Jag har haft en sån otroligt rövig dag idag. Sådär så att jag regerat på minsta lilla, ni vet? Som att det är en begynnande PMS…. Vilket det faktiskt skulle kunna vara, nu när jag tänker efter och kollar i mensappen… Jaha, så härligt då! Och på det så var där en enorm äcklig spindel i duschen nu ikväll, som tur var innan Eric hann gå och lägga sig…

Idag var Kultur på Recept inställt pga ni vet vad, och därför kändes allt lite upp och ner redan från början. Trots att jag visste att det skulle vara såhär för flera veckor sen. Det är så härligt det där med känslor, och så vidare. Men! Eftersom jag har haft en sisådär dag så kände jag att jag behövde få ur mig lite av det som varit bättre den senaste veckan. Titta tillbaka på sånt som ändå varit rätt trevlig och så. Så här är några mobilbilder från den senaste veckan.

Var på Muséet med Kultur på Recept i torsdags, tog bild på lilla mus-éet som står i den stora porten in till slottsgården.
Läste Vardagar av Ulf Lundell (stundtals rätt genial, faktiskt. Otippat!), och tog bild på en sida jag tyckte om. Har inte läst på ett par dagar, men får väl ta tag i det.

Från i fredags. Jag tog mig in till stan och Lilla Torg. Åt en croissant och drack en kopp varm choklad på café, ritade och skrev lite. Gick till Design/Form Center för att i sista stund se några utställningar. Tog bild på fin gata vid Stortorget. Brandnäva heter utställningen på bild, förresten. Och där var luftigt och corona-säkert, lovar. Åkte bussen dit på off tid, och gick hela vägen hem sen. Försöker ta ansvar och undvika folk i onödan.

Enda bilden jag tog i söndags: Pepparkakshjärtan med ädelost på.
Lördagens kvällsmat – långkokt chiligryta med picklad rödlök, creme fraiche, tomater och babyspenat. På tortillabröd, såklart.

Igår tog sig solen ända in i vår naturligt mörka hall, hela vägen från sovrummet. Magi i ljusformat.
Dagens lunch. Kokt ägg. Clementin. Lite salt. Ett glas äppeljuice. Detta var också min frukost. Och så lite shiny hunt på det, försöker breeda fram en shiny Shellder så att jag kan få den fantastiska shiny Cloystern (den blå, alltså)!

Sen hände detta!! Har varit så trött och irriterad på mitt hår i flera veckor nu. Det trasslar, vill inte, är slitet och dant och bara… Så jag klippte av det! Två tofsar efter dusch, saxen rakt ovanför, fixade några små ställen, KLART! 20 centimeter kortare. Och det är så skönt!? En av få bra saker idag, helt klart. Hela huvudet känns lättare, och nacken gör inte lika ont längre.

Och ja. Så var det med den veckan. Några ljusglimtar i mörkret och restriktionerna. Hur har ni haft det?