Det har varit ett par rätt tuffa veckor det senaste. Dels mentalt, hjärnan är helt slut, men också fysiskt i form av att min mage varit minst sagt instabil ett tag. Vilket såklart leder till mer mental trötthet, eftersom jag inte riktigt tar mig utanför dörren. Mest av allt har jag bara stängt in mig hemma, i fåtöljen med datorn, och tittat på Netflix. Jag har dock fått min första tid hos Unga Vuxna nu, så snart sätter allting förhoppningsvis igång och kan gå mot det bättre!

Men måendet påverkar ju tyvärr skapandet en del, och när jag mår som sämst orkar jag inte riktigt. Trots att det oftast hjälper mig att fokusera på något. Men trots färre projekt och mindre avslutade projekt så har jag så klart suttit och grejat lite! Här är sånt som är förevigat på bild från de senaste kanske två veckorna.

Jag åkte hem för lite vila och natur, och tog med mig ett korsstygnsbroderi på tåget! Och lite färdkost. Men mest broderiet, ändå. Hann brodera klart nästan hela bården runt på de dryga två timmarna det tar mellan Malmö och Falkenberg.

Och sen blev det färdigt under tiden jag var hemma! Ett mönster kombinerat av två mönster ur boken Hemslöjdens Handarbeten från 1955, som jag fått i födelsedagspresent för något år sen. Min plan är att detta ska bli en ny nåldyna, men jag har inte sytt ihop den än… Mästaren på att påbörja projekt och aldrig avsluta dem, absolut.

Men mig hem hade jag också detta paket! För det är ju trots allt skapande, right? Använde de avklippta bitarna från själva inslagningen och skapade mönster och text till paketet. Min yngsta kusin fyllde hela 10 år!? Vart tar tiden vägen??

Men slår också två flugor i en smäll här, för jag sydde faktiskt in fickor i sidsömmarna på den här kjolen också! Ni minns kanske att jag sydde den förra året? Nu har den alltså fickor också, och jag har vågat mig på att sy fickor för första gången! Eller ja, såna som inte bara sitter utanpå, alltså.

Och så var katten gullig, så den fick också vara med på bloggen. En bit bort vid en bil satt en randig, röd katt också. Tyckte det var ett roligt sammanträffande, eftersom min farbrors familj har två kattbröder som matchade dessa två perfekt i färg. En grå och en rödrandig, alltså. Mina finaste kattfärger, för övrigt (även om jag älskar Tusse också, hehe).

En dag i veckan fick jag plötsligt ett infall att testa något jag funderat på ett tag. Jag tänker inte berätta mer än så nu, men det är ett mönster jag jobbar på som (om det blir bra) kommer komma ut lite närmre jul… Håll tummarna! Hittills känns det som att det kan bli riktigt bra, faktiskt.

Och! Så sent som idag påbörjade jag detta. Projekt virkade sockar! Här hade jag precis virkat ihop mudden, och sen dess har jag virkat några varv till på skaftet. Håll alla tummar och tår för att det blir ett par sockor till slut!? Garnet är något billigt superwash-garn jag köpte på Adlibris rea för… oj, ja, snart två år sen, och som sen legat i en korg och dammat. Inte bokstavligen, men nästan. Nu får jag äntligen använda det!

Och så avslutar jag väl med detta: Jag vann en grej i årets Sybingo! Snart får jag hem ett himla lyxigt stick-kit, och har en bra ursäkt att lära mig sticka… Hehe. Men jag är också Månadens Sypeppare hos Sypeppen, och vill ni läsa en kort intervju med mig så finns den på Fredrikas blogg!

Och det var allt för denna gången. Jag vet inte hur jag kommer må från dag till dag, men jag får ibland feeling för bloggen och då kommer det upp något igen. Jag saknar tiden när jag hade ork nästan varje dag. Men som det ser ut nu är det helt enkelt inte rimligt, och då får den stå tillbaka lite. Jag hoppas på att må lite bättre snart igen, och då skriver jag förhoppningsvis mer igen. Tills dess – ha det fint, och jag uppskattar varenda en av er som läser! <3