Och så tog adventskalendern slut lite tidigare än planerat, i kombination med att ljuset helt försvann, och tiden med det. Jag tröttnade kanske lite också, samtidigt som den sista lilla julstressen tog tag i mig. Eller så är det det där med att jag är så förfärligt dålig på att planera min tid. Bevis på detta? Att jag sköt upp att slå in alla julklappar och att packa till Falkenbergs-resan tills Eric kom hem vid niotiden, och därför behövde vara uppe till två för att bli färdig. När vi skulle upp 7 för att försöka hinna med ett tidigt tåg. Det slutade med att vi tog tåget en timme senare i stället. Superbra på tidplanering, med andra ord.

Men i det här inlägget är det inte det vi ska fokusera på. Utan bilderna jag lagt upp på instagram under 2018! Totalt har jag lagt upp 132 bilder under året som gått, vilket i snitt är ungefär 2,5 bild i veckan, kanske mitt minst aktiva år hittills ändå. Har å andra sidan lagt upp desto mer på stories, så det kan ju ha med det att göra. Det och den där jäkla algoritmen + att man inte kan välja kronologisk ordning på flödet. Så förvirrande och irriterande. Men bilderna då? Jo, i år är det selfies, växter och fina utsikter ni gillat allra bäst, vi kikar!

Plats 9 – 51 likes
Aldrig sett något finare i hela mitt liv höll jag på att skriva, fast det är ju inte riktigt sant. Fast himla fint ändå! *hjärtögonemoji*
En solnedgång i Varberg precis i början av året, som var så otroligt vacker. Var inte direkt ensam om att fota den, så att säga. En av mina personliga favoriter från året, faktiskt!

Plats 8 – 51 likes
Har svårt att greppa hur vackert här är. Jag som inte ens gillar varken kyla eller snö. Med några dagar vartannat år, det passar mig faktiskt ganska bra! *Snöflinga-emoji, hjärtögonemoji*
Från Sälen-resan i början av januari. Är den enda i Erics familj som inte åker skidor, så när vi hälsade på hans syster som säsongade fick jag promenera runt lite bäst jag ville. Den här gången skulle jag möta upp för lunch vid nån backe och tog den här bilden på vägen hem.

Plats 7 – 52 likes
Låter de här underbara tulpanerna sätta #tonen för våren, för året, för det kommande examensarbetet! Rosa är en lugn färg, men också färgen jag hoppas ska sitta i riksdagen från och med hösten. Det är också en vårig färg, och färgen på nästan alla mina favoritblommor. Hoppas innerligt att träden snart står i full blom, härligt rosaskiftande i tonen och över hela, hela Malmö.
Kanske den enklaste av alla bilderna som kvalat in? Gissar att den enbart kvalat in på grund av att det var dagens tema i årets fotoutmaning mars på instagram, som jag tror det är Hanna Wendelbo som startat om jag inte tar fel?

Plats 6 – 52 likes
Något bra som kommit ur dagens ångest: en ny ampel knuten till en favorit som skulle behöva lite mer sol! En av mina absoluta favoritväxter, och den har vuxit till tre gånger sin storlek på mindre än ett år. Magisk, om du frågar mig! *grön blad-emoji, stjärn-emoji*
Fortfarande en favorit, som nog tredubblat sig ytterligare i storlek sen i april, fast den inte hänger i fönstret längre. Förstår att ni gillar den här, älskar den där växten!

Plats 5 – 56 likes
Tänk så fina saker som kan ploppa fram från #under all möjlig bråte och kall, frusen jord! De här vecka, melerade små (?) krokusarna fångades på bild i helgen, främst för att den underbara färgen fångade mitt intresse. *hjärtögonemoji*
Ännu en bild från fotoumanings mars-perioden av året, som nog boostades lite extra tack vare den taggen. Men jag gillar faktiskt denna. Tog den i Folkets Park en kall marspromenad med Eric, och tycker fortfarande den är rätt fin!

Plats 4 – 57 likes
*massor av emojis* GLAD MIDSOMMAR! *massor av emojis* önskar jag, med den årliga midsommar-selfien. Som sig bör, tänker jag. Nu tar vi en promenad ner till stranden och doppar fötterna innan en lugn och mysig kväll i uterummet *superglad emoji*
Midsommar-selfien förtjänade kanske ändå precis den där uppmärksamheten den fick. Kul ändå, snart kommer fler selfies! De har verkligen uppskattats i år kan jag säga.

Plats 3 – 61 likes
Jag fyller tydligen år idag?! *ballong-emoji* 24 år, för att vara exakt. Det känns väldigt lite som en födelsedag, men jag blev i alla fall väckt i morse med frukost på sängen (muffins med ljus i, haha), och ett litet paket! *massor av emojis* i det låg tre nya akvarellfärger och en pensel, som jag ska testa nu innan det sista dagsljuset försvinner. Sen ska jag plugga järnet inför inlämningen imorgon. Puss på er! *puss-emoji*
Min födelsedags-selfie får tredjeplatsen bland årets bilder, kul tycker jag! Som alltid förut fått folk som avföljt vid varje selfie, att helt plötsligt börjar folk gilla de bilderna som mest.

Plats 2 – 66 likes
Vet inte med er, men känner mig rätt så jäkla snygg idag! *emojis* nu är jag snart framme i skolan och ska ha föreläsning, hoppas ni också har en fin dag! *hjärt-emoji*
Haha, det är så kul att den här selfien är den mest gillade. För den där föreläsningen var jag såklart sen till för att jag tog selfies i det fina ljuset vid fönstret. Värt det, med andra ord. Också en bra läppstifts-dag!

Plats 1 – 84 likes
Dagens ord i #fotoutmaningmars2018 är #hemlig! Så vad är hemligt med den här bilden då? Inte så mycket kanske, mer än att jag delar med mig av några godisfavoriter, och en liten gömd där under Riesen-bitarna som kanske är lite hemlig ändå! *godis-emoji*
Och förstaplatsen tas av detta!? Färgsorterat godis är alltså en hit. Fast det är nog en kombo med taggen ändå, för nästa omgång färgsorterat godis hamnade inte på topplistan, hehe. Så färgsorterat godis + rätt hashtagg är med andra ord receptet för framgång på instagram. Hett tips, kom ihåg var ni läste det först. 😉

Det var årets favoriter hos mina följare, vilken var din favorit av dessa 9? Jag får nog ändå säga att jag gillar Varbergs-bilden allra bäst ändå, men det är himla kul att några selfies hamnat så högt upp på listan! En bra liten boost i självförtroendet ändå.