Under tiden jag spenderade i Falkenberg kom Wilda på ännu ett fantastiskt inläggsformat. Här har jag lånat en del av det för att kunna visa lite snabbt vad som hände i Falkenberg när jag var där ungefär tre veckor av fyra i juli. Vill ni se makalösa bilder och läsa fina små texter tycker jag ni bör kolla in alla Wildas inlägg i samma anda. <3

Delar av det här inlägget är skrivet under dagarna jag var i Falkenberg, resten har lagts till nu i efterhand.

Falkenberg, 29 juli 2017

Hej på er!

Jag sitter och läser i solnedgången igen, som de flesta fina kvällarna här i Falkenberg. Nyss fick jag hämta en filt för att kunna sitta ute lite längre, men det är ganska behagligt en stund till. Lavendeldoften blandas med salta havsvindar, tånglukt och friska pustar av ingen lukt alls. En bit bort hör jag bilar gasa på på långsträckorna, och runt omkring mig prasslar löv i häckar och träd.

Frukosten intas på framsidan av mina svärföräldrars hus. Rostmackor med ost, apelsinjuice och solvarma körsbärstomater direkt från plantan. Röda och gula. Lavendel som rör sig mjukt i en vindpust och humlor och bin som surrar omkring mig. De andra är ute och går med hunden, men jag tar en lugn stund för mig själv med en bok och njuter av värmen från solen på mina bara ben.

På dagarna lånar vi bilen och gör utflykter runt omkring stan. Återupplever barndomsminnen, hälsar på släktingar, njuter av ledigheten på stranden en varm och härlig dag. Trotsar kylan och åker till Grimsholmen för att sitta och måla en stund, äter Singoalla från samma paket fyra dagar i rad.

Jag plockar jordgubbar med mamma, åker till Glommen två gånger på en dag, en gång för glass och en gång för solnedgången. Sätter mig på Skrea Strand och målar akvarell, och njuter än en gång av solen mot huden. Tar kvällsdopp och njuter inte av det kalla vattnet som omfamnar varje liten hudcell. Eller kanske lite, men inte till en början.

Ikväll är sista kvällen, och jag längtar hem. Till vår säng, till mitt skrivbord, till min dator. Till egna vanor och till augusti. Nystarten för året. Det är sommar nu, men det är höst i luften, och det är min bästa period på året. Nästan-hösten.

Kram och varma hälsningar,
Beatrice

2 svar till ”Vykort från Falkenberg”

  1. Profilbild för Wilda

    Åh tack för länkkärlek och KÄRLEK på det här inlägget! Så vackert att få komma nära dina dagar så här. Och ja visst är nästan-hösten/sensommaren/förhösten det bästa på hela året? <3

  2. Profilbild för Amanda Jona [FOTOGRAF]

    Åh så härligt inlägg! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram