Dags för sjätte luckan, denna fredag innan tredje advent. Hur fort har inte december gått egentligen?! Snart bara en vecka till julafton. Idag visar jag hur du gör enkla, pärlade stjärnor att hänga i granen!

Dags för den första och enda DIY-portionen av den lilla julkalendern! De här hängena testade jag att göra redan för några år sen, men då tyckte jag det var så krångligt att räkna och greja och att det kanske var lite för pilligt. Men så testade jag igen i år, och det var ju faktiskt mycket enklare än jag kom ihåg det! Så här kommer en snabb och enkel DIY, som efter ett par stjärnor görs på ungefär 15-20 minuter per stjärna. Snabbt och snyggt, med andra ord!

Du behöver

Avbitartång
Rundtång
Metalltråd
Band av något slag
50 pärlor per stjärna

När jag gjort dessa har jag använt både stor och små pärlor, men alltid samma antal pärlor. De blir därför olika stora. Så vill du ha kanske 6 stycken likadana stjänor, se till att använda samma pärlor! Som band har jag använt mest sånt jag klippt av från kläder, som egentligen är tänkt att hålla fast tröjor och sånt på galgen. Eftersom jag ändå mest viker mina kläder klipper jag alltid av och sparar de små banden i en liten låda. Kul för just såna här små projekt!

 • Börja med att klippa av en bit metalltråd, ta hellre lite mer än du tror att du behöver, och gör en ögla i ena änden med hjälp av rundtången.
 • Trä på 5 pärlor och gör en ganska hård böj på tråden, som bilden visar.
 • Trä på ytterligare 5 pärlor, och böj tråden åt motsatt håll, så har du den första av fem uddar! Eller inåt-böjar egentligen, vad det nu heter. Inåt-uddar?
 • Fortsätt att trä på 5 pärlor och sen böja, varje gång åt motsatt håll mot förra böjen. När du har 9 böjar är du klar med pärlorna! Det borde då vara 50 pärlor på din tråd.

 • Klipp av den överblivna tråden ovanför de sista pärlorna du satte på. Ta så du vet att du kan göra en ögla även på den sidan. (Kanske lite mer än du tror, jag har fortfarande svårt att avgöra vad som är för mycket eller för litet!)
 • Gör en ögla med hjälp av rundtången, se till att den är vänd så att den ligger platt mot den första öglan.
 • Trä in ett band på lagom längd + lite extra för knutar.
 • Knyt först en knut nära öglorna för att fästa ihop stjärnan till rätt form, och knyt sen en knut ytterst på banden för att kunna hänga upp den i granen. Böj eventuellt till stjärnan lite om den ser lite skev ut, och så är den klar!

Och så enkelt var det. Och jag tycker de bidrar till en väldigt härlig form i granen, som jag ofta tycker fattas själv. Den varierar upp alla runda kulor och kan bidra med precis vilken färg du vill, beroende på vilken färg du tar på pärlorna! Tänker också att de passar fint i i princip vilken gran som helst, modern som traditionell, eftersom den är så enkelt stilren och varierbar.

Har du gjort något eget att hänga i granen i år? Länka gärna till dina granhängen i en kommentar så jag får se!

2 svar till ”Lucka 6: Enkla pärlade julgranshängen i stjärnform”

 1. Profilbild för Alicia Sivert

  Suuuperfina! Jag blev väldigt inspirerad av det här, tack! 🙂

 2. Profilbild för Linnéa

  Vilken smart enkel grej att göra! Har inte direkt materialet att göra detta hemma nu, men jag tar med mig idén till nästa jul när det är dag att julfixa med förskolebarnen ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram