Det har blivit dags för riktigt jul-tema på lille bloggen! Som jag längtat. Jag började lyssna på julmusik i augusti, började planera en julkalender till bloggen i början av september och avslutar nu med detta: 12 luckor, som kommer ut på fredagar, lördagar och söndagar alla adventshelgerna – hela vägen fram till jul!

Först ut är det som alltid tar mig direkt in i julstämningen – julmusiken! Det jag alltid börjar med, och som håller i sig hela julen igenom. Alla älskar ju olika sorters musik till julen. Några älskar klassiker på svenska, någon lyssnar bara på Carolas jul, andra föredrar instrumental jazzig julmusik, någon lyssnar på amerikanska klassiker och någon annan lägger till en ny poppig jullåt varje år. Jag då? Jo, men jag blandar hej vilt! Från samtliga kategorier ovan (utom Carola, föredrar i så fall Peter Jöback), och har satt ihop två spellistor som innehåller allting jag älskar i julmusikformat!

Först ut är min pianolista, den innehåller bara instrumental musik med fokus på piano. Vissa låtar är enbart piano, andra är pianot i fokus med andra kompinstrument till. Här finns musiken från Snobben-julfilmen, blandat med psalmer utan text och poppigt och jazzigt utan sång. En lugn lista, helt enkelt. Gillar att lyssna på den när jag måste fokusera på något annat, men ändå vill ha julstämning! Några favoriter ur listan:

Skating – Vince Guaraldi Trio | Carol Of The Bells – Sash Cohns | Twelve Days Of Christmas – Christopher West | O Come, All Ye Faithful – Arthur Mass | Rudolph The Red Nosed Raindeer – Jane Dupree

Min bästa lista! Här finns allt jag älskar, både instrumentalt och fyllt med sång. Körmusik, psalmer och klassiska jullåtar på svenska blandas med amerikanska klassiker, nutida pop, jazz och en hel hög med andra genrer av julmusik. Den här listan är pepp, den är glad och den är lite knäpp från och till. Kanske framförallt blandningen är lite knäpp, men den sammanfattar mitt liv av musik ganska bra, från körsång till rockmusik och popmusik och jazz. Den här listan är allt. Några favoriter ur den här listan:

Auld Lang Syne -El Perro Del Mar | Santa’s Moon Party – Crying Day Care Choir | Christmas Time – ALO | Gee Whiz, It’s Christmas – Carla Thomas | Chrismastide – The Brilliance | Everything Is One Big Christmas Tree – The Magnetic Fields | Have Yourself A Merry Little Christmas – Ella Fitzgerald | It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas – Michael Bublé | River – CeeLoo Green | Silent Night – Priscilla Ahn | Stilla Natt – Tommy Körberg | Vinterland – Sarah Dawn Finer | Winter Things – Ariana Grande

Julmusik alltså <3 Det är det bästa jag vet såhär års. Eller egentligen är det väl ett halvår av varje år som jag älskar julmusik, hehe. Och här är alltså mina två bästa listor, till er, såhär dagen innan december drar igång på riktigt. Hoppas ni gillar dem lika mycket som jag gör!

Vilken är din absolut bästa jullåt?

3 svar till ”Lucka 1: Mina bästa jullåtar i spellistformat”

 1. Profilbild för Linnéa

  Åh vad mysigt med en instrumentell lista! Skall definitivt lyssna på den 🙂 Har lite hatkärlek till julmusiken, men instrumentellt kan man ju aldrig få nog av!!

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, den är rätt fin ändå, men önskar jag inte var så kräsen så att jag kunde hitta lite mer att lägga i den?! Om du har tips tas de tacksamt emot alltså! För det är så skönt att inte alltid ha text. 🙂

   1. Profilbild för Linnéa

    Just instrumental julmusik verkar var skit svårt att hitta faktiskt. Men jag lyssnade på Spotifys lista med akustiska jullåtar och den listan var faktiskt helt okej. Den hade ju text och så, men man tänkte inte så mycket på det och de flesta texterna verkade inte alls handla om julen utan mer om vinter. Den hade kändes julig men ändå inte på samma gång.

    Det är lite sjukt egentligen att man bara lyssnar på samma låtar om och om igen varje år och att aldrig byts ut mot något annat. Det måste ju finnas hur mycket jullåtar som helst som aldrig får något genomslag bara för att man måste lyssna på de ”klassiska” låtarna. Önskar att spotify gjorde en lista med okända jullåtar eller nått ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram