Tankar och Ord

Allt måste inte vara så perfekt!

Så är det. Faktiskt, på riktigt. Allt måste inte vara så perfekt. Jag har väl insett det, att det inte är det jag vill med min blogg. Professionellt och personligt, men inte perfekt. Det p-ordet passar helt enkelt inte in här.

Ibland känner jag inte alls för att blogga. Mesta delen av den tiden är för att jag är stressad över om det duger eller inte, om inläggen blir tillräckligt bra. Läser någon? Hur många kommentarer får varje inlägg? Gillar folk det, och gillar de på bloglovin?

Samma sak när jag skapar. Blir det här bra? Kommer det få många likes på instagram? Är det tillräckligt bra för en egen bild, eller räcker det med en story? Vågar jag lägga ut det här på bloggen sen, eller kommer det få noll respons?

Herregud ändå, så mycket krångel det ska vara jämt. Som Kakan brukar säga, Kan en kvinna få leva?

Jag är ganska så trött på att hela tiden ha världens prestationsångest och försöka se till att varje detalj klaffar, för det funkar inte alltid så. Livet klaffar inte alltid. Orken, viljan och möjligheten finns helt enkelt inte alltid samtidigt. Det händer att man stavar fel, väljer en konstig meningsuppbyggnad ibland, för att man själv förstår men inte inser att det kan tolkas helt annorlunda för någon som inte vet hur man pratar.

Jag säger härmed upp mig från det där perfekta. Från och med idag blir det lite som jag själv vill – för att jag själv vill. Så gott jag kan och orkar, hellre något gjort än inget gjort brukar man ju säga! Eller som det står på en av mina favoritkonstnärers visitkort:

Create something today, even if it SUCKS!

För hallå! Skippa perfektion och testa något nytt, eller bara få saker gjorda. Även om det suger i slutändan. Något har man ju trots allt lärt sig! Och hellre något gjort än inget gjort. Det får bli mitt nya motto. Hellre något gjort än inget gjort!

You Might Also Like

14 Comments

 • Reply Emilia W 26 april, 2017 at 10:07

  Usch alltså, känner igen mig hundra procent! Och de där jäkla siffrorna.. varför bryr man sig som om de vore gjorda av guld?

  • Reply Beatrice 5 maj, 2017 at 11:13

   Ja, varför gör man det!? Har tappat följare de senaste veckorna (typ som att folk kommer på hur mycket bloggen suger när jag börjar skriva igen, hehe), men för första gången är jag inte så himla ledsen för det. Så något bra har jag ju gjort för mig själv när jag skrev det här inlägget!

 • Reply Mathilda 26 april, 2017 at 21:01

  Kloka funderingar. Det viktiga är att själv tycka det man gör är roligt. Att blogga eller skapa för att man vill och mår bra av det. Själv tycker jag inte så mycket om ordet “perfekt”. Det känns påtvingat. Vad säger att det perfekta är det bästa? Blir det någonsin perfekt?
  Ändå har jag så många gånger klankat ner på mig själv. “Att göra sitt bästa duger inte. ALLT ska vara fullständigare, mer perfekt, jobba vidare, det här är inte bra nog …” Usch, vad trött och ledsen det gör en. Vissa saker vill jag inte göra längre om jag inte sänker kraven. Såklart är det roligt att göra fina saker, bli stolt över sitt nyskapande, överträffa sina egna förväntningar och utvecklas. Men jag tycker det blir så mycket mer värt det om man gör det med en vänlig inställning till sig själv och inte jämför sig så mycket med andra. Ta hand om dig! Kram!
  Ps. Fina ranunkler! 🙂

  • Reply Beatrice 5 maj, 2017 at 11:12

   Tack för din fina kommentar! Jag håller verkligen med. Jag är dock fortfarande lite av en perfektionist, och det är så svårt att släppa på det där alltså! Att vilja jobba liiiite mer med det man håller på med, osv. Men det har hjälpt en hel del att bara försöka slappna av lite, så något gör ju hela den här inte-perfekt-grejen för mig! 🙂

 • Reply Alicia 27 april, 2017 at 09:13

  Heja!! Tappat tre bloglovinföljare den här veckan och kollat oroligt varje dag så det inte blivit ännu fler. Så hemskt onödigt och okonstruktivt! Och att våga skicka ut lite större tankar på bloggen utan att de nödvändigtvis har fångat ALLT som finns att säga och tänka på ämnet är mitt mål i år också. Hoppas lusten kommer dubbel till dig när kraven lossnar lite!

  • Reply Beatrice 5 maj, 2017 at 11:10

   Haha, high five på den, det har jag också! Men har jag också fått mer kärlek än vanligt utöver dessa följare, så jag känner liksom ingen större förlust!? Däremot en lust och en frustration över min överfulla dator och tidsbrist som gör att jag inte hinner rensa den. Så fantastiskt frustrerande!

 • Reply Wilda 29 april, 2017 at 12:28

  Siffrorna säger ingenting. Var du och var stolt över det. Vi gillar ju dig. 😉

  • Reply Beatrice 5 maj, 2017 at 11:06

   <3 Hela den här grejen har redan inverkat på livet faktiskt, att skippa perfekt. Det är väldigt skönt!

 • Reply Sandra Leone 29 april, 2017 at 14:15

  Fina du så himla bra skrivet. Jag säger också upp mig från Perfekt, här och nu!

  • Reply Beatrice 5 maj, 2017 at 11:06

   Åh, men du <3 Do it! Finns inget bättre, känner jag. Det har redan, trots sjukdom, haft positiv inverkan på mitt liv!

 • Reply Linnéa 30 april, 2017 at 14:41

  Du har verkligen lyckats sätta ord på mina tankar och känslor om att blogga! Jag känner verkligen att jag måste ta till mig ditt nya motto och börja tänkta på mitt bloggande på ett annat sätt än vad jag gör idag 🙂

  • Reply Beatrice 5 maj, 2017 at 10:59

   Åh, men så fint!! Blir så glad när folk skriver sånt här till mig <3 Och det tycker jag för övrigt verkligen du ska, din blogg är supermysig, och jag hade gärna sett fler inlägg <3

 • Reply Bokstund 12 maj, 2017 at 21:57

  Så bra inlägg! Jag måste verkligen bli bättre på det här, stressar ofta upp mig helt i onödan. Tycker för övrigt att du har en mycket snygg blogg! ?

  • Reply Beatrice 16 maj, 2017 at 18:42

   Det är faktiskt så himla viktigt, kanske viktigare än något annat ändå. Att bara få saker gjorda hellre än inte. och TACK!!! 😀

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.