Nu får jag väl garanterat en knäpp på näsan av någon som tycker jag är för tidigt ute, men jag tänker att det är mindre än två månader kvar till jul, och då är det dags för mig att börja skriva om det! Jag är en sån typiskt julälskande person som brukade börja med tomteluva redan i september när jag var liten, som alltid älskade tiden runt december allra mest när det kom till körsång, och som hade min tomteluva som mössa några år på gymnasiet. Så nu tycker jag det är dags att börja förbereda för julen för länge sen! Kanske är det några som tycker halloween är roligare än jul, och för all del, men nu är det tid för jul igen!

Dessutom är det ju så, att ju mer man gör i god tid, desto mindre behöver man göra sådär sista veckan innan jul! Så här är en lista på 30 saker jag hoppas att jag kommer hinna med innan den 24 december!

❄︎ sätta ihop min årliga julspellista på Spotify
❄︎ göra i ordning årets julklappskalender till Eric
❄︎ se The Holiday
❄︎ skapa och/eller köpa alla julklappar…
❄︎ …och slå in dem i fina papper!

❄︎ skriva årets önskelista
❄︎ köpa en stor gran (i plast) för att vi äntligen har plats för en!!
❄︎ pynta granen
❄︎ hänga upp adventsstjärnan i fönstret, och kanske skaffa en till för att vi har fler fönster!
❄︎ skapa nya julgranskulor/-hängen att fylla granen med

❄︎ se A Charlie Brown Christmas
❄︎ baka lussebullar med saffran
❄︎ dricka årets första julmust (okej, jag erkänner, jag har redan börjat för typ en vecka sen, haha)
❄︎ spela sällskapsspel med Eric
❄︎ gå på luciatåg i en kyrka

❄︎ dricka några koppar glögg
❄︎ koka min bästa julkola på mammas gamla recept
❄︎ gå på julskyltningen i Malmö
❄︎ skapa och skicka iväg julkort
❄︎ hinna med några julmarknader runt om Malmö och Lund

❄︎ gå på Julen på Kulturen i Lund
❄︎ pynta lägenheten med allt juligt jag kan komma på (inklusive Erics fula tomtar, haha)
❄︎ göra massa roligt julgodis
❄︎ baka och dekorera pepparkakor
❄︎ ta in några hyacinter till köket

❄︎ börja använda tomteluvan som mössa igen
❄︎ köpa belysning till julgranen
❄︎ äta massor av clementiner och apelsiner
❄︎ införskaffa något fint att ha på mig på julafton
❄︎ titta igenom en eller ett par gamla julkalendrar från SVT!

 

Vad vill ni hinna med innan jul? Eller har ni kanske inte börjat tänka så mycket på julen än?