Tips & Guider

Mina fem mest effektiva prokrastinerings-tips

Ja, titeln säger kanske allt. Som jag skrev i natt någon gång, så håller jag på att skriva min slutinlämning i vårens sista kurs, och jag gör ungefär allt utom just det. Det här är alltså inte en lista med saker man kan göra för att undvika att skjuta upp arbetet, utan en där jag tipsar om saker man kan använda för att skjuta upp arbetet! Så därför tänkte jag att jag skulle göra nummer ett på min lista över saker jag föredrar att prokrastinera med, och prokrastinera med hjälp av just det tipset.

1. Blogga

Mitt bästa sätt att prokrastinera. Man kan alltid blogga lite extra! Tänker jag i alla fall, som har svårt att få in rutin på det när jag väl avslutat en rutin. Man kan alltid hitta på något att skriva om, det finns alltid material man bara inte använt sig av än, och det finns faktiskt alltid en lista i arkivet man kan väcka till liv igen. Det är sant. Lovar!

2. Redigera bilder

Är det bara jag, eller finns det ett oändligt förråd av bilder hos er också, som bara väntar på att få redigeras om? Eller redigeras för den delen. Jag har så många bilder jag aldrig visar för att de helt enkelt inte får plats. Massor av saker som händer som jag aldrig visar upp, trots att jag försöker få in så mycket som möjligt. Perfekt att passa på att redigera när man egentligen borde skriva!

3. Ta en promenad

För faktum är att det ju är väldigt skönt. En promenad kan ha olika syften. Typ spela Pokémon, fota fina blommor, eller bara få lite frisk luft. Kanske har du något du borde inhandla som du behöver få överstökat? Bara att ta det på promenaden! Dessutom har jag läst otaliga gånger att rörelse och frisk luft stimulerar hjärnan så det blir lättare att arbeta, så kanske, kanske att man faktiskt får något skrivet sen?

4. Ta en dusch och fixa sig efteråt

För hur skönt är det inte!? Jätteskönt faktiskt. Att ta sig tid att skrubba i duschen, rengöra varje liten por på kroppen och sen kliva ut, smörja in, plocka bryn, lägga fuktmask och bara ta hand om sin hud så gott man kan. Det är lite lyxigt för mig, sånt jag inte gör varje gång, liksom. Eller varför inte göra det jag funderar på att göra efter helgen – färga bryn och ögonfransar? Det tar inte superlång tid, men lite tid tar det ju, hehe. Och det är ju det vi försöker få saker att ta här i listan!

5. Ring en kompis som också borde skriva men inte får det gjort

Ja, precis. Se till att du får ur dig all frustration över uppgiften, snacka skit om irriterande lärare eller varför ni har fått så lite plats att skriva på. Kanske diskutera varför det suger så mycket, eller prata om något helt annat. Så länge ni inte får något gjort båda två har ni lyckats! Förhoppningsvis har ni också skrattat en massa och haft kul på kuppen, och det ska ju också hjälpa hjärnan att arbeta har jag hört.

Bubblare:

1. Sätt på musik på hög volym och dansa och skriksjung med i nån timme för att få ur dig alla irritationsmoment ur kroppen. Det är skönt, lovar!
2. Städa! Klassiker kanske, men det är aldrig så rent hemma som när man egentligen ska skriva uppsats, haha.
3. Baka eller laga mat som tar tid. Helst med många moment som ska ske samtidigt så att det inte går att tänka på den sabla uppsatsen.

 

Hur prokrastinerar du bäst? Eller är du en sån som faktiskt får uppgiften överstökad så fort som möjligt så att du kan göra allt detta med gott samvete?

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Emilia Westerström 2 juni, 2017 at 15:20

  Haha! Så kul inlägg! Gillar även att äta, och kanske till och med ibland städa istället för att get shit done

  • Reply Beatrice 21 juni, 2017 at 15:57

   Haha, ja! Mat och städning är också klassiker här alltså. Allt för att inte göra det man borde göra 😉

 • Reply Mikaela 2 juni, 2017 at 16:44

  Ehh prokrastinerar just nu, med att läsa bloggar :))))

  • Reply Beatrice 21 juni, 2017 at 15:57

   Done and done, then! 😉

 • Reply Alicia 3 juni, 2017 at 23:47

  Hahahahahahahahahaha igenkänning! Så rolig inläggsidé – kan bli en hel serie! Idag har jag prokrastinerat att-göra-listan genom att rensa garderober, sy, baka och titta på Skam. Vi får se vad det blir imorgon!

  • Reply Beatrice 21 juni, 2017 at 15:59

   Haha, ja, det får nog bli det till slut! Men återkommer till såna här inlägg när jag är tillbaka i skolan igen alltså 😉 Att titta på Skam är nog ett av mina bästa prokrastinerings-alternativ just nu faktiskt, hehe. Kanske har sträckkollat säsong ett och två och halva trean också den senaste veckan + hängt med i sista veckans klipp….. hehe

 • Reply Wilda 4 juni, 2017 at 11:06

  Haha underbar lista!

 • Reply Jess 5 juni, 2017 at 11:48

  Så himla roligt inlägg! Genialt med tips på att prokrastinera istället för tips på att undvika det. Slötittande på en serie som jag redan sett är en typisk grej jag gör, men bakning finns också med på listan.

  • Reply Beatrice 21 juni, 2017 at 16:02

   Haha, tack! Och gud ja, slötittande på serier alltså. Något jag gör alldeles för ofta i stället för det jag borde göra!

  Leave a Reply

  Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.