Vaknar tidigt av larmet som ringer samma tid som Eric ska upp. Somnar om och blir väckt 40 minuter senare när han ska cykla till jobbet, och tvingas vakna till innan han går ut i hallen och knäpper på sig hjälmen. Går upp och sitter länge på toa och scrollar i telefonen, uppdaterar mig på vad som hänt under natten. Går ut i köket och står en stund i den svala luften från det öppna fönstret, tittar ut mot det grå som är dagens himmel och hör hur någons väckarklocka ringer i en lägenhet någonstans ovanför mig. 06.35 ser jag att det står på min klocka. Någon som snoozat, tänker jag och inspekterar mina växter för att se om någon kanske vuxit lite grann sen igår kväll.

Öppnar kylskåpet till ljudet av någon annans alarm och tar ut ett ägg, lägger tillbaka ägget. Kikar ner i lådor och drar fram saker, men lägger tillbaka allting. Tar fram paketet med äppeljuice och ställer på diskbänken. Väljer ett stort glas i skåpet och häller upp. Släpar fötterna efter mig till vardagsrummet och sätter mig i soffan. Och här sitter jag nu, en timme senare och skriver det här. Skjuter upp duschen och hårtvätten som behöver göras. Struntar lite i listan jag skrev mentalt innan jag somnade igår, och funderar på vad jag faktiskt måste göra nu på morgonen och vad som kan vänta till lunch.

Dricker mina sista klunkar av juicen som lämnat ränder av kondens på glaset, och nu är det faktiskt dags att ta tag lite i livet. Om mindre än två timmar börjar jag nämligen på kurs! Keramikkurs, och jag är lite nervös. Nervös för att träffa nya människor, för att betalningen ska ha fungerat, för ja… ni vet. Sådär som det kan vara ibland. Men mest är jag nyfiken och glad, och peppad på att få testa lite mer! Med mig tar jag en massa inspiration, och förhoppningsvis en liten lista med mått på som kan vara bra att ha. Men nu är det dags för en dusch. Önska mig lycka till med att komma i god tid!