Det finns viktigare saker att skriva om än alla fina utflykter vi gjort denna sommaren, men eftersom jag har svårt att formulera mig och välja ut vad som ska vara med och var… så får ni titta på vacker natur och god mat i stället. Okej?

En av våra semesterutflykter var en favorit i repris från förra året. Men eftersom jag inte bloggade aktivt alls under den perioden fick ni aldrig se den utflykten. Därför får ni några extra bilder i år!!

Drakamöllan ligger på norra Österlen, precis på gränsen där Österlen tar slut och landskapet går över i… nordöstra Skåne? Kristianstad-området? Äh, jag vet inte, men det ligger i alla fall på gränsen mellan Österlen och nästa område.

Vid rätt tid på året (typ för nån vecka sen och kanske fram tills nu…?) är backarna här helt lila av ljung och backtimjan, och det ska vara ännu mer otroligt vackert än det var när vi var där i början av vecka 31.

I alla fall var det här andra året i rad som vi åkte dit, och det här var Erics favoritutflykt från förra året. Backar med små stigar, utsikt ut mot havet på håll, och lugnt och stilla. Och en lagom runda att gå, om man är mer sugen på promenad. Den gick vi förra året, men i år var det varmare och vi var tröttare…

Där vi satte oss och fikade fanns det stolpar längs med stigen en bit bort, och Eric hade med sig sin kikare. En fågel!! Vi tittade länge och mycket och satt med våra telefoner och försökte lista ut vad det kunde vara för en, mer än ”rovfågel, inte Glada”… Det här var den bästa bilden jag fick genom kikaren… Men eftersom Erics pappa är bra på fåglar och de dessutom varit där identifierade han den direkt som en Tornfalk! Och jag fick med en fjäder hem, som vi hittade under en av stolparna på väg tillbaka sen.

Vi gick en kort sväng runt några av backarna, och det är fint och tydligt var man ska gå. Det är nämligen bara där stigarna löper. Här finns massor av spännande att titta på om man gillar växter och insekter, bland annat. Vill man gå rundan så följer man den vita markeringen, har jag för mig.

Jag var inte på mitt bästa humör egentligen, men lite busig var jag nog allt… hehe. Kul med kikare också! Även om vi knappt såg andra fåglar än den där Tornfalken… Det ska tydligen vara bättre på Brösarps Norra backar? Där var vi förra året, men då hade vi ingen kikare än.

Åh, dessa landskap <3

Och denna älskade, älskade person <3

Tänk att vi bott i Malmö i 9 år nu?! Han och jag, jag och han. Tur man har sin bästa vän som partner och kan åka på utflykter ihop!

Men i alla fall. Vi vandrade vidare runt några kullar och sen tillbaka till parkeringen. Man går förbi Drakamöllans Gårdshotell när man går rundan, och där funderade vi på om man inte skulle ta och bo någon gång för det ser himla mysigt ut när man går förbi!

Sen vid parkeringen finns toaletter också, vilket kan vara bra att veta. Och tittar man noga på stigarna innan man går kan man se Sandbin! Vilken sort minns jag inte, men rätt stora är de. Och förra året såg vi hur de grävde sina små gångar!! Otroligt fascinerande att se för en liten nörd som jag… hehe.

Men i utflykter ingår ju även något att äta! Och eftersom vi försökte äta oss igenom våra favorit-burgare den här semestern tog vi ytterligare en favorit i repris….

Grisen och Draken! Som ligger i Brösarp, strax söder om Drakamöllan. I år även med sittplatser inomhus. Någon gång snart (när jag fixat med alla sabla överföringar av bilder..) ska jag visa hur härligt väder vi hade förra året när man bara kunde sitta ute. Men nu satt vi i alla fall på uteserveringen som hör till deras nya lokal på andra sidan parkeringen från förra året. Oj, vilken krånglig förklaring… Men så är det i alla fall.

Inne finns bra med sittplatser, en fräsch toa (på övervåningen!! jag letade länge…) och disk att beställa från. Ute finns platser att sitta och där stod också en glassvagn precis brevid som hör till och var själva serveringen förra året.

Eric tog en Grisen och Kålen, och jag en Grisen och Escobar. Allt som heter något med Grisen är Pulled Pork, och allt som heter Draken är Pulled Jackfruit. Kan inte tala för Drak-burgarna, men Gris-burgarna är MAGISKA. Erics hade Coleslaw och min hade tomatsås och nachochips. Förra året åt jag Grisen och osten som också är super, men lite för stark för mig som inte älskar japaleños.

Dessutom drack jag supergod äppelmust från en gård som ligger bokstavligt talat runt hörnet. Den ligger nämligen bara lite längre in i Brösarp. Och på varje bord står en gris, som man kan trycka på!!??! Och då grymtar den. Skitkul, tyckte barnen vid bordet brevid. Skitkul, tyckte jag också. Hehe… märks det att jag jobbar med barn?

I vilket fall som helst… Supergod mat, en av de vackraste delarna av naturen vi besökt på våra Skåne-utflykter, och väl värt en tur om man ändå är i området! Eller för all del om man åker från Malmö. Det gjorde vi. Tar bara en timme ungefär att köra (vi kör väg 11 till strax innan Tomelilla och sen väg 19 till Drakamöllan. I princip raka vägen!), om man inte stannar på vägen. På vägen finns i och för sig också en massa fint. Som Österlenchoklad! Där stannade vi på vägen tillbaka. Efter en omväg till Linas och binas, där vi köpte lite honung och annat kul och gott. Väl värt en omväg det också!

Men nu ska jag vila lite, sen ska vi testa att spela rollspel över video tillsammans med mina föräldrar… Vi får väl se hur det går. Önska oss gärna lycka till! Och håll tummarna för att min hjärna hänger med efter att ha öppnat på förskolan idag…

Ett svar till ”Drakamöllan och lunch på Grisen och Draken”

  1. Profilbild för Linnéa

    Vilket vackert landskap! Det ser verkligen fridfullt ut 😍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram