Såhär nästan (snart) två veckor efter att det har hänt, så tänkte jag att jag ville dela med mig av vad som hände på nyår i år (förra året? eh…)! Det var en väldigt lugn kväll för mig, som föredrar att inte fira med många människor. Faktum är att jag och Eric var helt själva, med undantag för katten, i Erics föräldrars hus.

Innan Erics föräldrar åkte till sitt firande, så fick vi hjälp med att vakuum-packa vår kyckling som skulle tillagas sakta i en sous vide. Jag kan inte exakt hur det här fungerar, men principen bygger typ på att kött (eller mest animaliska produkter iaf) har en perfekt temperatur för att få bäst textur. Typ. Och då tillagas det sakta på den temperaturen och får typ ingen sån klassisk kärna som det blir i nötkött, utan är lika rosa hela köttbiten igenom. Och så blir det saftigare.

Så vi fick i alla fall hjälp med detta! Det är så häftigt att se hur all luft dras ut ur plastfickan när det vakuum-packas. Och så blir det faktiskt väldigt, väldigt gott när man tillagar det såhär.

Vår meny såg ut såhär!

Förrätt: bruschetta (typ) med ricotta och ungsbakta vindruvor, parmachips och päron med ädelost och parmaskinka

Huvudrätt: Sous videad kyckling, hasselbackspotatis och rödvinssås

Efterrätt: Gino med massor av frukt, vaniljglass

Typ allt var väldigt gott, förutom vår lilla bruschetta-grej med ricottan och vindruvorna. Tror inte riktigt vi satte smakerna i den, och den var i allmänhet tråkigast av allt. Däremot var päronen med ädelost och parmaskinka typ det bästa av allt, så det lär vi typ göra om igen utan att ha det som förrätt, hehe.

Sen var det tolvslag! Jag kände inte alls för nyår till en början. Jag satt i mjukisbyxor och en halvtrist, fläckig tröja genom de första två rätterna, och Eric hade något liknande på sig. Men när klockan började närma sig elva kände jag ändå för att få det att kännas lite mer som nyår. Så jag bytte tröjan till min finaste skjorta, Eric tog på sig sin fina stickade tröja, och så kladdade jag på lite smink i ansiktet.

Sen ställde vi oss på balkongen som är riktad mot stan. Men så visade det sig att de såklart byggt nya hus som skymde utsikten in mot stan. I stället hade vi tur nog (eller otur för katten) att grannar åt både höger och vänster smällde fyrverkerier!

Dock glömde jag allt jag visste om foto och allt blev… urfrätt och ur fokus! Väldigt fint, måste jag säga. Otroligt tråkigt också, för den delen. Men några bilder blev rätt häftiga ändå, typ de här tre!

Sen drack vi äckligt alkoholfritt bubbel (eh, allt bubbel är typ äckligt, men detta gick alltså inte att dricka alls), pussades lite på balkongen och gick in för att lugna katten.
Så vi hällde ut flaskan med bubbel och fick in katten på toaletten med golvvärme, och sen satt vi där i typ två timmar och klappade och pratade.

Och så såg nyår ut i år! Eller förra året. Eller hur man nu säger i ett årsskifte. En ganska lugn kväll, med väldigt lite pepp, och väldigt god mat. Och mycket nysningar efter att ha klappat en massa på katten utan att ha tagit allergitablett.

Hur såg erat nyår ut? Firade ni alls, många eller bara några få?