukad lemur, kort hår och matbuffé. | REAKTIONISTA 25 juni, 2017 at 16:03

  […] vacker sänggavel av en annan möbel. Glöm inte att skicka in ditt bidrag senast den 28:e hos Beatrice, som för övrigt har gjort en superfin och enkel […]

 • Reply Katarina 25 juni, 2017 at 19:48

  Låter ju livsfarligt att cykla med påse på styret, skönt att du styrde upp matlådetransporten och på ett så snyggt och smidigt sätt.

  Garvade åt när du skrev om att skissa innan, det gjorde jag med men inte hjälpte det inte 🙂
  http://lekfulltmedkatarina.blogspot.se/2017/06/krokta-linjer-ar-langre-raka.html

 • Reply Grahnslöjd 25 juni, 2017 at 19:59

  Snygg påse!!:) Jag har också gjort en påse, men en sångpåse:)
  http://grahnslojd.blogspot.se/2017/06/sangpase.html

 • Reply Skaparlusta 25 juni, 2017 at 21:00

  http://Instagram.com/Skaparlusta
  Här kommer mitt bidrag denna månad. Jag blir längtansfull när jag ser ditt bidrag. Det är så kul att sy och speciellt när det blir både praktiskt och snyggt och det lyckades du verkligen med. Eftersom jag sydde och återbrukade på förra månadens tema så har jag denna gång gjort något helt annat. När jag var på skroten och letade material till ett annat projekt hittade jag ett trasigt solur. Tog med mig det och tänkte egentligen göra något för blommor men sedan sprang jag på en mässingskorg som hade tappat ett ben och då var idén klar. Lite demontering, slipning, nya skruvar och muttrar, putsning, målning och en kedja så blev det en marschallhållare att lysa upp augustikvällen med. Nu är det ju knappt mörkt det var därför svårt att få någon bra bild i mörkret.

 • Reply Vilt og vakkert 25 juni, 2017 at 22:22

  Heisann, her er mitt første bidrag. Det gjenstår ennå litt jobb, og innlegget mitt vil bli supplert med nye bilder i morgen da jeg forhåpentligvis er ferdig som planlagt. https://viltogvakkert.blogspot.no/2017/06/monthly-makers-new-washbasin-from-old.html
  Morsom pose du har sydd! Regner med at den vil bli brukt mye neste skoleår!

 • Reply Emma 26 juni, 2017 at 12:19

  Såna påsar är bäst!
  Jag gjorde tygkorgar av avklippta jeans 🙂
  http://mikibou.blogspot.se/2017/06/enkal-tygkorgar.html?m=1

 • Reply Finurliga fröken 26 juni, 2017 at 12:50

  Men så fin! Kanske skulle ge mig på att göra en sån till sonen.

  Själv har jag gjort en liten kruk gumma.

  http://finurligafrokens.blogspot.se/2017/06/monthly-makers-juni-aterbruk.html?m=1

 • Reply Klara 26 juni, 2017 at 18:11

  Här kommer mitt bidrag som också är en tygpåse ? Tyget är köpt second hand och påsarna är till för att undvika engångsplastpåsar i mataffären ♻️

  https://instagram.com/p/BVfBgbhHw9y/

 • Reply Linnéa 26 juni, 2017 at 18:11

  Här är mitt bidrag 🙂 https://iknitsweaters.wordpress.com/2017/06/26/blommiga-tygpasar/

 • Reply Julia 26 juni, 2017 at 19:04

  men så cool! och vad smart sätt att göra gympapåsen på, enkelt är bäst
  Här kommer mitt bidrag: http://www.theglassberg.com/monthly-makers-favorit-i-repris-aterbruk-ananas-pinata/

 • Reply Ruth | HungryHeart.se 26 juni, 2017 at 20:41

  Fy farao så smart! Älskar såna kluriga, enkla och helt genialiska lösningar. Dessutom rackarns snyggt! <3

  Jag gjorde en superenkel makeover av kuddar: http://www.hungryheart.se/2017/06/21/makeover-av-kuddar-aterbruk/

 • Reply Rebecca 26 juni, 2017 at 21:39

  Hej!

  Jag pimpade en gammal träbricka med en tapetbit

  https://www.instagram.com/p/BV0JN3HgkF3/

 • Reply Created_by_malin 27 juni, 2017 at 17:09

  Vilkend fin väska du gjort! 🙂
  Här är mitt bidrg: https://www.instagram.com/p/BV1jBJrAlMl/
  Hälsningar Malin

 • Reply Maria Eriksson 27 juni, 2017 at 22:39

  Sååå klassiskt – lite nostalgi också! Här kommer mitt bidrag – en bokhylla får nu tjänstgöra som garderob för dottern utklädningskläder.
  http://www.silvermaria.se/aterbruk-bokhylla-blir-till-garderob/

 • Reply Tina 27 juni, 2017 at 23:50

  Vad många fina återbruk alla har gjort! Har fått en väldig massa inspiration och kul ideer nu? Själv gjorde jag en midsommarkrans av en tom äggkartong. Här har ni den:
  https://instagram.com/p/BVfUBtyDUH4/

 • Reply Anna 28 juni, 2017 at 11:43

  Oh så fin!
  Jag har gjort en liten förvaring för viktiga papper: https://instagram.com/p/BV4N7IugXu1/
  Ger fingret åt min inre perfektionist och är nöjd fastän den blev jättesned och inte alls perfekt!
  /Anna

 • Reply Liselott Johåker 28 juni, 2017 at 14:35

  Hej hej
  Underbar gympapåse!
  Här kommer mitt bidrag
  http://toregardslillalotta.blogspot.hr/2017/06/finaste-skarbradan-gor-du-sjalv.html?m=1

  Hoppas att detta fungerar för just nu är jag utomlands men självklart måste jag ju vara med ändå ?

  Kram Liselott

 • Reply Jess 28 juni, 2017 at 16:32

  Så enkelt och vilket snyggt slutresultat! Lite i sista stund fick jag äntligen tummen ur och limmade ihop ett tvåvåningsfat av en loppisfyndad assiett och ljusstake samt ett glasunderlag jag ärvt från mormor och morfar: https://www.instagram.com/p/BV4uVl3nSd8BY-rDYCZuFW25LVtdVWHKkw4IQE0/?taken-by=jesskarlsson

 • Reply Martina 28 juni, 2017 at 17:01

  Åh vilken kul idé, och så smidig att pyssla ihop! Ska jag testa på under semestern 🙂

  Höll helt på att glömma att posta mitt bidrag! Gjorde en korg till mina garnnystan av ett vitt gammalt plastnät som suttit runt ett balkongräcke! Jag klippte till en rund botten och formade nätet till korgens sidor. Sedan limmade jag ihop med limpistol och sprayade med guldspray. Enkelt och kul! Här kommer länken:

  https://instagram.com/p/BVKa80rH6QS/

  Kram
  Martina

 • Reply Ulrika 28 juni, 2017 at 17:33

  Mitt bidrag har lite säsongsstämpel över sig – en dörrkrans till påsk. Stommen kommer från en dörrkrans till jul som jag klädde med tygremsor från gamla trasiga kläder och lakan. Just till påsk vill jag ha färg!

  https://instagram.com/p/BR03WM3jp-q/

 • Reply Stina 28 juni, 2017 at 18:29

  & här kommer mitt bidrag 🙂 http://stinastillvaro.se/2017/06/21/monthly-makers-aterbruk-2/

 • Reply Maria Jansson 28 juni, 2017 at 20:50

  Hej! Här kommer mitt och min dotters bidrag till månaden tema återbruk ?
  https://instagram.com/p/BVackeEAA94/
  Mvh/Maria

 • Reply Linnea 28 juni, 2017 at 22:53

  Wow, så snyggt och smart! Behöver skaffa mig en väska att ha med till odlingslotten, tack för inspirationen! Här kommer mitt bidrag, en uppdaterad Marimekkoklänning https://instagram.com/p/BV5bI4MAaGt/

 • Reply Monthly Makers juni/återbruk: när mammas 80-talsklänning blev jeanskjol - Alicia Sivert 22 juli, 2018 at 18:35

  […] av, utmanas och skapa utifrån. I juni är temat återbruk och Beatrice är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/6 för att vara med. Mer inspiration hittar du på […]

 • Reply MONTHLY MAKERS RECYCLING / TOMORROW - Jessica Andersdotter 18 mars, 2019 at 08:58

  […] inspire and challenge you. For June the theme is RECYCLING and Beatrice is hosting. Comment on her post here with a link to your creation before 28/5 to be a part of the compilation. More inspiration can be […]

 • Reply MONTHLY MAKERS ÅTERBRUK | glasunderlägg av pussel | REAKTIONISTA 28 juli, 2019 at 12:26

  […] av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat ÅTERBRUK och Beatrice är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 juni för att vara med. Mer inspiration hittar du […]

 • Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.