Dags för den femte luckan i kalendern, och bakom den gömmer det sig en himla god varm choklad! Extra bonus för att den är enkel att göra och kan göras vegansk utan några krångel alls.

Den här varma chokladen har blivit en absolut favorit här hemma sen förra året. Då såg jag en version på tv-reklamen för After Eight, och tänkte att det där kan jag ju göra! Sen har jag experimenterat med mängd och märke på själva mintchokladen och kommit fram till en favorit som jag nu tänkte dela med mig av till er!

Du behöver:

En mugg i en storlek du gillar
Mjölk som får plats i muggen + en skvätt till som ångar bort i kastrullen
2-6 After Eight-bitar beroende på storlek på mugg + preferens
Lite marshmallows
Ev. lite vispad grädde

Det här är världens enklaste recept, gör bara såhär: Mät upp mjölken i muggen och häll över i kastrullen. Sätt kastrullen på spisen och värm upp mjölken. Lägg ner chokladen i muggen. När mjölken ryker och har gjort det kanske 30 sekunder (men inte har börjat koka), häll den i muggen och rör om tills all chokladen har smält. Toppa eventuellt med fler marshmallows och lite grädde. Klart! NJUT!

Jag har testat en mängd sorters After Eight-versioner för att hitta en favorit, och av de jag testat har jag två favoriter. En heter Royal Mints, men den har jag tyvärr inte hittat i år utan var den jag använde mest förra året. På plats nummer två hamnade Hatherwood, som jag hittade på Lidl (på bilden ovan, kostar runt 12 spänn). Sen kommer After Eight, som är dyrast och därför tappar rejält i betyg. Sämst tyckte jag om Choco Bella Minties, som jag hittade på Netto, men det var mest för att den var lite mesig. Men den är faktiskt vegansk, så om du vill ha ett veganskt alternativ eller gillar en lite mjukare mintsmak rekommenderar jag ändå den!

Och det var dagens lucka. Jag tycker själv att den här varma chokladen är den allra godaste, och kan också tipsa om att smälta ner lite extra choklad, eller att ha i en tesked oboy-pulver om du vill mjuka ner mintsmaken eller helt enkelt bara öka på chokladsmaken lite. Det här är…. jag saknar ord. Det är verkligen det mysigaste jag vet att värma den här chokladen och sätta mig i soffan och mysa en stund.

Har du nåt annat bra recept på varm choklad? Kanske ett med en annan smak? Tipsa gärna! Älskar varm choklad på det kalla halvåret.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram