För ungefär en vecka sen (eller är det två? Tiden går så fort just nu.), började jag skriva ett långt inlägg. Ett där jag gick igenom alla hundra anledningar till att jag inte orkade med bloggen i ett par månader. Allting med grund i ett ganska enkelt (men skitjobbigt) problem. Jag har ingen plats på datorn, och backuper tar en evighet.

Och det är visserligen fortfarande sant. Jag har ingen plats på datorn, den är så gott som helt fylld. Telefonen likaså, och nu har jag dessutom bara ett fåtal bilder kvar på minneskortet till kameran. Och det är ändå på 32GB… Men! Det hände något som gjorde att jag liksom inte tyckte att det var så jobbigt längre. För idag vaknade jag upp och kände ”åhnej” när jag såg vädret. Och ett par timmar senare påbörjade jag den kanske mest produktiva dag jag haft på länge?

Jag virkade klart en fruktpåse (mer om det snart, snart!), la tyg på färgning i en gryta, instagrammade på växtkontot, klädde på mig, värmde lunch, städade skrivbordet… Ja, och säkert en massa annat som jag redan glömt bort. För det kändes helt plötsligt inte lika övermäktigt längre? Och nu sitter jag här vid datorn och ska faktiskt påbörja projekt: back-up av de senaste månadernas bilder. Hela köret från telefon och kamera till dator till hårddisk till min stationära dator som mest av allt bara är förvaringsutrymme just nu. Och det gick av bara farten. Inte vet jag vad som ändrades just idag, men så otroligt glad jag är att det gjorde det!

Jag vet att jag skrev en del om att jag inte mådde så superbra i senaste inlägget. Och det är fortfarande helt sant. Men det känns som att, trots att det är lite kris i hela världen just nu, det är på väg att vända igen. Kanske inte hela vägen till superbra (om det nu ens är ett grej på riktigt), men tillräckligt bra för att orka ta tag i saker igen. Och just nu räcker det gott och väl för mig.

Nu ska jag ta tag i det där himla backupandet, och så återkommer jag om max ett par dagar igen – med bilder, woho! Jag har ett sånt himla himla blogg-sug så det är inte sant. Hundra idéer och dessutom ett gäng bilder jag vill dela med mig av. Stay tuned, snart är jag tillbaks ett tag igen! <3

Ett svar till ”När allt känns krångligt och övermäktigt, och när den känslan vänder igen”

  1. Profilbild för Linnéa

    Så härligt att höra att du har haft en riktigt bra dag! ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram