Nu sitter jag här, vid min stationära dator som jag nästan aldrig startar utan mest har för extra förvaring av alla satans bilder jag tar jämt. Skämt åsido, men alla de där bilderna tar en del plats, och de får verkligen inte plats i min bärbara dator. Så nu sitter jag här, livebloggandes och grejandes, medan jag väntar på att en enorm mängd med gammalt material ska föras över från en av mina hårddiskar till min stationära dator. Tangentbordet är ett sånt gammalt med väldigt upphöjda tangenter som är svårt att skriva på när man är van vid att skriva på ett som är platt, och majoriteten av alla ord jag skriver blir fel för att jag försöker skriva snabbare än jag hinner med, men så får det vara tills jag bestämmer mig för att sitta här oftare. För varför byta ut något som fungerar?

Men nu var det inte exakt det som inlägget skulle handla om. Förutom det där med bilderna, då. För det är alltså det jag håller på med nu. För över och grejar för att kunna redigera hela sommarens samlade fotografier. Jag skrev en lista igår kväll med alla inlägg jag skulle kunna skriva utifrån bilder jag inte ens kunnat föra över från kameran, och fick ihop hela 22 stycken. Och då har jag inte räknat med allt jag missade i våras.

Så vad tänker jag med allt detta då? Jo, men jag fick faktiskt en idé! Jag tittade på Youtube på någon som pratade om att förbättra sitt liv eller något liknande som jag normalt sett tycker känns lite löjligt. Men så pratade han om att göra det man faktiskt tycker är kul. Att lägga ner tid på det som känns viktigt. Och jag kände direkt att jag, trots att jag ofta tänker att jag vill skriva mer här, inte har gett mig själv möjligheten att göra det.

Detta såklart för att jag inte har ordnat så att jag kan redigera några bilder. Och utan bilder är det svårt att blogga, faktiskt. I princip alla sommarens inlägg har bestått enbart av bilder från telefonen, vilket inte är så illa det heller, men alla de hundratals bilder jag tagit med kameran har fått stå tillbaka i brist på plats. Så nu skapar jag plats. För min idé lär ta ett tag och det lär också ta ganska mycket utrymme på datorn. För min idé är alltså att jag ska…

Blogga 100 dagar i sträck!

Jag försökte detta någon gång för flera år sedan, men det blev liksom inte av. Jag fastnade, hade för höga förhoppningar och la ribban på varje inlägg så löjligt högt att jag verkligen inte hade tid. Så den här gången jobbar jag för att det inte ska bli så jobbigt, så att säga.

För med detta tänker jag ge mig själv möjligheten att ta till vara på vad jag har här. Det får bli högt och lågt, det får ta mycket tid de dagar jag orkar och hinner, och det får ta mindre tid de dagar jag inte orkar eller hinner. Men målet är att faktiskt blogga varje dag, att sätta mig ner med datorn och skriva ihop något. Målet är att representera någon sorts tydligare vardag, helt enkelt. Enda undantaget jag gör är om jag åker iväg nån helg, men då ska jag försöka se till att ha förinställt inlägg för de dagarna i stället.

Projektet startar på torsdag, eftersom det då tar slut väldigt passande till den sista november i år. Lagom till en eventuell start av adventskalender, eller bara för en månads paus kanske. Idag skriver jag det här, imorgon gör jag i ordning för att de första dagarna ska vara enkla att genomföra, och sen kör jag igång! 100 dagar av bloggande!

Med det sagt skulle jag verkligen uppskatta om du som läser ville ta några minuter för att hjälpa mig genomföra det här. Jag har satt ihop 10 frågor som skulle hjälpa mig framåt rätt rejält, som tar ca 3 minuter att svara på.

Undersökningen hittar du här.

Med hjälp av svaren kan jag försöka påverka innehållet lite extra, så att det blir extra kul för dig att läsa, och såklart för mig att skriva. Så jag uppskattar verkligen varje fråga du känner att du orkar och hinner svara på. Även om det är om två veckor eller två sekunder. Tack för att just du tar dig tid.

Nu avslutar jag det här, för om ett par timmar är jag fullt upptagen med att glasera mina keramikalster! Hoppas att allt har hållit i ugnen, och att jag får med mig något fint hem. Tills vi hörs på torsdag, ha en fin kväll och en fin dag imorgon!

4 svar till ”Om bildöverföringar, bloggundersökningar och att blogga 100 dagar i sträck”

 1. Profilbild för Alicia

  Heja dig, ser fram emot detta! 🙂

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, tror det kommer bli jätteroligt! Hoppas innerligt att jag inte tagit mig vatten över huvudet, hehe.

 2. Profilbild för Alicia

  PS har försökt svara på enkäten men den står bara och tuggar när jag ska skicka in – utifall fler har samma problem.

  1. Profilbild för Beatrice

   Ah! Ska kika och se om det är något jag kan göra åt det. Ser att flera har öppnat den, men inte svarat, så det kanske är ett återkommande problem helt enkelt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram