En vecka genom min telefon

Det är tentavecka igen! Wohooo kanske många tänker, men tyvärr har min hjärna egentligen redan stängt av, sakta men säkert för varje vecka som gått. Framförallt stängde den av när jag firade och sa hejdå till en stor del av klassen i tisdags, det kändes liksom som skolavslutning trots att vi ska lämna in det sista imorgon.

Men det innebär att jag har svårare att blogga, all tid jag skriver ska jag skriva på min portfolio. Inte så att jag verkligen gör det, men det är det jag borde göra. Dock har jag alltså hunnit med en hel del annat i förra veckan framförallt, och det tänkte jag att vi kunde gå igenom i brist på tid att fixa annat material! (Och lite för att jag är exalterad över bilderna min nya telefon tar i jämförelse med den gamla, hehe)

 

En lördag för snart två veckor sen började och avslutade jag den här boken, som har stått i min bokhylla lite för länge utan att läsas. Upptill det doftade det av den smyg-knyckta syrénen i vasen och jag kletade kortison på några envisa myggbett.

På söndagen gick jag och Eric lite mer än två mil. Hemifrån till Gustav Adolfs Torg för mat på marknad, genom Kungsparken och till Västra Hamnen för glass, och sen hem igen förbi centralen och genom Rörsjöparken och så hem igen. Det var varmt och härligt, och vi råkade bränna oss lite båda två.

På vägen hem hittade jag den här på marken som jag tyckte var lite rolig. Och jag som inte ens gillar spenat.

På måndagen fick jag hem den här fina tavlan på posten! En akvarell, Fiona Elefantöra, som Nora har målat! Sattes direkt i en guldram och väntar nu på en plats på den kommande tavelväggen som ska börja byggas inom snar framtid!

På onsdagen vaknade jag upp efter en sövning och tarmundersökning och hade den här utsikten. Mycket lugnare och skönare på St Lars i Lund än på universitetssjukhuset. Om ni har turen att följa mig på instagram kanske ni också såg mig mumla lite halvcharmigt i mina stories när jag var nyvaken?

Och pappa var med, så efteråt tog vi ett par timmar i Lund tillsammans. Gick förbi finaste huset som Alicia har målat av utifrån min instagrambild på samma motiv, och vidare till Botaniska. Pappa luktade lite på blommor…

Och jag hängde lite bakom fikonlöv och under det blommande näsduksträdet! Sen gick vi vidare till stan för….

… fika! För fika bör man, annars dör man. Vi åt varsin vegansk och glutenfri paj med rabarber och jordgubbar, och så sojavaniljsås till. Och det var så himla gott! Rosie’s nånting precis brevid saluhallen, jag har geotaggat en bild på min instagram om någon är nyfiken på vart det ligger.

Sen tog jag min nya kompis zebrabladet (halvliters cola för storleksjämförelse) med mig hem till Malmö och gav den en egen plats på bussen hem!

På torsdagen tog jag och Eric en promenad, och mycket mer vet jag inte. Jag fångade bara detta, som jag tyckte var fint, i skyltfönstret till Butik Fabrik som ligger vid St Knut ungefär. En fin liten second hand med handplockade grejer!

På fredagen var det dags att ta sig till Malmö Live på kvällen! Vi hade fått biljetter till Senaste Nytt med Jesper Rönndahl som tack för att vi passade Alves i en vecka x2. Malmö var magiskt från högre höjd, och när vi kom ut var det så skönt ute att vi gick till Ribban.

Och nej, jag kunde verkligen inte välja bild, hehe. Tog kanske 150 utöver dessa, så jag gissar att ni är glada för dessa 7…. 😉

Det var i vilket fall som helst så himla fint, och sen tog vi bussen hem och Erics batteri klarade sig precis hela vägen hem.

Och så till sist, lördagen i förra veckan. Vi åkte tidigt till Lund för att gå på loppis och sen fånga Cyndaquil i Botaniska Trädgården. Men det har jag faktiskt fotat till i ett helt eget inlägg, så det får ni se mer av en annan gång!

 

Nu ska jag se till att återgå till någon sorts produktivt skolarbete, så får vi se hur det går. Jag återkommer till er om några dagar igen, full av energi och peppad på en ny månad – juni!

 

2 svar till ”En vecka genom min telefon”

  1. Profilbild för Alexandra

    Vi var också På Jesper Rönndal på Malmö Live här om veckan 🙂 Du ser väldans pigg ut efter sjukhusbesöket, blev sövd en gång och var groggy i två dagar efteråt, haha! de fick köra mig i rullstol för jag kunde inte stå på benen ens flera timmar efteråt XD Fina biler! Så skönt med ljusare dagar och snart sommarlov/semester 😀

    1. Profilbild för Beatrice

      Visst var det bra!? 😀 Älskar Jesper Rönndahl. Och oj, vilken skillnad på sövning! Men var din också en lätt sövning? För själva undersökningen tar bara upp till en timme för mig, så jag sövs inte så djupt som för till exempel en operation eller så! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram