Under jullovet var vi några dagar i Falkenberg. Det är så praktiskt att vi båda är från samma stad, för vi behöver aldrig fundera på var vi ska fira jul, påsk eller andra högtider någonstans. Vi kan liksom åka mellan våra respektive familjer eftersom alla bor på i alla fall cykelavstånd (nästan alla i alla fall).

Just den här julen hade jag och ett par av mina kompisar från gymnasiet hört av oss i god tid innan för att hinna ses. Scheman som ska klaffa och sånt, ni vet. Alltid lika klurigt. Men vi lyckades pricka in dagen innan jul, när alla kunde! Så vi testade det lilla indiska stället som ligger vid busstationen i Falkenberg. För att vara en så liten stad så har vi nämligen massa kul att äta!

Det är bara Kajsa som bor kvar i Falkenberg numera, så det är svårast för oss andra att träffas eftersom vi sällan är i stan samtidigt. Den här gången var det extra kul, för jag har inte träffat Mirre på två år (!!), när vi sågs allihop hemma hos Lollo. Så extra tur för mig att hon kom in tidigare och att jag var den enda som hann möta upp.

Det var bara Kajsa som hade varit på Prashad innan, även om jag har ätit mat därifrån en gång. Och jag måste ju verkligen säga att det är gott! Jag är rent generellt sett inte så förtjust i indisk mat för att den ofta är för stark, men här finns alltid något som passar alla, enligt experterna på området (Kajsa och mina föräldrar, alltså).

Jag åt…. Chicken Tikka Masala kanske? En rätt mild rätt, i alla fall. Och det var supergott, så jag var nöjd! Man får också en massa gott naanbröd till <3

Alla andra åt vegetariskt, och det var lite delade åsikter om hur stark maten var, hehe. Sen satt vi kvar och pratade en bra stund allihop, innan Mirre var tvungen att åka hem. Så vi kramades länge länge framför bussen innan hon var tvungen att gå på den och åka tillbaka hem.

Sen skulle jag egentligen iväg på kvällen för ett julfirande, men jag stannade ändå kvar ett par timmar, för att hinna umgås med två av mina närmsta vänner. För det gör man ju om man har tid och ork samtidigt!

Så vi gick till Kajsas jobb, som är nyöppnat i Falkenberg, och där bjöd hon oss på fika. Jag tog en sån här favorit, och de andra tog varsin dricka och delade på något litet. (Minnet sviker mig, och jag fotade tydligen inte detta)

Sen satt vi där i ett hörn och pratade i ett par timmar till, innan det var dags för oss alla att röra oss hemåt. Så vi delade på oss och gick åt respektive håll för att hinna vidare till allt vi skulle göra.

Allt som allt var det en så himla fin lunch och eftermiddag. Jag saknar de här tre så himla ofta, och det hade varit så skönt om man kunde träffas oftare. Men tills det kanske någon gång blir lättare, så får man försöka pricka in så mycket ledig tid tillsammans som det bara går!

Och får jag tipsa om något lite lätt så får det väl vara Prashad då! En av Falkenbergs trevligare små restauranger, och har du allergier så fixar de lätt så att du kan äta något. Bra, helt enkelt!

2 svar till ”Falkenberg: Prashad och Espresso House med gymnasie-gänget”

  1. Profilbild för Jess

    Åh, nu saknar jag Falkenberg lite. Har konstigt nog aldrig kommit mig för att prova Prashad, är så klen när det kommer till stark mat haha. Kanske nästa gång!

    1. Profilbild för Beatrice

      Ja, det gör jag faktiskt också lite, där är ju rätt fint om man inte är där så ofta, hehe… Jag hade heller aldrig testat eftersom jag inte tål stark mat, dör i munnen varje gång det är för starkt, men där finns en hel del milda grejer, och allt är riktigt gott! Framförallt brödet, hehe. Värt ett test!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram