Skapat i veckan #1

Jaha, ska jag kanske börja på någon slags ny serie här på bloggen? Det kanske blir något som kommer upp en gång i veckan, eller så blir det något som kommer upp lite då och då när jag har något jag vill lägga upp. Vi får se! Men just nu har jag i alla fall några grejer jag gjort, och de tänkte jag visa upp i det här inlägget.

Jag har, sen jag påbörjade mitt 100-dagarsprojekt i april, skapat i princip varenda dag. Även när projektet tog slut så fortsatte jag skapa, mycket för att sybingon tog vid. Men också för att jag mår bättre av att få jobba med händerna och att ha något att fokusera på. Så även om det bara är en kort stund om dagen, så får jag ju ganska mycket gjort, så att säga. Alltså även exkluderat hela dagar av skapande så blir det ju liksom något som produceras.

Vi kan väl börja med att titta lite på hur det ser ut där jag oftast sitter och skapar. Förutom när jag syr på maskin, för den står på skrivbordet. Där har jag också suttit i veckan, men de två scrunchies jag sydde har jag inga bilder på. Men skjortan som hänger över nackstödet här på bilden (den blommiga) är numera klippt i bitar och en av scrunchiesarna (??) är sydd i materialet som blev! Och fler ska det bli, trots att tyget var ett sånt man svär över att sy i mer än en gång per söm, hehe… riktigt slinkigt tyg.

Men runt mig har jag alltså allting jag arbetar med. Broderigarn i olika högar, virkning på golvet, något ligger i bokhyllan, något på pallen framför mig, något på syskrinet som står brevid. Ja, ni fattar. För en utomstående kanske lite rörigt, men jag har åtminstone koll på var jag har allting!

I måndags påbörjade jag projekt: göra min fula solfjäder finare. Först testade jag att tygfärga (för att kryssa den rutan i sybingon) med tuschpennor, men den enda som färgade av sig var en lila som lämnade rosa märken… Inte min favorit, så jag började i stället brodera i samma typ av mönster som jag ritat på med pennorna. Det tar tid, men jag tror att det kan bli ganska bra ändå.

Såhär långt har jag kommit! Inte jättelångt, alltså. Men jag har förutom broderigarnet valt att brodera på några små lappar av blåtonade tyger jag hade hemma. Tror att det kan bli ganska okej till slut? Vi får se hur lång tid det tar!

Annars har jag broderat färdigt ett UFO som legat i en låda här hemma sen i… december kanske? Jag är lite osäker på om jag påbörjade detta 2018 eller 2019 helt ärligt. Men ett UFO är det ju oavsett. Den lilla biten jag hade kvar att brodera tog mig en halvtimme. Blev nästan irriterad på mig själv för att jag inte bara hade gjort klart det innan. Men också glad över att kunna kryssa en för mig jobbig ruta i sybingon! Funderar också på att lägga ut någon sorts tutorial för hur man broderar ett sånt här litet snöflinge-broderi. Vi får se!

Klippt har jag också gjort! Väldigt många rektanglar av stuvbitarna från förra årets kjol-projekt. Redan i mars i år började jag tänka på ett sömnadsprojekt jag ville göra, men jag var lite rädd eftersom det är ganska… komplicerat. Framförallt har jag aldrig testat teknikerna innan, och det gör ju såklart att det lär ta ganska lång tid. Men nu är det påbörjat, och jag är spänd på att se om jag 1. faktiskt får det gjort, och 2. om jag får det gjort i tid för att kryssa rutan ”testa en ny teknik” i sybingon, som är en av de sista rutorna jag har kvar! Håll alla tummar för att det både blir av och blir bra!

Slutligen har jag börjat virka på ett bralette. Eller BH. Eller vad jag ska kalla det. Någon sorts virkad topp? Jag vet inte riktigt, men något som håller fast brösten i alla fall. Något att kanske ha när det är varmt hemma för att inte känna sig naken, men som sitter lite lösare än en vanlig BH. Eh… Jag vet inte, vi får se vad det blir. Hittills har jag i alla fall virkat dessa tre rutorna och virkat ihop dem, och det är absolut en bra start!

Ooooch där, tog det jag gjort i veckan slut. Eller nämnde jag två scrunchies och en nästan färdigvirkad fruktpåse till? När jag fastnar i kreativiteten så fastnar jag lätt, ja. Och då har jag ändå gjort en del annat i veckan också. Men skapandet. Det håller hjärnan i schack på ett behagligt sätt. Utmanar den lite med all matematik och allt räknande.

Hur är det med er? Har ni skapat något den här veckan? Eller har ni skaparplaner för helgen kanske?

4 svar till ”Skapat i veckan #1”

 1. Profilbild för jd

  Åh kul!!! Hur syr man en scrunchie??? har massa söndriga kläder i *kul tyger* jag skulle vilja sy scrunchies av. men gör man det för hand då eller?

  1. Profilbild för Beatrice

   Det är väldigt enkelt och ett väldigt kul projekt! Jag syr på maskin, och den nya versionen jag testat nu är helt sydd på maskin, men kan kan ABSOLUT sy för hand också om man vill! Ska se till att lägga upp en liten tutorial i dagarna så du kan prova! Men man behöver resår oavsett vilken sömnadsmetod man använder sig av. Min är 5mm bred, vanlig billig resår man brukar kunna köpa på typ 5 meter för en tia eller så i affären!

 2. Profilbild för Linnéa

  Solfjädern blir så häftig! Du får väldigt gärna visa hur den blir när den är helt klar ?

  1. Profilbild för Beatrice

   TACK!! Är mest irriterad på den just nu och känner för att typ repa upp och låta den vara vit, men eh… vi får väl se hur det blir till slut, haha! Blir den klar visar jag absolut upp den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram