Ett inlägg kommer lastat med allt som är bra! Det vill säga loppistips, vardagsbilder och bebisar! För i torsdags hoppade jag på buss 130 mot Lund för att åka till Erikshjälpen i Åkarp med My. En ny butik för oss båda, som vi varit sugna på att åka till ett bra tag. Så sagt och gjort!

Erikshjälpen i Åkarp ligger precis brevid en busshållplats, och det är ju himla smidigt! För just den bussen stannar så både jag och My kan hoppa på den smidigt. Och jag får säga att det är en otroligt välsorterad second hand-butik! Jag älskar ju den här i Malmö, och den i Åkarp är både snäppet bättre och snäppet sämre, beroende på vad man letar efter.

I Åkarp skulle jag säga att de bästa fynden som gjordes av oss båda (och ett par kompisar som tillkom, återkommer till det strax), var barnrelaterade. My hittade både barnstolar, en låda till böcker och massor av fina leksaker. Bästa fyndet av dem alla en sån här leksaksbil som hon fick för 10 kronor (!). Jag hittade inte så mycket, men hade någorlunda tur bland böckerna ändå.

Vi åkte ut lagom till öppning vid 11, och efter en timme i butiken kände vi att det var dags för lunch och fika. De har nämligen ett litet café! My beställde våfflor och jag köpte två frallor och en bit kladdkaka med grädde. Mums! Och billigt. När vi satt där kom det dessutom sällskap gånger två! Eller tre? Först kom Elin, en av Mys kompisar, med sin lilla dotter på sex månader. Och sen kom Erik, han som jag skrev mitt examensarbete med! Så fint att halvspontant bjuda in folk till sitt sammanhang och umgås sådär kravlöst.

Efter lite fika och ungefär en timme till av fyndande för oss alla fyra, var det dags att röra sig vidare. Vi åkte hem till My och fikade! Hon värmde på bullar bakade till Eskils ettårs-kalas och kokade kaffe. Vi rotade fram flädersaft ur frysen också. Det är verkligen den bästa saften! Och gosade med bebisar, såklart. Mycket bebisgos blev det! Och så pillade jag döda blad bland växterna, hehe. Kan inte hjälpa det, men fick såklart erbjudande om att bli inofficiell trädgårdsmästare för krukväxterna för en hundring per tillfälle. Förhandlade mig till villkoren växt-spa mot fika i stället, hehe.

Älskar verkligen den här typen av halvspontant häng! När en sak går över i en annan och så sitter man och pratar, skrattar och citerar ur böcker runt köksbordet. Samtidigt som barnen kryper runt lite på golvet, och sen hjälps man åt att städa undan efteråt. Som att man själv bodde där, fast man inte gör det. Är det kanske såhär det känns att vara vuxen på riktigt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram