Hur har ni det i sommarvärmen, åskvädret och hagelstormarna? Själv har jag det fint! Jag har det ganska lugnt och är mest inomhus i den odrägliga värmen som jag inte vant mig vid än, och sitter mest vid skrivbordet och målar och tittar på Youtube.

Det känns helt absurt att säga, men de här bilderna är redan en månad gamla. Från den första värmeböljan där i mitten av maj. Så varmt att jag fick ta av mig min tunna kaftan-grej för att inte smälta i värmen. Perfekt första utflyktsdag, helt enkelt!

Så inte nog med att vi hade med oss matlådor ut till naturområdet, jag bad också Eric att ta några bilder! På mig! Som jag ju normalt sett inte brukar vilja göra. Men nu hade jag min nya favoritklänning på mig, så det kändes helt rätt. Och så är det ju kul att ha bilder på sig själv i framtiden också. Kanske.

Jag är ju cirka världssämst på att posea, och Eric är väl lite sisådär bra på att hitta fokus (skitsvårt när man inte kan kameran, men ja), så alla bilder är lite ur fokus. Men det känns på något sätt helt rätt. För det känns lite ur fokus för mig att be om bilder på mig själv också när det låter som bara den av grodor från dammen brevid. Som att man borde ha fokus på naturen i stället, kanske.

Men, en favoritklänning alltså! I linneblandning, så den är sådär härligt sval och bekväm. Och så är den mjuk också. Och precis lagom lång. Och mina bästa kläd-grejer: randig och blå! Kärlek vid första ögonkastet i butiken. Där vi egentligen bara skulle köpa nya badbyxor till Eric, men så hamnade jag där i provrummet och den fick följa med hem.

Årets enda sommarinköp, med undantag för underkläder, tror jag det blir. Behöver ingenting annat, lever ändå i den här nästan alla dagar. Varierar på sin höjd med lite shorts och t-shirt, men allra mest går jag omkring i mitt bästa plagg. Tills det faller sönder. För då plockar jag isär det och använder som mönster, har jag tänkt. För den här klänningen vill jag helst ha resten av livet i den mån det går.

Har ni också såna där absoluta favoritplagg som ni helst lever i? Den här klänningen har jag antingen som den är, med den blommiga kaftan-kimono-grejen eller med en stickad tröja i grått om det är lite kallare. Väldigt bra kombinationer, om ni frågar mig!

2 svar till ”Favoritkläderna just precis nu”

  1. Profilbild för Alicia Sivert

    Du är så jädra fin i den där klänningen och den ser så skön ut! Förstår att du har den jämt – bra idé att återanvända den som mönster när tyget inte längre håller.
    Såhär års tycker jag inte om några av mina kläder, inga är liksom svala nog. Jag ska nog ta en dag snart och försöka sy några riktigt lösa och sköna sommarplagg, både shorts och klänning, som kan funka i hettan. Tack för inspirationen, Bea!

    1. Profilbild för Beatrice

      Åh, tack! Den är verkligen fantastiskt skön (men har inga fickor!! ska se om jag lyckas sy några själv….) Men håller med om värmen, jag är ju verkligen ingen person som trivs i varmt väder… Men har också lyckats fynda ett par rea-byxor som är såååå svala och perfekta för att slippa lårskav. Varvar klänningen och byxor med linne eller t-shirt hela tiden nu för att hålla mig någorlunda sval i den här sjuka värmen…. Vill se vad det blev du sydde sen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram