Andra veckan är avklarad! Och jag får erkänna att jag stött på mina första motgångar i form av ork och inspiration den här veckan. Jag har fortfarande gjort något varje dag, men har lagt vissa dagar på en betydligt lägre nivå än första veckan. Framförallt har jag också haft den första dagen av socialt umgänge med någon annan än Eric sen i mars den här veckan, och har haft två dagar av andra kreativa projekt – som inte föll under projektets regler och därför inte räknas – som har tagit lite extra på krafterna. Men jag ska faktiskt också krama mig själv lite extra för att jag ändå har skapat varje dag. 13 av 100 dagar avklarade och dokumenterade!

Så det är väl dags att visa vad jag hittat på i veckan eller?! Jag tycker det, minsann. Här är några bilder från veckan som gått.

Måndag och det var annandag påsk. Vi hade haft en ganska intensiv dag dagen innan med påskmat och film och allt möjligt. Jag kände inte för att skapa textilt, men blev väldigt sugen på att föreviga busken utanför som såg magiskt ut i motljuset. Så jag tog med mig akvarellfärgerna ut för att måla!

Och det blev så bra! Skissade först med blyerts, duttade på ljust rosa färg för blommorna, sen en sorts… rödaktig brun med lite grönt i…? för bladen. Och sist ritade jag i alla grenar med fineliner. Done! Fyllde faktiskt i lite mer med finelinern när jag kom in sen, för det kändes lite klent. Men är väldigt nöjd med detta! Sen fyllde jag de sista 5 sidorna i den här lilla skissboken senare på kvällen, men det tog jag inga bilder på. Kanske kanske visar jag någon gång.

Tisdag! Och jag fick för mig att jag skulle brodera något riktigt ordentligt. Och så ville jag laga en tröja samtidigt. Så jag plockade en jag gillar ur lagningshögen. En som blivit degraderad till sovtröja sen ett tag tillbaka, men som nu får en fin plats i garderoben igen!

Jag började med att rita upp ett mönster jag gillade på papper utifrån en cirkel lika stor som broderiringen, och med markeringar (ganska ungefärliga) för var texten på tröjan befann sig.

Sen förde jag över skissen med en magisk penna som försvinner i vatten sen. Det tog lite tid och några svordomar pga svårt med dåligt ljus (och det var ändå stark sol hela dagen). Men sen så! Efter ett litet tag ritade jag om ett par delar och la till andra blad på ett par ställen.

Och på kvällen när jag gick och la mig hade jag kommit såhär långt! Var mycket nöjd och väldigt glad över att det gått såpass bra, framförallt på slutet. Och trots att jag råkat dra upp ett större hål när jag försökte spänna tyget i ramen, woops!

Onsdagen spenderades med att brodera klart! Och att städa en massa eftersom vi skulle få gäster!! För första gången på långt över en månad!! Var så peppad och det blev så fint, men det blir ett eget inlägg. Så jag broderade klart på onsdagen, och lagade nästan alla hålen. Orkade tills det var typ ett halvt kvar…

Vilket var perfekt för torsdagen! För då skulle jag hinna med att städa det sista (dammsuga), att duscha och tvätta håret och sen umgås hela dagen och kvällen, så jag behövde något snabbt! Lagade färdigt det sista hålet och avklarade därmed dagens skapande.

Fredagen var en jävla skitdag. Jag var löjligt socialt bakfull av allt socialt umgänge dagen innan, hade mensvärk och fick en brutal ångestattack på förmiddagen. Så på eftermiddagen orkade jag mig på något för första gången den dagen. Började virka på en liten citronskallra!

Satt mest såhär (sitter såhär när jag skriver nu också, haha!) i fåtöljen i hörnet och kände mig trött och irriterad. Men kom nån vart på citronen i alla fall!

Och precis lagom till kvällsmat blev den klar, med blad och allt! Har faktiskt skrivit mönstret själv, så det kommer inom kort på lille bloggen!

Lördag och jag var löjligt osugen. Hade lagt flera timmar på förmiddagen på att göra insynsskydd på fönstren med fil och var inte sugen på mer skapande alls. Men ville fortsätta på broderiet på tröjan… Så jag frågade på instagram om var jag skulle placera det! Och de flesta höll med min magkänsla om var det skulle sitta, så jag skissade upp det på tröjan med hjälp av min skrivbordslampa, och nöjde mig för dagen! Ibland måste man bara låt sig själv vila.

Det blev söndag och jag hade glasering av min keramik det första jag gjorde på morgonen. Var sen helt slut hela dagen och hade huvudvärk. Så först runt åtta på kvällen orkade jag mig på lite virkning. Hade sett en så fin flätad, virkad napphållare på instagram och tänkte ”hur svårt kan det vara?” och eh… hittade på lite? Kom så långt som på bilden och gick och la mig. Hur det blev får ni se om en vecka!

Och det var ännu en lugn men ändå produktiv vecka av skapande i mitt projekt! Först nu börjar jag inse att det här ändå är ganska svårt? Men samtidigt väldigt roligt, så det känns inte oöverkomligt. Men att jag knappt har kommit igenom en tiondel känns ju helt absurt, haha! Då var det bara sådär en 87 dagar kvar då. Håller alla tummar jag har för att det ska gå lika bra som de här första två veckorna. Än har jag ju inte hoppat en dag i alla fall!

Har ni några frågor såhär långt? Något ni tänkt på eller undrat över? Jag för pyttelite dagbok vid sidan av, så i slutändan kommer det nog ett inlägg om tankar jag haft under tiden, utöver detta då. Vi får se vad som händer. Om detta känns rätt om ett par månader också, liksom. Vem vet? Men tills dess har jag säkert fått gjort massa kul!

4 svar till ”Vecka 2 av #100dagaravförrådsskapande”

 1. Profilbild för Mikaela

  Citronskallran <3 SÅ fin

  1. Profilbild för Beatrice

   TACK! <3 Är så glad i den. Och den är så lätt att virka med!

 2. Profilbild för Linnéa

  Broderiet på tröjan blev så fint!

  1. Profilbild för Beatrice

   TACK! Ska bli spännande att se när jag orkar brodera klart andra halvan… heh.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram