Just nu tittar jag mycket på dokumentärer, realityserier och annat som är enkelt att titta på när man broderar, virkar och allmänt grejar med händerna. Det gör att jag letar nya grejer hela tiden, och därför såklart hittar nya favoriter och ibland upptäcker gamla favoriter! Så också nu, när jag de senaste dagarna upptäckt en ny favoritserie, en intressant (men rätt sjuk) dokumentär, och en gammal favorit-dokumentär som kommit tillbaka till SVT Play! Så här kommer mina tre bästa tips just nu.

Ingegerd Råman – Framtid i varje andetag
SVT Play, finns kvar till den 22 januari 2020

Den här dokumentären tittade jag på flera gånger sist den låg uppe, för den är så lugn och mysig att titta på. Samtidigt är Ingegerd en riktigt bestämd och nästan liten hård kvinna, som vet precis vad hon vill och vad hon gillar. Älskar hennes design, och tycker att den här dokumentären fångar hennes process på ett fint sätt, samtidigt som den är väldigt estetiskt tilltalande. Alltså, extremt tilltalande. Rekommenderar varmt att sitta och handarbeta till!

Besatta av rikedom
SVT Play, finns kvar till den 10 september 2019

En betydligt med kontroversiell och stundtals rätt provocerande dokumentär om några av USAs rikaste människor. Utgångspunkten är de hundratusentals bilder som Lauren Greenfield (fotograf) tagit under 25 år, det är även hon som filmat majoriteten av dokumentären. Det här är inget för vem som helst att titta på kanske, det förekommer en del naket (bland annat på strippklubbar), och en del eh… jag vet inte hur jag ska förklara. Men starka scener, brukar man väl säga. SVT har faktiskt till och mest satt en varning innan man kan starta för att barn inte ska råka klicka in på den av misstag. Men om det trots min förvirrade förklaring låter intressant, så rekommenderar jag den verkligen! Jag fick en ännu starkare känsla av att verkligen inte konsumera efter att jag såg den.

The Great Pottery Throw Down (länken går till S02E01)
Youtube, finns kvar så länge rättigheterna tillåter, lol.

Jamen, det här programmet kom perfekt i tid för mig! Än så länge har jag bara hunnit titta ett par avsnitt (och i jakten på bilden fått vinnaren av säsong 2 spoilad för mig), men åh, så kul det är! Precis en sån serie som jag älskar. Först och främst på grund av ämnet, men också för att brittisk TV seriöst är det bästa jag vet. De vet verkligen hur man ska producera kvalitet, säger jag bara. Också ett jättegulligt koncept, och jag älskar att se andra dreja, bygga och greja med lera! Äh, ni fattar. Om ni, som jag, älskar keramik så tycker jag ni ska titta medan ni har chansen!

Ja, det var det för den här gången. Så fort jag hunnit rensa skrivbordet, föra över bilder mellan hårddiskar och dator och sånt, och sen lyckats tömma runt 40GB av bilder från sommaren, så ska jag försöka ta mig igenom de senaste månaderna även i blogginlägg! Sen börjar skolan den 3 september, och åh som jag faktiskt ser fram emot det nu! Men mer om det i ett annat inlägg. Hoppas ni hittar något att titta på såhär i det regniga slutet av sommaren. Hörs snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram