På sista tiden har jag börjat skaffa allt fler av de saker jag köper begagnat, i stället för nyproduktion. Det är inget jag tänkt på direkt, utan det har bara hänt lite i taget, men det känns som en bra grej! Inte bara för miljön, men också för att jag hittar så mycket fint. Därför tänkte jag nu att jag ska börja visa det jag handlar! Jag gjorde det nån gång på gamla bloggen, men sen har det liksom inte blivit av. Även Alicia och Fredrika är grymma på att visa sina fynd, och jag tycker det är så kul att se! Så här kommer ett gäng saker jag införskaffat på second hand på senaste tiden. Mina loppisfynd!

Allting i bakgrunden är införskaffat på Myrorna på Ystadvägen nu i veckan, och äggen längst fram i bild är från vår områdes-seconhand, Sorgenfri Seconhand! Vi börjar med dem tänker jag.

De är från någon liten tant som samlade på ägg tydligen! Han köper in dödsbon, så jag antar att han får lite koll på var sakerna kommer ifrån. Jag hade kikat i evigheter på dem i fönstret när jag gick förbi, och så en dag när jag skulle fika med en kompis hade han öppet! Så jag frågade om han kunde få ut dem, och på annandag påsk (vår förlovningsdag!) hade han öppet igen och hade tagit ut och tittat lite närmre på dem.

Så jag köpte tre och fick två av Eric, och de kostade (ganska rejäla) 120 kronor styck! Vilket jag dock såg som en investering, pga alla fina färger + bästa påskpyntet att ha framme året om. Hehe. Gillar också att den längst till höger ser ut lite som en galax.

Mitt andra loppisfynd är den här. En liten mjölkkanna tror jag? De hade ett litet matchande set med flera koppar + fat och en tekanna också, men eftersom jag dels letat efter en mjölkkanna och dels inte hade så stor budget, så fick enbart den här följa med hem.

Tycker den är så fin! Perfekta blå färgen, och så lagom stor. Den ska jag ha mjölk i när vi har gäster, och ha ovispad grädde i när jag vill duka fint i sommar (för det är godast att äta jordgubbar så, såklart!).

Tjugo kronor fick jag den för! Någon som vet mer om märkningen? Uppsala-Ekeby känner jag igen, men då tänker jag mest på krukor… Och Gefle vet jag finns, men jag är ingen expert på keramik tyvärr. Berätta gärna mer om den om du vet nåt!

Sen införskaffade jag också ett gäng ljusmanschetter med blommor! Stod länge och valde i en stor korg, och önskar nästan jag hade tagit några fler… Men det blev väl 8 stycken i alla fall, i varierande storlek och färg. 3 kronor styck! Kändes helt okej, med tanke på att det är Myrorna…

Köpte också 4 stycken blå, 55 cm lång dragkedjor som jag tänker att jag ska ha till några kuddar i kökssoffan, en avlång sockerkaksform jag tänker försöka plantera i, och något jag glömde ha med på bild! Insåg nu när jag skrev att jag glömde fotografera mina nya bokstöd, eftersom jag redan har satt dem i bokhyllan. Mässingsfärgade och fantastiska, för tio kronor styck! Jag såg liknande i en 2hand-butik i början av året, men då var de butiksinredning, så jag blev överlycklig när jag hittade dem i en udda låda! Lovar att visa i nästa inlägg om jag kommer ihåg.

Och sist, men inte minst, tavlan! Femton ynka kronor för en fin ram + ett print som jag velat ha på tygkasse i över ett år, men inte har köpt. Råkade dock repa plasten lite på väg hem (med kakformen), så ska se om jag inte kan byta ut den till glas i stället. Annars är den ett riktigt kap oavsett!

Det var mina loppisfynd det. Jag är själv otroligt nöjd, och känner varje gång jag går in på en second hand numera att jag vet vad jag gillar och var jag ska börja leta. Det känns stabilt på nåt sätt! Nu ska jag bara lära mig att handla kläder på samma sätt, så kan jag påbörja en ny sorts livsstil på riktigt!

Har ni något fint loppisfynd från senaste tiden?

6 svar till ”Några loppisfynd från sista tiden”

 1. Profilbild för Alicia

  Åh vad roligt att du visar upp, och såna fina fynd! Äggen är verkligen ljuuuvliga och jag tycker det var bra att du köpte dem när både de och tidspunkten innehöll så mycket symbolik 🙂 Mina har jag köpt för 45-50 kronor styck på Myrorna och det dyker ofta upp på Tradera inför påsken så vill du komplettera någon gång är det mitt tips att leta där! 🙂

  SÅ lustigt att du snubblade över mitt inlägg med mjölkkannan precis när du skrev dethär! För javisst, det är samma och det är vääärldens finaste serie. Jag har en ugnsform, en såskastrull, en skål, tekannan (den var framdukad till tårtan på MM-träffen!) och mjölkkannan och hade faktiskt koppar också men dem har jag sålt eftersom jag inte gillar att dricka ur muggar med mörk insida. Serien heter Kosmos och är formgiven av Berit Ternell 1966 för Gefle Porslinsfabrik (som ägdes av Upsala-Ekeby). Ditt ex är i särskilt fint skick för märkningen under gjordes på nåt dåligt sätt som har tvättats bort från typ alla exemplar och jag har aldrig sett en så fin stämpel förut. Diska försiktigt men använd mycket! 😉

  1. Profilbild för Beatrice

   Så många roliga sammanträffanden! Såg ju såklart hos dig att du också har marmorägg, men de har jag inte tänkt på innan?! Och får ändå hålla med om muggarna, gillar inte heller att dricka ur muggar med mörk insida, då ser jag ju inte färgen på téet… Men det tänkte jag inte på i butik, så det var väl bra att jag inte köpte, haha! Får eventuellt gå tillbaka för tekannan dock, för den är riktigt fin… Om den finns kvar.

   Så roligt att 1. få veta mer om min lilla kanna! och 2. att den tydligen är i såpass bra skick?! Tänker att stämplar ofta finns kvar, men om det här var en dålig en så har jag ju tydligen tur då! Ska se till att diska varsamt <3

 2. Profilbild för Wilda

  Jättefint att ta del av Beatrice! Vilken underbar liten mjölkkanna! Och saker med en historia som med äggen är något speciellt. Jag ska nog också ta och svänga ihop ett sånt här inlägg snart.

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack Wilda! Ja, den är sannerligen ett himla fynd alltså! Vill gärna läsa om vad du fyndat!

 3. Profilbild för Ellen

  äggen!! så himla, himla fina. brukar också alltid gå och kika på sådana när jag ser i skyltfönster och på loppisar, väldigt fint för ögat.

  det senaste jag köpt på loppis är två klänningar. en nyproducerad med prislappen kvar (men jag betalade 50:-) och en vintageklänning/kappa till sommaren. älskar att loppissäsongen äntligen är igång på riktigt!

  1. Profilbild för Beatrice

   Visst!! Det fanns ett helt gäng till, men jag tycker jag knyckte de snyggaste.
   Är så nyfiken på klänningarna, har du visat på bloggen än? Loppissäsongen är onekligen fantastisk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram