10 saker just nu

Jag tänker att jag inte vill blogga så ofta, och att det beror på att jag inte är en person som gärna planerar. Eller jo, det är jag, men jag föredrar att gå på känsla. Framförallt när det gäller kreativa saker, och till dessa räknar jag ju bloggen. Min kreativa mittpunkt, kanske? Det är ju här en majoritet av allt jag gör hamnar. Men det betyder också att jag har svårt för att planera och hålla mig till planeringen, för att jag så sällan känner med den när jag väl ska sitta med det jag planerat. Ni förstår säkert varför det ibland kan bli lite av ett problem.

Men det var inte det dagens inlägg skulle handla om, för jag skulle ju lista lite saker. Saker som är just nu. Faktum är att jag skriver detta två på natten, senare än jag varit uppe på… mer än en månad, på grund av praktiken. Här är i alla fall 10 saker just nu-listan.

– Jag hoppas mina 4300-nånting tecken jag skrev ihop i halv panik till en inlämning räcker till för ett godkänt betyg. Jag är inte sugen på att göra om min praktik, och egentligen inte på att komplettera heller. För hur ska man sammanfatta fyra veckors praktik och vad man lärt sig och vad man behöver jobba på på drygt 4000 tecken, eller som det är, runt 600 ord? (Det är mindre än det här inlägget innehåller alltså) Allra minst dagen efter att allt är klart, innan man hunnit smälta alla intryck. Vilken sjuk uppgift ändå.

– Den här förkylningen som hindrar min sömn får gärna gå över fort. Måste komma ihåg att köpa hem alvedon också, för jag kan inte riktigt hantera livet när jag har feber.

– Det är skönt att äntligen ha tid för livet igen! Det var länge sen jag tittade så mycket på Netflix. Ett hett tips om ni gillar humor, spänning och deckare är Miss Fisher’s Murder Mysteries, 3 säsonger med sammanlagt 34 avsnitt! Jag har kommit igenom de 10 första och hoppas just nu på att säsongerna aldrig ska ta slut (fast jag vet att de gör det).

– Snart är det sommar! Årstiden när allt ska hinnas med, känns det som. Jag har ett helt inlägg på det som jag jobbar på, dock. Men det känns lite stressat just nu, allt som ska hinnas med. För hur har man ens råd med både nya kläder och allt man behöver fixa? Ibland är studentlivet inte alls roligt.

– Jag har målat mitt första akvarell-landskap! Jag har inga bra bilder på det än, men jag ska se vad jag kan göra. Så spännande och häftigt att försöka återskapa en bild jag tagit i färg på papper!

– Den här månaden är äntligen över, och det är dags för en ny! April var… hektisk, minst sagt. Det är blandade känslor som snurrar i mig om den här månaden, och jag kan knappt vänta på att få dela med mig av ögonblick jag inte ens har fört över till datorn än! The struggles of en fylld dator och för mycket material, men för lite tid för att ta hand om allt.

– Jag har börjat brodera igen! Något jag har tänkt testa på länge, men som aldrig blivit av. Vi får se hur det blir, helt enkelt. Jag tänkte faktiskt införskaffa mig en penna speciellt för sånt här. En där färgen syns bra, men försvinner om man blöter tyget. Win-win, helt enkelt! För den var inte särskilt dyr heller. Ska bara hinna ut och handla också.

– Jag har fått så fina kommentarer på sistone. TACK till er fina som skrivit dem! Jag har inte haft ork till att svara än, men jag ska ta mig tid nu i början av veckan. Det känns viktigt att svara på ett bra sätt och inte bara skynda genom det. För det är så viktigt för mig att ni får ordentlig respons på det ni kommenterar. Ni är ju viktiga för mig!

– Alla mina växter älskar mig just nu, och jag är så glad! De skjuter nya blad dagligen, och jag har en massa att titta på hela tiden. Jag har inte räknat dem på ett tag, men jag ska se till att göra en liten update om alla nya införskaffningar så fort jag kan och orkar!

– Min hy känns bättre än på länge, efter en lång period av fler finnar än vanligt. Jag tackar mina hudvårdsprodukter för det, och att jag använt dem mer frekvent. Skulle ni vara intresserade av att läsa om sånt? Jag är ju ingen beauty blogger direkt, men jag kan tillräckligt för att ta hand om min egen hud. Vad tror ni? Jag sätter gärna ihop något om ni är nyfikna!

Det var allt för nu. Det känns bra att ha skrivit någon sorts reflekterande liten update av hur det är just nu. För allting känns just nu, och det är… annorlunda. Jag skriver väldigt sällan vad som känns här i bloggen, och det vill jag ändra på. Vi får se vart det leder.

Vad händer i era liv just nu?

7 svar till ”10 saker just nu”

 1. Profilbild för Linnéa

  Oj vad lite ni måste skriva om praktiken ? Min praktik börjar nästa vecka och då skall vi skriva 600-800 ord i veckan, förutom sista veckan då skall vi skriva 1200-1400 ? Jag har sådan jävla ångest inför det alltså. Fattar verkligen inte kursledningen vill att man skall hinna skriva, planera sin tid och faktiskt vara i verksamheten också.

  Det hade varit intressant att få läsa om din hudvårdsrutin. Min egen är nästintill obefintlig ?

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, det är egentligen katastrof…. För det är svårt att reflektera på så lite ord. Vi skulle skriva 2000 ord mål och sånt första dagen, och sen detta sista dagen… Sen har vi samtal tredje veckan, en liten redovisning med diskussionsfråga sista dagen, och så skriver handledaren en bedömning, men that’s it. Jag hade hellre skrivit en hel uppsats med reflektion, eller i alla fall typ 2000 ord i stället för tecken…. Men jaja :/
   Hudvårdsrutin, coming up! Har fotat, så det är bara att skriva inlägget också, hehe.

   1. Profilbild för Linnéa

    Jag glömde också att vi utöver det vi skall skriva också skall planera hur man kan förändra en lekmiljö (och om vi hinner skall vi genomföra förändringen). Göteborgs universitet har en väldigt orealistiskt bild av vad man faktiskt kan hinna med under en praktikperiod på 21 dagar, så att bara skriva 2000 tecken låter som värsta drömmen för mig 😉

    1. Profilbild för Beatrice

     Åh, herre….. Men 21 dagar? Det är väl rätt mycket? Det lät lite, men sen insåg jag att vi har 19 dagar… eller det blev ju då 17 den här perioden… Så tråkigt, jag hade gärna haft typ 8 veckor hellre än 4!

    2. Profilbild för Linnéa

     Jag med! 4 veckor är alldeles för kort 🙁

 2. Profilbild för Alicia

  Sätt gärna ihop en guide om dina tips. Känns som att jag testat mig igenom hela sortimenetet som säljs på apoteket men ingen har hjälpt nämnvärt.

  1. Profilbild för Beatrice

   Åh, självklart! Tog lite bilder igår, så ska se om jag kan få till ett inlägg inom en vecka eller så! 🙂 Hoppas verkligen du hittar det som passar dig, det är så svårt det där.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram