Summary Of vecka 39

Hej hej igen, efter en väldigt oplanerad paus och i en helt ny månad! Här sitter jag och är förkyld, inne på andra veckan, och skriver ihop ett litet inlägg. Planen var att göra ett sånt här inlägg varje vecka, men jag tänker att varannan duger gott just nu. Och bättre sent än aldrig, brukar det ju också sägas! Faktum är att jag har hunnit med en del trots förkylning, för pappa har varit på besök i några dagar. Och en del saker går ju att göra soffliggandes också! (Även om det ska erkännas att jag tittat mer på TV än något annat)

Veckans instagraminlägg?

Blev nästan lika få som blogginläggen, men består av sömnad, en promenadväg och svampar på träd i Torups Bokskog!

Kreativt i veckan – vad har jag gjort?

För att vara sjuk har jag gjort ganska lite stillasittande skapande ändå. Tredje dagen (trött och uttråkad framför TVn) sydde jag dock ett par scrunchies! Superenkelt, så därför kommer såklart en liten beskrivning rätt snart. Och söndagen i vecka 38 sydde jag minsann ett draperi att ha som sovrumsdörr! Även det kommer upp som DIY på bloggen om någon dag.

Veckans läsning?

Mer än vanligt! Framförallt mängden jag läser samtidigt. I vanliga fall är det en, just nu är det tre. Sagan om Ringen för fjärde (?) gången, Steglitsan för andra (första och en halva) gången, och en som heter Den lilla bokhandeln i Paris, som jag fyndade för 30 kronor på Akademibokhandeln.

Något planerat som har hänt?

Pappa kom hit! Torsdag till söndag stannade han, och tillsammans har vi hittat på lite allt möjligt kul. Mest lugna grejer som promenader och café-häng dock, förkylningen är fortfarande inte riktigt botad.

Och så har vi satt upp gardiner! Äntligen. Framförallt eftersom vi ju eh… flyttade in i januari. Men gardinstängerna sög, så vi klurar på vad vi ska ha för andra när vi har ork att skaffa dem. Men bättre gardiner än inte, tycker jag!

Något oplanerat som har hänt?

Well, förkylningen är rätt oplanerad, till exempel. Och egentligen alla utflykter jag gjort med pappa också! Oplanerade, men samtidigt lite planerade liksom. (Typ, att vi ska göra dem är planerat, men vart vi ska eller exakt när har inte varit planerat)

Veckans favoritbild?

Är nog den här, på havtorn och snigel, från utflykten till brofästet. Så himla fint väder (och fint med motljus!)

Veckans höjdpunkt?

Måste ändå vara att ha varit ute så mycket, trots förkylningen. Det är som att alla promenader har gjort mig piggare, trots att jag egentligen är rätt trött i grunden. Tänk vad lite frisk luft kan göra!

Veckans köp?

Nya kläder!! Har inte köpt i princip något nytt i klädväg på ungefär ett år, så nu har jag investerat i två par nya byxor och fyra tröjor. Det låter kanske mycket, men när en köper kläder max två gånger om året blir det inte så många plagg per år. Så skönt att ha en basgarderob redo för vardagen!

Veckans utflykter?

Två stycken minsann! Båda tillsammans med pappa, och den ena tillsammans med Eric också. Den första, med bara pappa, gick till Öresundsbrons brofäste! Väldigt spännande, framförallt eftersom jag och Eric har försökt en gång innan men inte riktigt hittat fram och därmed fastnat på vägen. Nu visade det sig vara väldigt lätt, men otroligt värt det! Bjuder förresten på rolig bild av en suddig jag som knyter skorna framför/nedanför Öresundsbron här:

Den andra utflykten gick till Torups bokskogar, där vi ju var med klassen i våras! Nu är där höstigt så det skriker om det, och svamp lite överallt (t.ex. på träden). Och otroligt vackert, såklart. Rekommenderar till alla i Malmö-området!

Veckans betyg: 4/5

 

Och nu är det faktiskt så att jag har påbörjat en rejäl batch med inlägg till den kommande veckan, för det är hemtenta som gäller så långt det bara går den här veckan! Jag ska försöka titta in lite då och då och ta tag i kommentars-berget som väntar sen juli (pinsamt, jag vet), så får ni ha det bäst så länge!

2 svar till ”Summary Of vecka 39”

  1. Profilbild för Linnéa

    Det ser ut som du hade en rätt så trevlig vecka även om du blev förkyld ?

    1. Profilbild för Beatrice

      Ja, tack och lov! Men den tråkigare första halvan hamnade ju knappt på bild 😉 är fortfarande helt slut egentligen, men försöker hålla uppe fasaden……..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram