I år har vi alltså inget Monthly Makers, och jag saknar det verkligen. Jag vet att vi tog rätt beslut just nu, men det är ändå sorgligt. Men! Det finns en ny utmaning, som jag med glädje kommer försöka delta i varje månad. Jenny har startat en broderiutmaning, där vi varje månad får ta del av en landskapssöm! Genialt, om ni frågar mig. Själv ska jag alltså försöka ta tag i det där broderandet som farmor lärde mig när jag var liten, och som jag alltid gillat men aldrig riktigt lyckats avsluta.

Först ut är Järvsösömmen, som jag lite blandade ihop med Delsbosömmen (som tydligen är rätt lik men inte samma), och därför kallade för Järsvbosöm. Close enough såhär i efterhand, men Järvsösöm är det alltså vi broderar i januari!

Ända sen Pinterest kom till, och kanske ännu tidigare när WeHeartIt var en grej, så har jag sett negative space-broderier. Ni vet såna här? Och jag har länge velat göra ett eget, men aldrig kommit mig för. Dessutom är det alltså så att Järvsösömmen har små ”tofsar” som de kallas, som kändes enkla nog för mig att fylla nästan en hel cirkel med. Sagt och gjort!

Jag skissade upp ordet Stitch i min Bullet Journal, drog ut bladet och använde det som mall att rita av på tyget. Jag har en sån där magisk penna som försvinner i vatten, som jag är väldigt fascinerad över, hehe. Så jag ritade upp med den, och sen skrev jag ON! under, så nära mitten jag kunde. Ordet on broderade jag med kedjestygn, medan alla de andra stygnen är små tofsar. Några enligt Jennys beskrivning, men andra lite mer kompakta.

Efter ungefär en dag (alltså, kanske 5 timmar från skiss till solen nästan gått ner) hade jag hunnit såhär långt! Målet var ju dock att verkligen får ordet Stitch att sticka ut, genom att fylla allt utrymme runt det och sen få bort färgen jag markerat med.

Och två dagar senare, så har jag kommit såhär långt! Inte är den fylld än, men på god väg. Jag tror att den kommer bli riktigt bra, när jag är klar. Färgerna jag valt känns precis sådär våriga som jag vill att de ska vara just nu. Påminna om att våren är snart, snart här. I alla fall här nere i Malmö. Knopparna har ju redan börjat ploppa fram på träden i parkerna.

Just nu har jag också skissat upp med pennor i samma fyra färger, ungefär var jag vill ha de olika färgerna när jag broderar. Lite klurigt ibland att hitta rätt ställe, men men ser ändå lite skillnad på pennmarkering och broderade stygn. Kanske kan ni se var jag ritat dit några små tofsar strax ovanför det absolut sista på H:et?

I alla fall. Det syns ju rätt klart och tydligt att jag inte är färdig än. Men på god väg är jag minsann! Och jag har tolkat Järvsösömmen på ett sätt som passar mig. Vårigt, färgglatt och modernt. Kanske blir det nästa gång en mer klassisk tolkning?! Vi får se, allt beror på vilken söm det handlar om, hehe.