Juni kom, och med Juni kom visst sommarvädret? Till viss del, åtminstone. Och med sommaren kommer ledighet. Och tid för saker. Det har jag visserligen redan eftersom jag för tillfället är mellan kurser i skolan, men ändå. Sommaren är något helt eget. Och efter att ha lyssnat på avsnittet om Sommarlöften om släpptes av Billgren Wood för ett par veckor sen, så har jag funderat på om jag kanske vill ha några egna sommarlöften?! Jag satte inga varken löften eller mål för mig själv vid nyår, så jag tänker mig att jag kan låta sommaren vara lite av en nystart.

Så vad menar jag ens med sommarlöften? Jo, precis som i podden så tänker jag mig att det är lite som nyårslöften, alltså något jag lovar mig själv att åstadkomma under sommaren. Elsa och Sofia pratar i avsnittet om att ha 3 löften var för sommaren, och jag har funderat ut 2 löften till mig själv. Inget stort, men något som ändå utmanar mig själv lite grann. Något som jag är sugen på att göra, men som kanske inte kommer så enkelt. Efter många om och men fastnade jag i det här:

Utforska någon av de skånska städerna på egen hand

Jag vill göra något jag tänkt att jag ska göra i flera år nu. Nämligen utnyttja att jag har ett sommarkort att resa på! Jag vill självklart ta hänsyn till att vi fortfarande lever i en pandemi, och jag ska inte resa i onödan, men åtminstone ett eller två besök i andra städer vill jag våga mig på. För att utmana min sociala ångest lite extra, nu när jag klarar av att gå utanför lägenheten igen.

Allra mest sugen är jag på Ystad och Landskrona. Ystad för alla vackra hus, färgerna och kanske för nån god lunch nånstans på stan? En glass i skuggan? Och så Klostret, där jag fotade bröllop för några år sen. Kanske en tur in på konstmuséet om det är öppet? Landskrona för att vandra runt lite och absolut för att besöka Hemslöjdens butik där! Och kanske hitta någon ny pärla jag inte visste fanns? Jag kan väldigt lite om Landskrona utöver Hemslöjden och att båtarna till Ven går därifrån, så jag vill utforska själva stadskärnan lite mer.

Så någon form av utflykt till en annan stad blir det i sommar! Det lovar jag mig själv. Och att det inte blir Lund lovar jag också mig själv, för där har jag varit så mycket redan att det inte kan ses som en riktig utmaning. Med det sagt så åker jag gärna till Lund ändå, bara för att det är mysigt!

Fortsätta utmana mig själv med mitt skapande

Jag har ett sånt otroligt skapar-sug! Och det har jag egentligen haft i ett helt år nu. Förra året vann jag till och med en vinst i Sybingon som Alstra anordnade (tidigare Sypeppen, de har bytt namn!) för att jag hade lyckats kryssa alla rutor.

I sommar vill jag därför fortsätta att utmana mig själv när det kommer till mitt skapande. Jag är extremt sugen på en till Sybingo, men jag vet inte om det blir någon i år? Så om det inte blir någon är en del av mitt löfte att sätta ihop en egen med lite utmaningar och sånt som jag kanske behöver pusha mig själv lite extra för att göra. Blir det en egen så delar jag såklart den här, så kan man delta lite på distans (och utan priser) tillsammans kanske? Vi får se, om det blir en Sybingo med Alstra så är jag oerhört sugen på att delta i alla fall!

Så på ett eller annat sätt vill jag utmana mig själv i sommar. Testa lite nya saker, en ny färgskala, några nya tekniker kanske, eller så kanske jag borde ta tag i min UFO-låda…? Det finns alltid något, tänker jag.

Så vad säger ni, har ni också några egna sommarlöften? Jag skulle så gärna höra era tankar kring detta. Blir det ytterligare en stressfaktor inför sommaren, eller känns det mer som något som kan ge lite lugn och kanske något att fokusera på? Självklart är det individuellt, men det hade verkligen varit intressant att diskutera med er. Sommarlöften – ja eller nej?!

Ett svar till ”Sommarlöften till mig själv”

  1. Profilbild för Linnéa

    Mitt sommarlöfte får nog bli att njuta av sommaren. Det är så lätt att glömma bort det annars och så är sommaren helt plötsligt över

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram