Med så många missade dagar finns så mycket missat material. Men en av de få gångerna jag plockat upp kameran och faktiskt fotograferat, var i september. Mamma var här över helgen, ensam för pappa blev tyvärr sjuk, och vi planerade en rätt lugn helg. Tanken var att vi skulle hinna med att plocka havtorn, när mamma ändå kom ner med bilen så vi kunde ta oss enkelt ut till brofästet där det är fullt med havtornsbuskar.

Och när jag säger fullt med buskar, menar jag fullt med buskar. Där växer havtorn i princip överallt. Så vi plockade, ungefär en halv stor SIA-glassburk var. För er som inte mäter bärplockning i glassburkar från SIA, så är det någonstans mellan en halv och en liter. Hehe.

Lille mamsen <3

Brofästet är en så häftig miljö, med havtornen, utsikten över bron och vid klart väder ser man över till Köpenhamn. Ibland vid mulet också, men extra tydligt en klar dag. Men det är så naturskönt, på sitt eget konstiga sätt. Maffigt, liksom.

Men jag vågar knappt erkänna detta: mina havtorn ligger fortfarande i burken i kylskåpet, och jag har inte vågat kika för att se hur de ser ut. Tanken var att jag skulle göra en havtornscurd, men ja. Kanske inte, såhär i efterhand. Framförallt inte nu när vi i helgen upptäckte att min hemkokta björnbärssylt hade möglat i kylen. Well well. Så himla synd, för den blev god och jag hade bara hunnit äta av den en gång.

Så, allt som allt: Trevligt att plocka, synd att glömma bort i kylen. Bättre lycka nästa år!

Ett svar till ”Havtorn vid brofästet med mamma”

  1. Profilbild för Bengt Bengtsson
    Bengt Bengtsson

    Havtorn är en bra smaksättare på vodka. Jag har inte smakat hemmagjord men väl fabriksgjord och den kan väl tävlamed annan fruktvodka. Blir nästan som likör, tillsätt socker och jag tror det blir likör, jämför med slånbär.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram