Igår var jag hemma hos My, en av mina närmsta kompisar i Malmö. Sån fin person att ha träffat genom skolan, och precis en sån relation jag vill vårda så länge jag bara kan. Hon är just nu höggravid, och ska få bebis vilken dag som helst, så jag hörde av mig och frågade om hon kanske ville ha lite sällskap hemma? Perfekt, tyckte hon, och så tog jag bussen ut till Kirseberg!

I början av november flyttade de från sin lilla lägenhet vid Folkets Park (typ tre kvarter från mig alltså), till en rejäl fyra på Kirseberg! Det här var första gången jag var där, för vi har inte hunnit ses särskilt mycket den senare delen av hösten. Och alltså! Lägenheten är så himla fin. Ljusinsläppet är galet, för det är nästan inga hus som skymmer ljusinsläppet från något fönster.

Köket är jättestort, har två enorma fönster och en rejäl arbetsyta längs med två väggar. Är så avundsjuk (vi har trots allt bara en vägg, och den är väldigt kort), men också glad för att de äntligen fått lite mer utrymme! I fönstret hänger växter, radio och lampa, och på köksbordet stod fantastiska liljor som My gav till mig för att hon inte klarade av lukten längre, hehe.

Deras gamla sovrum var så himla mysigt, men jag måste verkligen säga att det nya är så himla mysigt! Där inne står korgen redo för lilla bebisen och böcker ligger på sängbordet redo för kvällsläsning eller sängmys. Brevid bokstavligt talat skiner solen in (eller okej, det var regn och moln ute, men det var så himla ljust ändå trots norrläge), och växterna verkar trivas superfint.

I bebisens blivande rum finns allt möjligt mysigt, som en korg med gosedjur, en bokhylla med planen fyllda av böcker, några gulliga växter och annat som är bra eller fint. Som ett skåp med kläder och ett skötbord, men det är inte lika kul att fota ju.

Vardagsrummet har samma underbara ljusinsläpp, och de har redan hunnit inreda med allt fint. Som tavelväggen ovanför TVn, tre fyllda bokhyllor och en ny soffa som var så himla bekväm!? Men den hamnade inte heller på bild, för det gjorde såklart den vackra jordgloben i kombo med konst och LJUSINSLÄPPET. Har jag nämnt ljusinsläppet? Hehe.

Är så glad att jag tog mig tiden att höra av mig, och ta mig ut till My igår. Så fina timmar av fika, prat och umgänge. Och så fint att äntligen få se den nya lägenheten i sin fulla glans! Och visst är ljusinsläppet en jäkla dröm? Skämt åsido, det var så skönt att kunna fotografera något alls såhär i januari. Men snart, snart är det ljust igen! Can’t wait, känner jag bara.