Det är dags att visa sitt bidrag till Monthly Makers! Den här månaden är temat Loppis, och det är Stina som är värd för månaden. Den här månaden är temat ett som på många sätt är klurigt för mig. Inte så att jag inte kunnat komma på något alls, tvärt om, jag har haft för många idéer. Men för att jag sällan gör om saker jag fyndar begagnat. Jag lyckas alltid hitta saker jag redan gillar som de är, och har svårt att se hur man kan göra om saker för att passa en.

Den här månaden har jag dock försökt fokusera på funktion i mitt skapande. Ännu en utmaning för mig som alltid mest skapar saker jag tycker är fina. Det har dock känts enklare att se vilka behov som finns nu när vi precis har flyttat, och redan i början av månaden hittade jag ett par saker jag kände att jag behövde och ville ha. Helst ville jag göra dessa själva också, vilket alltid är ett plus!

Men nu till själva görandet! Jag insåg för några veckor sen att jag tänder betydligt fler ljus än jag gjort på flera år, och att den förvaring jag hade till sagda ljus var riktigt ful. Och med ful menar jag en skrynklig papplåda med nervikta, tejpade kanter som eventuellt följde med i flytten ner till Malmö. Det tänkte jag med andra ord ändra på!

Och såhär blev det färdiga resultatet! Egentligen är det löjligt enkelt, men det är ju trots allt bland det bästa i DIY-väg! I det här fallet är det så otroligt enkelt att det tog ca 10 minuter om man räknar bort tiden det tog att klura ut lite grejer, men det tar vi senare!

Saker du behöver:

Sprayfärg
Sak att spraya på
Sak att spraya mot

I princip betyder det att du behöver någon form av underlag (jag använde en låda från en inköpt IKEA-möbler) och något att spraya på! Jag valde en burk på 1 liter från Kosta (Boda?) som jag hittade på Myrorna för femton kronor. Den passade verkligen perfekt i storlek för det jag skulle ha den till – förvaring alltså!

Jag fick tack och lov assistans i detta arbetet av Eric. Jag insåg rätt snabbt att jag inte kunde både spraya och fotografera mig själv samtidigt, framförallt inte när det både blåste och nästan regnade. Så Eric följde med mig ut, och fick äran att skaka färgen innan vi började.

Efter tre turer in till lägenheten tejpade jag för hålet i burken, eftersom jag skulle spraya ovanifrån och lämna den nedre delen transparent. Såhär i efterhand har jag insett ett par misstag här, men de kommer allihop samlade längre ner!

Sen sprayade jag bara! I bakgrunden kan man se min test-burk som jag ännu inte listat ut vad den ska agera förvaring åt. Men det löser sig i sinom tid! Kanske blir den bara en fin vas när jag tar bort locket.

Nu till saker att tänka på:

 • Se till att göra det här en dag när det inte blåser en massa, och se till att det är lite varmare. Det hade regnat i ett par dagar och var uppehåll för en stund, och det blåste egentligen alldeles för mycket för det här. Det är helt enkelt lättare att kontrollera färgen när den inte blåser omkring överallt!
 • Det rinner lätt färg om man inte är försiktig och målar tunt! Jag har totalt misslyckats med detta, för övrigt, men det ser rätt okej ut ändå. Men vill man inte att färgen rinner bör man vara försiktig!
 • Tejpa verkligen bara där du inte vill ha färg! Tittar man noga på toppen av min burk nu så är där märken där jag tejpat och där färgen inte har hamnat. Vad jag inte tänkte på är att locket är lite smalare på utsidan och att det därför syns på vissa ställen. Ingen katastrof, men lite slarvigt!
 • Se till att läsa instruktionerna på din färg innan du ska ut och spraya! Det gjorde inte jag, och det resulterade i mycket spring in och ut innan vi läste noggrant på burken och kopplade hur man ska göra. I vårt fall att skaka den i 2-3 minuter och sen ta av en grej och hålla burken upp och ner – då lossnar en spärr. Smart lösning, men inget jag hade kommit på utan att läsa mig till det.
 • Diska glas noggrant innan du sprayar! Det är för att fettfläckar gör att färgen inte fäster lika bra. Det här hade jag tack och lov gjort innan jag började.

Här kan man till exempel se det ovanifrån att det är lite slarvigt längs kanten, hehe. Faktum är att jag tror att jag ska spraya ett lager till om några månader när jag kan stå ute utan att frysa ihjäl eller blåsa bort. Inte livsnödvändigt kanske, men jag tror jag blir mer nöjd om jag gör det ändå. Förvaring får trots allt vara fin också, inte bara praktisk.

Och för tillfället står den bra på mitt skrivbord som jag städade för att ta de här bilderna! Jag hade den först i fönstret, men vi får se var den hamnar till sist. Om någon undrar har jag använt Montana Gold-färg i färgen Pool. Köpte den i somras i Göteborg, men har inte hunnit använda den sen dess. Har inget att jämföra med, men tycker färgen funkar bra.

Som förvaring till mina ljus är den dock perfekt! Lagom stor, får plats med alla ljus jag äger och passar rätt fint in färgmässigt i vårt hem också. Förvaring man gör själv måste jag ju ändå säga är en himla bra grej alltså!

Vad har ni gjort på månadens tema? Jag är så himla nyfiken! Längtar till samlingsinlägget kommer upp om en vecka. Missa inte heller att länka era bidrag hos Stina, och att sista dagen för inlämning är lite tidigare den här månaden eftersom februari har färre dagar!

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I Februari är temat Loppis och Stina är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 26/2 för att vara med (OBS! Datumet!) Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice (jag!), Elsa, Emilia, Fredrika, Jessica, Johanna, Julia, Mikaela, Ruth, Stina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

14 svar till ”Monthly Makers Loppis: Omgjord förvaring till värmeljus”

 1. Profilbild för Mikaela

  Heja enkla DIYs, mitt bidrag är också enkelt den här gången. Men det blir ju fint ändå! Jag har inte heller någon bra förvaring till ljus, tack för inspirationen att fixa det 😀 Tycker det blev riktigt fint att man skymtar vad som finns inuti nedtill!

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, håller med! Enkelt vinner ofta över svårt, tänker jag! Tycker du ska satsa på lite snygg förvaring, det är ju ändå oftast värt det!

 2. Profilbild för Alicia

  Haha, igenkänning på den där tejpade papplådan! Blev inspirerad att se över mina egna förvaringar här hemma alltså, inte bara åt ljusstumpar utan allt möjligt som står i konstiga lådor som inte går att få undan någonstans. Kanske en skulle måla eller klä in dem istället för att sparka lite surt på dem varje gång en går förbi… Fint att få ta del av er blåsiga process också, och att Eric var med och skapade! 🙂

  1. Profilbild för Beatrice

   Hehe, skönt att det inte bara är vi! Jag försöker fokusera på att få allt att se bra ut här hemma, men det tar sån tiiiid… tror vi kanske är klara lagom till nästa flytt 😉 Men ja, försök definitivt att göra om dem, om de är i bra storlek! Min var för stor och för liten på samma gång, så inte så optimal, hehe. Men ja, visst är det kul när ens partner hänger med och hjälper till och skapar själv! Han har ju tagit bilden på mig när jag sprayar, till exempel!

 3. Profilbild för Linnéa

  Vilken kul grej 😀 Den är ju både smart och snygg på samma gång!

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack! Jag blev faktiskt riktigt nöjd till slut, men ska nog som sagt ändå spraya igen med lite mer precision när det blir varmare, hehe! 🙂

 4. Profilbild för Silje

  For ein frisk og herleg farge! 😀 Skjønner godt kva du meiner når du skriv at det ofte blir laga ting som er fine, men denne er jo både fin og praktisk. Tommel opp 🙂

  1. Profilbild för Beatrice

   Visst är det en underbar färg! Så glad att jag valde den i somras. Och tack så mycket, Silje!

 5. Profilbild för Johanna

  förvaring är något jag behöver, så detta var ju en himla bra ide! finns ju massvis av liknande glasburkar på loppis ju. gillar hur ytan blir av sprayfärg på glas, och perfekt om en inte vill att innehållet ska synas med!

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, förvaring känns som något de flesta behöver ändå!? Och jag såg två likadana till från olika ställen, där den ena var mindre och den andra större, så himla bra burkar faktiskt! Och ja, ytan blir riktigt, riktigt snygg. På den andra burken sprayade jag bottnen, så när man tittar uppifrån ser det ut lite som att det ligger flytande färg i bottnen, snygg effekt liksom!

 6. Profilbild för Wilda

  Åh vad läckert! Och så himla bra tips att tänka på!

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack! Ja, alltså… jag hade kanske kunnat komma på det själv innan jag började, men det är så mycket att tänka på när man testar nya saker. Något kan en ju alltid lära andra, tänker jag!

 7. Profilbild för Jessica

  Så snyggt! Gillar den verkligen i färgen ihop med skivan! 😀

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack!! Det var verkligen unintentional först, men håller verkligen med om att de passar ihop!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram