Monthly Makers time! Den här månaden är Johanna värd, och vi har tema foto. Ett tema som, vid första åtanke, jag känner borde passa mig ganska bra. Jag har redan innan deltagit med fotografier till våra teman, så sent som i somras gjorde jag det med bröllopsbilder på tema ”något jag aldrig testat”! Men den här gången blir det alltså inga fotografier som bidrag (förutom de som jag tagit på bidragen då, hehe), utan ett regelrätt, hands on skapandeprojekt!

För den här månaden har jag broderat på bilder! Jag såg det här för…. jag vet faktiskt inte hur länge sen. Kanske redan långt innan jag började blogga, under tiden jag hängde på slöjdläger på somrarna. Så vad har jag gjort då? Jo! Jag har broderat på fotografier.

Egentligen är det en ganska simpel process. Du behöver broderigarn, nål, sax och bilder att brodera på. Jag hade liggandes en hög med bilder från förr som jag framkallat för nåt år sen, men sen aldrig haft något bra användningsområde för. Perfekt att välja ut några stycken nu då ju!

På en bild ritade jag upp moln på baksidan, och tryckte igenom nålen bakifrån och fram. Det funkar fint, och då vet en exakt hur det ser ut från båda hållen sen.

På en bild gjorde jag tvärt om – tryckte från framsidan längs med konturerna. Funkar också finfint! Faktum är att det inte gör någon större skillnad.

På tredje bilden tryckte jag på måfå under tiden jag broderade, och det fungerade också fint! Så hur en än gör, så tror jag det blir bra. Se bara till att hålen inte hamnar precis brevid varandra, för då är det risk att en drar sönder dem när en broderar sen.

Sen är det bara att köra på! Själv gjorde jag ett litet gäng franska knutar i varje lampa, och sen streck på måfå ut från dem. Alla andra delar är efterstygn (…?), som passade fint för de lite tätare raderna jag ville ha som konturer.

Och tada! Färdigt på nån timme sammanlagt. Och det blev ju verkligen effektfullt! Jag försökte ta färger på garnet som skulle stå i kontrast till färgerna i bilden, och det visade sig klurigt på framförallt bilden med nycklarna. Den tog jag upp hela den blå nyckeln på först, och bytte till en annan blå. Och sen blev det ju himla bra det också!

Eric tycker bäst om den med nycklarna, medan jag föredrar ljusslingan. Fast egentligen tycker jag faktiskt om allihop. Kanske framförallt tillsammans brevid varandra.

Så för att vara något så enkelt så blir det väldigt effektfullt! Faktum är, att jag medvetet var lite småslarvig med hålen på vissa ställen. För att det FÅR vara ”fel” ibland, det måste inte vara perfekt varje gång en skapar något. Ibland är det skönt att inte tänka så mycket, låta det hamna en halv millimeter åt fel håll och det får. se. skevt. ut. Jag lovar! Det är till och med ganska avslappnande från och till.

Och det var alltså mitt bidrag för månaden, mina broderade foton. Väldigt bokstavligt tolkat den här gången. Och ibland är det precis det jag tycker allra bäst om.

Vad har det blivit hos er? Har ni hunnit skapa något, eller är ni fast? Glöm inte att tänka utanför boxen, och kanske testa något nytt! Till och med bilder från din vardag, hur oplanerade de än skulle vara, kan platsa på det här temat. Det handlar ju trots allt om foto.

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I Oktober är temat Foto och Johanna är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/10 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice (jag!), ElsaEmiliaFredrikaJessicaJohannaJuliaMikaelaRuthStina och Wilda. Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

12 svar till ”Monthly Makers Foto: Brodera på bilder!”

 1. Profilbild för Mikaela

  Superfint! Jag har också velat testa det här sååå länge! Blev inte mindre inspirerad av uställningen Confluence på fotografiska som jag och Jessica var på i våras där de ställde ut enorma foton som bland annat var broderade på!

 2. Profilbild för Emilia

  Så snyggt Bea! Detta vill jag också testa!!

 3. Profilbild för Silje

  Blir så mykje meir leikent (om ein kan seie det) med den herlege kontrasten som tråden på bileta gjer. Særskilt dei kule fargane på nøklane 🙂 Super idé!

 4. Profilbild för Johanna

  så fint! Blir så himla sugen på att dra fram foton, nål och tråd!

 5. Profilbild för Jess

  Tycker det här är en så kul idé! Vet att jag har en hög med framkallade bilder liggandes någonstans, fortsätter helgvädret i samma gråa takt får det kanske bli något för morgondagen 🙂

 6. Profilbild för Linnéa

  Vilken häftig effekt! Det blev verkligen super snyggt ?

 7. Profilbild för Vicky

  wow! oväntat men superfint ju. duktiga du.

 8. Profilbild för Elsa

  men asså WOW vad ni är påhittiga, detta är helt fantastiskt ju! måste testa

 9. […] Beatrice har broderat på tre foton. 36. Stina har framkallat, ramat in och hängt upp personliga […]

 10. Profilbild för Anki

  Men så kul idé!! Detta är nog mitt favoritbidrag denna månad 😀 Verkligen coolt och fint på samma gång! Kul att du visa hur du gjorde också.

  1. Profilbild för Beatrice

   Detta kommer ju väldigt (VÄLDIGT) sent, men ville bara säga TACK så himla mycket för din fina kommentar! <3

 11. Profilbild för Wilda

  Men vad roligt och nytänkande! Gillar också den med nycklarna bäst, läckert att förstärka konturerna så där. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram