Monthly Makers Juni!

Det har blivit dags för mig att ta över stafettpinnen och vara värd för Monthly Makers! Det är juni, och i början av maj månad fick ni som deltar hjälpa oss att rösta fram månadens tema. Innan har juni stått som Monthly Makers juni – favorit-i-repris, men nu vet vi alltså vad temat är! Jag är väldigt exalterad över det här temat, och jag tror att det kan bli en väldigt rolig månad. Eller jag vet att det kommer bli det!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. Därför att det kan underlätta med ett inspirationsord att utgå ifrån, det är roligare att skapa i grupp och det är utvecklande att visa upp och ta del av andras alster och tankar. Du är med på de teman, förutsättningar och i den utsträckning du vill.

Men nu är ni säkert jättenyfikna på vad temat blev!? För det vet jag att jag hade varit. Temat för Monthly Makers juni månad är….. *trumvirvel*

ÅTERBRUK! Är alltså temat vi röstat fram tillsammans för Monthly Makers juni, som vann med en majoritet på ca 20% till slut. Så det är med andra ord inte bara vi i värdgruppen som älskar att återanvända material!

Också perfekt för årstiden, med tanke på alla loppisar som får av stapeln just nu! Jag är ganska så ny på loppis egentligen, men de senaste åren har jag verkligen börjat fatta grejen. Det är ju så roligt att se potentialen i saker och att hitta något ingen annan har! Det blir personligt på ett helt nytt sätt, helt enkelt.

Återbruk kan ju dessutom vara så många olika saker. Det kan vara att sätta färg på något som man inte gillar färgen på, att ändra om ett plagg, att använda något på ett nytt sätt, eller lite vad som helst! Jag tänkte vi kan titta lite på de allra enklaste sakerna jag kunde komma på i återbruksväg.

Två superenkla saker man kan göra är att återanvända en fin glasflaska och ha den som ljusstake. De här gröna sparade jag för just det, men har glömt ta av etiketterna på än så länge.
Man kan också göra något så enkelt som att trycka lite färg på loppisfyndat tyg! Dessa gjorde jag till tema avtryck förra året, och sen broderade jag i mönstret på några av dem. Broderi av loppisfyndat tyg + broderigarn är för övrigt också ett superbra exempel på roligt återbruk!

Eller som här – en sticklingsvas av en gammal kryddburk! Detta tipset har jag fått i växtgäris, och den här väntar på att få lite färg på sig den också. Jag funderar på att använda samma sprayfärg som jag använde till loppistemat i februari kanske? Eller så behåller man den som den är, det är fint det med!

Gamla tidningsurklipp kan man ha till mycket, och här är ett stort gäng cirklar jag skurit ut från utklipp med liknande färger. De ska bli en girlang sen! Man tar varje cirkel och syr igenom med symaskinen bara, och så blir det jättefint!

Och så sist, men inte minst, något jag verkligen är glad att jag gjorde. Bakgrunden till det här vykortet har jag nämligen målat själv. På en uppspänd canvas som sen råkade tryckas ner lite och därför hade en buckla som inte gick att fixa till. Så jag skar av den från ramen och sparade dem separat. Sen hittade jag ett vykort som behövde bakgrund och satte min gamla tavla bakom och fick en ny! Enkelt, snabbt och ett bra sätt att ta tillvara på det man redan köpt och gjort.

Vill du ha fler idéer om vad man kan skapa? Då tycker jag du ska kika in på vår Pinterestboard för temat! Där har vi samlat massor av saker som inspirerar oss. Kanske det kan inspirera dig också?

Så här går det till:

1. Skapa något på tema Återbruk och posta det i sociala medier (blogg, Instagram eller liknande). Du är fri att tolka temat hur du vill. Våra enda regler är att ditt bidrag ska vara gjort av dig själv, skapat samma månad som temat är aktuellt och att du skriver att du deltar i Monthly Makers utmaning. Länka till detta inlägg (@MonthlyMakers på Instagram) och tagga gärna #monthlymakers.

2. Håll utkik på min blogg den 20/6, när mitt bidrag dyker upp kommenterar du inlägget med en länk till ditt eget. Senast den 28/6 behöver jag ditt bidrag.

3. Jag sammanställer allt vi har gjort tillsammans den 30/6 och lämnar sen över värdskapet inför nästa månad.

Följ oss på Facebook för att enkelt hänga med i tema- och värdskiften, få information om nyheter och event, samt ta del av ännu mer kreativ inspiration! Vi finns också på Instagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Visst kommer ni hänga på oss på Monthly Makers juni-tema!? Jag är så nyfiken på vad ni alla kommer skapa, och ser fram emot att hänga med er både här och på instagram!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice (jag!), ElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

SparaSpara

18 svar till ”Monthly Makers Juni!”

 1. Profilbild för Alicia

  Vilka inspirerande foton, Beatrice! Det här blir finfint att följa! 🙂

 2. Profilbild för Thea

  Så fint! Och jag är sååååååå peppad på detta tema *inspiration overload* och ska passande nog på loppis idag, hoppas jag fyndar något kul!

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack!! Åh, hoppas du är med, nu är det ”bara” 7 dagar kvar att delta ju! 😀

 3. Profilbild för Jess

  Vad kul med återbruk som tema igen! Och såå fint med grönt glas! Superfint både som ljusstake eller vas.

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, jag blev nöjd också! Hade dock kanske hoppats lite mer på färg egentligen alltså 😉

 4. Profilbild för Wilda

  Otroligt inspirerande presenterat och ett så himla öppet tema! Blir ju helt överexalterad och överinspirerad av detta haha. Hur ska det gå? Ser fram emot att ha dig som värd! 😀

 5. Profilbild för Eva

  Hejsan!

  Det var inte mitt favorittema, men att få något som jag inte ens tänkt mig kan vara inspirerande. Ännu har jag inte kommit på något lika lätt som de två senaste månaderna. Du får hålla en tumme att jag liksom får en idé inom det snaraste.

  Spännande!

  1. Profilbild för Beatrice

   Hoppas såklart verkligen du deltar ändå! Något finns det säkert att hitta på! 🙂

 6. […] då månadens Montly Maker-tema är återbruk, med Beatrice som värd, och jag själv önskade en av samma mått, sydde jag denna av […]

 7. […]    Beatrice har släppt temat för Monthly Makers i juni. Ett tema som vi deltagare själva har varit med och röstat fram. Jag ser verkligen fram emot att […]

 8. […] made this hanging bulp lamp for Monthly Makers reuse theme. This is how I did […]

 9. Profilbild för bjorgnin

  Heisann, kom hit via Anni på Med ögon för blått. dette vil jeg være med på, for gjenbruk, det er meg det ;:OPD)

 10. […] utkik hos Beatrice som står som Monthly Makervärd denna månad. Strax innan juli tar vid, kommer Beatrice att […]

 11. […] månaden är temat Återbruk hos Monthly makers. Jag brukar ju vara med så varför inte vara med denna månaden också ? Jag hade ett gäng […]

 12. […] gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat ÅTERBRUK och Beatrice är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28 […]

 13. […]   Ännu en månad med Monthly Makers och ett tema som blev återbruk. Jag fick tänka och agera snabbt då juni i år känns väldigt stressigt för min del, mycket på […]

 14. […] månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I april är temat ÅTERBRUK och Beatrice är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram