Den här dagen blev ju inte riktigt som jag tänkt mig, lite precis som projektet faktiskt. Jag skulle upp vid 8, larmet ringde, Eric skulle stöd-ringa och se till att jag kom upp ur sängen. Låter smidigt, har funkat förut, men… så igår satt jag med telefonen i sängen och skrev med en instakompis och stängde därför av vibrationerna på telefonen… Needless to say, jag gick upp lika sent som jag gjort de senaste dagarna och stackars Eric hade ringt 28 gånger, hehe. Så nu sitter jag här, skriver och äter frukost vid kvart över elva och försöker samla tankarna kring allt som ska göras idag. Som att skriva det här inlägget, var det tänkt!

För det var ju det där med mitt projekt. Att skapa från bara mitt materialförråd under 100 dagar. I sträck. Att skapa hundra dagar i sträck. HUNDRA dagar. Det lät helt absurt och samtidigt jätteroligt. Ni vet, sådär som alla utmaningar gör. Så jag la det på en nivå jag tänkte var precis lagom. Började fota varje dag, bloggade en gång i veckan. Och sen orkade jag inte längre. Med fotandet och bloggandet, alltså. För på något sätt så fortsatte skapandet. Vissa dagar där runt dag 40 med bara ett fåtal maskor på virkningen för ”att ha gjort något”, andra dagar med att sitta med något hela dagen. Och vet ni? Nu är det bara 9 dagar kvar! Nio dagar, sen har jag skapat i princip varje dag i 100 hela dagar!

Och det är ju helt absurt, för vart tog tiden vägen? Men här är vi alltså nu. Och jag har inte räknat särskilt precist, men jag vet att jag missat en dag här eller där. Mest när vi varit i Falkenberg, men också någon annan hektisk dag när det helt enkelt inte funnits plats i livet just den dagen. Kanske sammanlagt runt 10 dagar hittills. Fast utspridda på 90 dagar känns det ändå helt okej. För även de dagar när jag inte hunnit med, så har jag tänkt på projektet, ibland skissat något eller skrivit en idé, och det kanske kan räknas som på gränsen det också.

Men hur har det gått med materialförrådet? Har det krympt något alls? Helt ärligt är väl svaret på den frågan nej. För under tiden kan det ha tillkommit…. lite…. material…. eh… ja. Men såhär då. Man kan inte lämna det perfekta tyget på en loppis, och ibland behöver man väl fylla på sitt redan något överfulla broderigarnsförråd med en ny färg man inte hade innan? Om den kostar en femma på second handen? Jag tycker det i alla fall, hehe. Kan också hända att det kommit hem ett och annat garnnystan med bomullsgarn, eftersom jag några veckor gick igenom flera nystan av ett vitt som det blev fruktpåsar av. Men i stort så har jag bara arbetat i material jag hade hemma, och liksom insett att det nog aldrig kommer ta slut riktigt…?

Jag har helt enkelt så mycket. Och det enda som går åt just nu är tyger och garner. De jag verkligen gillar att arbeta med, för de som känns fel får stanna i lådorna just nu. En del stoppning har gått åt också, till saker som har getts bort och ska ges bort i presenter till barn. Och till ett större projekt som vi få se om jag avslutar i sommar eller låter pågå vidare tills det är färdigt. Annars har jag målat några gånger, ritat en del, och skapat ett par småsaker där jag varit glad för mitt något överdrivna material av småpryttlar och annat som ”kan vara bra att ha” när man skapar. Jag är till exempel alltid glad för mina gamla tänger från tiden jag skapade mycket med pärlor i tidiga tonåren.

Kanske blev det här lite svamligt. Jag tror det är så min hjärna är just nu, lite svamlig. Men det är alltså 9 dagar kvar. Om ett par dagar får Eric på semester, och vi kommer därför umgås mer än vanligt och vi får se hur det då går med de sista 9 dagarnas skapande. Men det kommer att komma en slutuppdatering någon gång när alltihop har tagit slut. Det är ett löfte! Förhoppningsvis med bilder på några av sakerna jag skapat under tiden. (Om jag kommer ihåg allt och hittar det, vill säga, eh…) Men tills vi hörs igen (förhoppningsvis ganska snart!), ta hand om er, och tack för att ni fortfarande tittar in då och då och läser! <3

2 svar till ”En uppdatering av mitt projekt #100dagaravförrådsskapande”

  1. Profilbild för Linnéa

    Det är väldigt imponerande att du klarat att hålla igång hela tiden. Jag hade nog tappat lusten/orken efter någon vecka eller två. Ser framemot att få se vad du lyckats skapa under våren 🙂

    1. Profilbild för Beatrice

      Men tack! Jag var själv övertygad om att jag skulle tröttna och inte fortsätta efter nån vecka, men jag har väl för en gångs skull (första gången, lol!) lyckats lägga mina egna regler på en nivå jag klarar, haha! Ska se vad jag kan skrapa ihop för inlägg när jag är hemma igen och har tillgång till allt att fota! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram