För snart två veckor sen (tiden går så fort!?) satt jag i en bil på väg norrut mot Sälen, där vi skulle spendera en helg med att åka skidor (Eric med familj) och att fotografera snölandskap och plugga (jag). När man åker bil från sju på morgonen behöver man, förutom frukost med sig i bilen, ha ett lunchstopp någonstans. Nu är det inte superlångt till Sälen, och vägarna upp är ganska bra hela vägen, så vi tog oss en lite längre paus, som blev en hel timme!

Och vårt val föll på Sahlströmsgården precis utanför Torsby! Annica sökte i telefonen på bra ställen i närheten av just Torsby, och Sahlströmsgården hamnade överst i sökningen. Och första bästa var inte helt fel den här gången, utan snarare riktigt, riktigt bra!

Vi placerade oss vid ett bord brevid ett fönster, som var vackert dukat och hade utsikt mot själva bostadshuset för de som ägde Sahlströmsgården från början. Jag fotade visst inte maten, men där fanns en supergod salladsbuffé med olika sallader och röror, och sen åt vi alla pannbiff med kokt potatis och gräddsås. Så otroligt god mat.

Gården, som är från 1800-talet, är så vackert renoverad. Där finns några nyare hus också, eftersom det även är ett konferenscenter, men i de äldre byggnaderna är det smakfullt renoverat med detaljer som finns kvar från originalinredningen.

I det gamla bostadshuset är det nu ett museum, som tyvärr bara är öppet på sommaren. Där fanns även ett galleri. Jag antar att det är för att flera av barnen blev konstnärer, något vi läste på en liten skylt brevid ett av husen.

Där finns alltså även ett hotell på Sahlströmsgården, där det finns en liten butik! Jag föll pladask för de här kopparna, men hade inte möjlighet att köpa med mig någon hem. Där fanns också ett fantastiskt vackert keramikfat i mörkt klargrön glasyr och vackra skärbrädor i oljad ek. Jag hade i princip velat köpa med mig lite allt möjligt hem, om jag hade haft budget för det.

Även utomhus var det vackert, och marken var täckt av snö. Jag och Eric tog en minipromenad runt på gården medan hans föräldrar drack en kopp kaffe efter maten. Dock tog vi inte våra jackor på oss, så vi kom inte så långt. Men bakom huset fanns en liten sjö!


Så vi tog oss ner för backen, frysandes och halkandes på isen som låg under snön. Vi gick en bit hitåt, längs Ottos Sjöväg. Eller ja, vi kom inte så långt innan vi började frysa lite för mycket, så vi tog oss upp för backen igen. Kan bara tänka mig hur fint här är nu, om det ligger snö i Falkenberg. Antagligen lika vitt som det var i Sälen när vi var där.

Men sen var det dags att åka vidare uppåt i landet, för det var fortfarande några timmar kvar till Sälen. Precis när vi åkte började det i alla fall snöa, och det är ju himla fint. Speciellt de få gånger det fastnar på bild.

Vill man läsa mer om Sahlströmsgården hittar ni deras egna hemsida här, och vill man läsa mer om den lilla resan till Sälen, så finns alla inlägg (även de som kommer så småning om) i min kategori här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram