Tentan är inlämnad! Jag är ledig på riktigt i två dagar! Livet äger, och herregud. Trodde nästan inte att den skulle komma in alls ett tag, så att jag skickat in tillräckligt många ord, och faktiskt blev färdig (resultatet återstår att se), är ett smärre under. För som jag skjutit upp att skriva den, och eftersom jag är mästaren på att prokrastinera har jag såklart hittat på en massa saker den här veckan. Allra mest hemma, men också lite utanför hemmet, och en av de sakerna var att utnyttja de sista dagarna av mitt busskort och ta mig ut till en liten favorit-second hand som ligger lite utanför centrala Malmö så att säga.

Nämligen Erikshjälpen! Som ligger sådär mot södra Malmö, typ, och definitivt inte inne i stadskärnan på något sätt alls. Men solen sken, jag hade vårjackan på för första gången i år, och det kändes som att femtiolappen i plånboken skulle vara precis lagom för den här dagens tur.

Jag kom fram precis lagom till öppning, och utanför stod en liten kö av pensionärer och andra i min ålder, och kanske någon medelålders person också. Låtsas som att det är någon antikhandlare som letar fynd till sin egen butik för att sen sälja allt mycket dyrare än hen köpte det själv.

Först ut på listan var krukor! Gud, som jag behöver krukor just nu. Så många krukor. Sticklingar, växter som växer, och ja, ni vet. Livet som en crazy plant lady är inte alltid enkelt, hehe.

Tog också ett varv bland möblerna, och tittade på mattor, gamla skåp och fula soffor som ingen riktigt ville ha. Hittade en rolig vinkel bland speglar i ett hörn, och kunde inte låta bli att ta en bild.

Fyndade lite bland ramarna och hittade två bokstöd till bokhyllan som matchade perfekt till två favoriter jag redan har hemma. Och så hittade jag ju faktiskt två krukor. Allt som allt blev det 55 kronor jag fick betala, och fynden, de får hamna i ett eget inlägg som kommer lite senare i veckan! För jag har dessutom fyndat lite annat kul den här helgen.

För idag tog vi nämligen en liten runda till två favoriter i second hand-väg som ligger allra närmst hemifrån. Solen sken, och vi gick iväg ganska lagom till öppning. Först till Röda Korset vid Folkets Park, där de skyltat med växter! Så fin skyltning. Fyndade två böcker och ett litet fat i någon metall som var fint.

Och slutligen hamnade vi här, på Öppna Hjärtat! En sån affär som är väldigt hit-or-miss, antingen kommer man ut med något otroligt, eller så kommer man inte ut med något alls. Den här gången blev det gardinringar i trä och metall och en kul grej i mässing som jag inte riktigt vet vad det är. Men jag har satt den i fönstret med en kruka i. Lovar att visa snart!

Och det var den veckan i loppisens tecken, även om det väl regelrätt mer var i second handens tecken kanske. Potatoe, potato, tänker jag. Fynden kommer alltså i ett eget inlägg, och om ni är sugna på det, så kan jag kanske försöka skriva ihop en liten loppis-guide till Malmö?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram