Jag börjar varje morgon i sängen. Ja, som alla andra, fast också inte. Jag går upp, lägger täcket noga över kudden för att bevara värmen så länge som möjligt, går på toa och hämtar något att dricka och sen kryper jag ner igen. Plockar fram min stickning, min virkning, något att pilla med. Startar igång internet på telefonen, öppnar SR-appen och scrollar igenom nyheterna. Startar dagens morgon med P1 och skapande.

Springer skrattandes med barnvagnen framför mig, tappar greppet med fötterna, lägger för mycket vikt på vagnen och faller raklång, barnvagnen tippar framåt, hinner tänka ”åh nej, nu dör han”, och sen ligger jag på marken i ett något chockat tillstånd. Han sitter fast bra i vagnen som räddats av handtaget och skrattar fortfarande. Min ena handflata har ett sår, vanten har ett hål, byxorna klarade sig och knäna har stora blåmärken. Jag klarar mig, men gladast är jag att barnet i vagnen är oskatt. Tänk att råka skada någon annans barn av misstag, hemska tanke. Men jag lär inte springa med barnvagn på grus igen.

Fyller år och vaknar tidigare än nödvändigt. Erics larm ringde och han gick inte upp. Vänder mig om och försöker somna om, men kan inte. Slappna av då, jävla kropp. Vet vad som väntar – croissantfrukost i sängen, paket, vänner som kommer på besök för att fira. Somnar inte om, men ligger kvar i sängen och blundar ändå. Slappna aaaaav…. nähä, okej då.

Det blev en ganska bra födelsedag trots allt. Jag brukar inte tycka om att fylla år, för jag har alltid för höga förhoppningar som aldrig går i uppfyllelse. Men den här var mysig, ganska lugn och fin. Bra så.

Pratar i telefon med okända människor och kända människor och en massa människor. Ringer pappa, ringer farmor, ringer Kajsa. Blir uppringd av skolan, av Arbetsförmedlingen, av min nya mottagning där jag ska gå i KBT. Får samtal av svärmor och mina föräldrar. Pratar i telefon med min psykolog när datorn laddat ur och inte startar. Jävlar med samtal. Jag som inte ens tycker om att prata i telefon.

Har ett sår i handflatan som gör ont om jag kniper handen, så irriterande. Kan jag virka fast jag har ont, tro?

Stickade en tröja på mindre än två veckor. Har bara stickat tre sockar innan. Inte tre par, utan tre sockar. Den fjärde är påbörjad men inte avslutad. Men tröjan är klar, och jag älskar den! Trodde aldrig att jag skulle kunna sticka något så stort. Och framförallt inte på så kort tid. Om någon hade sagt till mig för ens fyra månader sen att jag skulle sticka en tröja så hade jag skrattat dem rakt upp i ansiktet.

Dammsuger en gång, två gånger, tre gånger på en vecka och hittar ändå dammtussar lite här och var. Var kommer de ifrån egentligen!?

Är sugen på saft. Åh, så sugen på saft. Men vill inte gå och handla i onödan och den goda saften finns inte på butikskedjan vi brukar handla annat på. Tittar i frysen i förhoppning om mammas hemgjorda jordgubbssaft. Lyfter en flaska med rosa innehåll – rabarber fläder 2019 – och tinar upp den i varmt vatten i vasken. Njuter av varje liten klunk jag tar. Tänk att man kan skapa något sånt här av saker från naturen!?

Går utanför dörren varje dag. Tar en promenad, tar en bild, går hem igen. Alltid något nytt att se trots att många dagar är ungefär samma promenad.

Sitter i soffan och tittar på när Eric spelar tv-spel. Sitter i en fåtölj och gör hans karaktär i Skyrim på datorn. Sitter och tittar på när han bankar folk till döds i klen rustning och lurar sig in i varje guild. Lär mig nya ord och ställer hundra frågor. Sitter och pillar med mitt eget under tiden. Producerar tröja, virkar upp mina akrylgarner, broderar blommor på egenfärgat tyg.

Tar en tablett varje kväll, tror att den gör lite skillnad. Eller ganska mycket? Hur vet man ens? Men någon skillnad är det, oavsett om det är att jag känner hopp, att jag faktiskt får hjälp eller att tabletten gör skillnad på riktigt. Kanske är det att jag aktiverar mig själv och utmanar mig lite lagom varje dag?

Imorgon börjar skolan. Jag testar igen. Det är läskigt, spännande och konstigt på samma gång. Har inte gått i skolan digitalt förut. Hur funkar det med mina rutiner jag fått in de senaste månaderna? Allt är ganska nytt, samtidigt som det är en kurs jag redan har läst. Omgjord, men antagligen med ungefär samma innehåll. Jag håller hoppet uppe och ger det en chans. Jag hoppas att det går vägen. Om det fungerar så går jag ut på praktik igen i april, och det är…. ännu läskigare. Nästan overkligt jobbigt, faktiskt. Men det får komma i ett senare skede. Just nu är fokus nästa kurs.

Lyssnar på Ring P1 nästan varje morgon, det är intressant vad folk vill prata om, hur de formulerar sig och vad de tycker. Någon vecka är det en kvinna i Gävle som svarar, henne tycker jag om. Hon är trevlig, saklig och ifrågasätter på ett bra sätt. Avslutar varje samtal lugnt och stilla och låter folk tala till punkt. Den här veckan har det varit Janne Josefsson som svarat, och han är… raka motsatsen. Avbryter, tycker själv, ifrågasätter innan folk har hunnit förklara och försöker trycka in så många som möjligt på sin halvtimme i etern vilket resulterar i avbrutna samtal och folk som låter något stötta när samtalet avbryts abrupt. Ogillar skarpt och är glad att hans vecka äntligen är slut.

Mitt hår tar evigheter på sig att torka, det är så tjockt. Ett dygn senare är det fortfarande delvis fuktigt på vissa ställen. Det är därför jag tvättar det så sällan. Hellre lite smutsigt hår ett par dagar än hår som aldrig torkar flera gånger i veckan.

Tio låtar i veckan är en rolig utmaning. Mestadels letar jag i gamla spellistor, men då och då letar jag upp något nytt på ett specifikt tema. Som födelsedag. Jag ser fram emot att se tillbaka på det här året och musiken jag valde ut varje vecka. Kanske välja ut årets bästa spellistor?

Dagen efter födelsedag, gäster och fallskada, efter Mello och efter första plusgraderna ute på över en vecka. Börjar dagen med Alladinask-rester i sängen och stickpodcast på Youtube.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram