Nu får jag väl garanterat en knäpp på näsan av någon som tycker jag är för tidigt ute, men jag tänker att det är mindre än två månader kvar till jul, och då är det dags för mig att börja skriva om det! Jag är en sån typiskt julälskande person som brukade börja med tomteluva redan i september när jag var liten, som alltid älskade tiden runt december allra mest när det kom till körsång, och som hade min tomteluva som mössa några år på gymnasiet. Så nu tycker jag det är dags att börja förbereda för julen för länge sen! Kanske är det några som tycker halloween är roligare än jul, och för all del, men nu är det tid för jul igen!

Dessutom är det ju så, att ju mer man gör i god tid, desto mindre behöver man göra sådär sista veckan innan jul! Så här är en lista på 30 saker jag hoppas att jag kommer hinna med innan den 24 december!

❄︎ sätta ihop min årliga julspellista på Spotify
❄︎ göra i ordning årets julklappskalender till Eric
❄︎ se The Holiday
❄︎ skapa och/eller köpa alla julklappar…
❄︎ …och slå in dem i fina papper!

❄︎ skriva årets önskelista
❄︎ köpa en stor gran (i plast) för att vi äntligen har plats för en!!
❄︎ pynta granen
❄︎ hänga upp adventsstjärnan i fönstret, och kanske skaffa en till för att vi har fler fönster!
❄︎ skapa nya julgranskulor/-hängen att fylla granen med

❄︎ se A Charlie Brown Christmas
❄︎ baka lussebullar med saffran
❄︎ dricka årets första julmust (okej, jag erkänner, jag har redan börjat för typ en vecka sen, haha)
❄︎ spela sällskapsspel med Eric
❄︎ gå på luciatåg i en kyrka

❄︎ dricka några koppar glögg
❄︎ koka min bästa julkola på mammas gamla recept
❄︎ gå på julskyltningen i Malmö
❄︎ skapa och skicka iväg julkort
❄︎ hinna med några julmarknader runt om Malmö och Lund

❄︎ gå på Julen på Kulturen i Lund
❄︎ pynta lägenheten med allt juligt jag kan komma på (inklusive Erics fula tomtar, haha)
❄︎ göra massa roligt julgodis
❄︎ baka och dekorera pepparkakor
❄︎ ta in några hyacinter till köket

❄︎ börja använda tomteluvan som mössa igen
❄︎ köpa belysning till julgranen
❄︎ äta massor av clementiner och apelsiner
❄︎ införskaffa något fint att ha på mig på julafton
❄︎ titta igenom en eller ett par gamla julkalendrar från SVT!

 

Vad vill ni hinna med innan jul? Eller har ni kanske inte börjat tänka så mycket på julen än?

6 svar till ”30 saker jag vill hinna göra innan jul”

 1. Profilbild för Alicia

  Åh vad mysigt! Jag längtar också som attan. Började faktiskt skriva en lista igår på grejer jag vill prioritera. Ska se on jag kan få ihop och dela den under november! Tack för dubbel inspiration och väldigt härlig feeling 🙂 Snart får vi gå all-in!

 2. Profilbild för Linnéa

  Jag har faktiskt inte börjat tänka på julen än mer än att jag har börjat inhandla presenter eftersom jag skall handla både födelsedagspresenter och julklappar till fem personer. Annars tänker jag inte göra något som har med julen att göra förr än den 30/11, då är jag redo att släppa in julen 🙂

 3. Profilbild för Jenny

  Åh vad mysigt att jag inte är ensam om att embracea julen redan<3 Tycker det är en självklarhet att julstöket börjar i september. När sommaren är över är ju julen liksom nästa mål i kalendern såklart.
  Har dock bestämt mig för att hålla julen väldigt kravlös i år, de senaste åren har jag i princip sovit mig genom julen pga utmattad. Det är högsäsong och full rulle på jobbet (jobbar med företagsjulklappar så här års) plus att jag brukar gå all in för julen och med den kombon sover jag knappt på hela december. Men i år är mina enda måsten att göra smällkarameller och fixa mig en julgran. Sedan får allt annat bli som det blir, för det är ju faktiskt jul trots att man inte bakat pepparkakor och 10 sorters julgodis eller gett alla man känner handgjorda och kreativt inslagna klappar.

 4. Profilbild för Johanna

  älskar såna här mysiga listor!

 5. Profilbild för Julia

  Fyy vad mysigt med en jullista! Älskar också julen och tycker inte man kan börja på för tidigt 😉 Vad kul att ni har plats med stor gran i år, de vill jag också ha!

 6. Profilbild för Julia

  Vilken härlig lista! Vill göra massor av punkterna, 😀 Men läste också inlägget här efter så ta han om dig och känn ingen press att göra allt, kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram