Nu har jag landat lite i det nya året, det gick faktiskt ganska fort. Vi åkte hem igår, och även om det var lite jobbigt att komma hem till vardagsstöket, så var det skönt att komma hem. Till lugnet i att vara bara hemma hos sig själv, men också efter att ha rest bara. Framförallt är det skönt att ha haft nästan en hel vecka av mellandagar att umgås, vila upp sig och ha mysigt på! Inte alla år det blir så. Inte för att allt blev som jag tänkt mig (sen när är det ens så?), framförallt eftersom att farmor blev sjuk, men det var ingenting som kändes dåligt, och ångestnivån har varit låg ända sen vi landade i Falkenberg. Jätteskönt, tycker jag så klart! Och jag tror att jag generellt är roligare att umgås med då också. Som i helgen när hela den lugna mellandagen blev underbart opretentiös och något som inte alls är som vårt liv här i Malmö.

Allting började med att världens gulligaste katt (som jag nog kanske inte är allergisk mot längre!??!) låg i vår säng när vi vaknade. Perfekt start på morgonen, så jag gosade ner mig brevid honom och klappade i typ en halvtimme medan resten av hushållet var ute på morgonrunda med hunden. Mitt under gos-festen steg solen så högt på himlen att den sken in och gav hela rummet ett gult sken, jättefint verkligen. Bästa starten på dagen!

Sen fortsatte dagen i långsamt tempo. Jag redigerade lite bilder, skrev något till bloggen, rensade lite i datorn och telefonen och ja, ni vet. Lugna teknik-aktiviteter. Men sen var det dags att ta sig UT I SOLEN! Solen som sken hela dagen, och vi var bara tvungna att ta Alves på en till lite längre runda.

Solen sken så alla bilder blev suddiga, urfrätta och sådär härligt ofokuserade som de bara blir i starkt solljus. Eller det kanske är något annat som gör det? Oavsett vilket, så åkte vi till Ringsegårds strand strax söder om Falkenberg, och parkerade ungefär mitt på. Eftersom Alves är så rädd för andra hundar, så fick vi ta några små omvägar runt andra hundar ett par gånger, men sen var vi ensamma såpass länge att vi kunde släppa honom en liten stund. Gulle-vovven <3

I ena änden finns ett stenigt parti som leder upp mot några hus på en höjd. Alves sprang i förväg uppför en bit, och det var så vackert motljus att vi fick stanna honom för att jag skulle kunna få den här bilden. Sen bestämde vi oss för att vända ändå, och gick en bra bit åt andra hållet, in mot Falkenberg, innan vi korsade sanddynorna och promenerade tillbaka runt till bilen.

Och det var den underbart lugna dagen i korta drag. Efter promenaden tog vi alla det rätt lugnt, spelade lite spel och åt hemgjord pizza till kvällsmat innan vi satt framför TVn nån timme och bara andades ut. Precis som en ska göra under mellandagarna om det är något en har möjlighet till.

Nu börjar det nya året, och alldeles snart ska jag dela med mig av mina mål för året, och kanske något annat kul som hänt under dagarna jag inte hunnit eller orkat posta här. Faktum är att ett av mina mål är att posta här minst två gånger i veckan! Lagom, tänkte jag, som har haft lite svårt att hålla uppe bloggen trots att jag velat. Så nu blir det blogg igen, fast kanske lite mer avslappnat än det varit på ett bra tag. Hoppas ni ska gilla att hänga här även i fortsättningen!

2 svar till ”Den mysigaste mellandagen någonsin”

  1. Profilbild för Linnéa

    Det både låter och ser ut som ni haft det väldigt trevligt i mellandagarna ?

    1. Profilbild för Beatrice

      Jaa, det har varit rätt magiskt skönt faktiskt! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram