Vecka 50 ur telefonen

Så tyckte jag att det var dags att återuppliva konceptet jag påbörjade vecka 38. Det vill säga, att dela med mig av vad som hänt i veckan, genom bilderna i min telefon! Det rann ut lite i sanden när jag började må sämre, och under praktiken får jag ju inte ta några bilder. Men nu så! Förra veckan såg ut lite såhär:

De teoretiska kurserna började i skolan igen, och av någon anledning hade vi kursintro ute i Hyllie. Inte där vi brukar vara helt enkelt, och då passade jag och Erik (som jag ju skrev examensarbetet med) på att äta lunch på Emporia. En annan föreläsning i salen där vi brukar vara, så hade vi en hel rad för oss själva! Har aldrig hänt mig förut.

Och med teoretiska kurser kommer lugna mornar igen. Som jag saknat det under praktiken. Att få ligga kvar i sängen och morna mig! Kanske läsa lite på morgonen! Äta frukost i sängen! Lösa korsord! (Vilket jag tydligen börjat med?) Det är en sån otrolig lyx, som man sällan uppskattar tillräckligt mycket när det är ens standard.

Annars har det varit väldigt mycket second hand i förra veckan. Tror jag var och letade saker tre av fem vardagar! Tanken var att hitta saker till paketleken i första hand, och något lite mer uppklätt till jul i andra hand. Bokstavligt talat då, hehe.
Och så har det också blivit en hel del bussåkande. I regn och grått väder nästan varje dag. Ytterst tråkigt väder.

Som sagt, mycket second hand! Som torsdagen på Erikshjälpen (som har Malmös sämsta öppettider, men kanske också är min favorit). Lyckas nästan alltid omedvetet färgkoordinera korgens innehåll? Fick också med mig en av de tre sakerna på enskilda bilder hem. Några gissningar!?

Något som garanterat fick följa med hem är dock denna dröm till klänning! Efter att ha letat förgäves efter något second hand som var tillräckligt stort (det är fan ett helvete att försöka hitta annat än tröjor för min del), gav jag helt enkelt upp. Efter ett seminarie begav jag mig till Triangeln för att titta på H&Ms plusavdelning. Och såklart! Något som passade!! Och som jag också råkade falla pladask för!!! Så, investering, tänker jag. Den är dessutom rätt töjbar, om man ska argumentera för den, så den lär passa oavsett potentiell kroppsförändning vilket är skönt.

Och så åt jag ensamlunch! Äter aldrig ensamlunch på stan. Tycker oftast att det känns lite obekvämt att sitta och äta ensam som att man inte har sällskap? Men det var väldigt skönt att planera dagen i min Bullet Journal, äta i lugn och ro och sitta och vila hjärnan från alla intryck på Triangeln.

Jag har också hunnit vara social! I torsdags kväll tog jag bussen hem till My för att umgås lite sådär innan jul. Fick gosa med förkyld bebis och äta god fisk med creme fraiche-täcke. Mycket trevlig kväll i vardagens tecken. Älskar vardagsmys med kompisar.

Och på onsdagkvällen tvingade jag mig själv ut genom dörren i mörkret. För jag ville så gärna köpa mig en julklapp till mig själv, och Sofia Wood skulle komma och sälja och signera böcker. Så nu tog jag inga bilder inne på AB Småland, men jag åkte dit! Trotsade ångesten! Fick med mig en bok hem! Och stötte dessutom på en bekant från vandringen som JWHF arrangerade i våras. Jättemysig kort stund, och jag är verkligen glad att jag åkte trots motståndet inifrån.

Och slutligen, efter att ha haft gäster på lördagen, blev söndagen himla lugn. Vi plockade fram den ärvda symaskinen som jag aldrig orkat lära mig, och fick igång den riktigt bra! Har redan hunnit sy tre kuddfordral och två scrunchies. Mycket glad över det faktum att den, trots att den stått oanvänd i minst 6 år, går som om den var ny! Kommer sitta många härliga timmar framför den astunga metall-klumpen.

Som avslutning på hela veckan satt jag uppe lite väl sent och planerade i min Bullet Journal. Avslutade året, reflekterade riktigt ordentligt, och skrev ner hur jag vill att nästa år ska se ut rent estetiskt. Är inte riktigt klar än, men jag ser fram emot att se hur det tar sig inför årsskiftet!

Och det var det hele. En vecka genom telefonen. 16 bilder, massor av text. Jag hoppas ni tycker att det är lika kul att läsa som jag tycker det är att skriva! Älskar att ha mina veckor summerade såhär för att gå tillbaka till när jag undrar vad sjutton som hände egentligen. I den mån jag orkar och hinner ska jag försöka fortsätta att göra såhär hela nästa år. Tänk vad kul att ha ett helt år summerat i ögonblicksbilder från telefonen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram