Ja, ni läste rätt, jag tror faktiskt att den har kommit nu, våren. I alla fall här i Malmö. Här är relativt okej temperaturer, körsbärsträden har börjat blomma och även om vädret har total PMS och vänder på två röda, så är det svårt att vända det nu. Nog för att lite april-snö inte skulle förvåna mig egentligen, men utöver det alltså. Den är här nu, våren. Och den har kommit för att stanna.

Hemma innebär det att till och med Eric köper hem tulpaner att ha på soffbordet, såna där fina med lite melerad färgning, eller vad sjutton det nu heter på blommor.

Allra finast är de i rosa, tycker jag. Jag som annars inte är något super-fan av rosa kanske, tycker att det är den allra finaste färgen på blommor. Framförallt på våren.

Det betyder också att växterna här hemma älskar livet igen och börjar växa. Som den här Philodendronen, som producerat nya, om än väldigt små, blad. Den ska faktiskt få flytta tillbaka till fönstret igen, för den tappar mycket av sin fina variegering när den hänger såhär från bokhyllans mörkaste kant.

Men allra, allra bäst måste ändå vara att Scillan ploppar upp i exakt varje gräsmatta, vägkant och lite här och var mellan husen. Den är mitt bästa vårtecken sen alltid. Sen man cyklade förbi Lisas hus på väg till eller från stan och den alltid växte under deras jättelåga häck. Alltid har de varit det finaste vårtecknet.

Och nu står en liten mini-bukett i en odiskad mini-vas på mitt provisoriska sängbord bestående av en stol som jag egentligen har att slänga kläder på. Ni vet de där som inte är smutsiga nog för tvättkorgen men inte heller rena nog för att åka tillbaka ner i lådan? Ja, men precis. På den stolen står de nu och doftar sådär vårigt att man bara njuter av att tänka på det.

Har våren kommit till dig än? Jag vet ju att ni som läser bor på lite olika ställen och att Malmö är ett av de sydligaste. Kanske är det långt till våren kommer till där du bor?

Ett svar till ”Våren är här på riktigt nu”

  1. Profilbild för Linnéa

    Här i Göteborgstrakten har det börja komma knoppar och några enstaka buskar har börjat slå ut, men jag tror våren kommer på riktigt om en vecka ☺️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram