Så börjar jag på mitt lilla projekt när jag ska blogga 100 dagar i sträck. Eller, lilla och lilla, faktiskt så är det ju ganska stort. Massivt, skulle man kunna säga. Framförallt för mig som ofta påbörjar projekt och sällan avslutar dem. Planerar i en oändlighet och börjar och sen får det ligga flera dagar, veckor, månader eller år. Har fler UFOn än jag kan räkna, och de finns liksom utspridda i hela hemmet och över olika kategorier av grejande. Mentala projekt, skapandeprojekt, hushållsprojekt, till och med städning börjar jag med ibland och slutar halvvägs och tappar bort mig i.

Just nu sitter jag vid min stationära dator. Den som jag mest använder till bildförvaring. För här har jag inget redigeringsprogram än, trots att det nog hade varit bättre att redigera på en stor skärm än min lilla laptop på 13 tum. Men det är så svårt för mig att sitta vid skrivbordet varje gång, att inte känna mig flexibel nog. Och så avskyr jag verkligen att skriva på det här tangentbordet. Usch.

Jag har lyckats tömma alla minneskort från sommaren nu, alla 40GB bilder, och dessutom hann jag efter många om och men och svordomar tömma allt från telefonen. Så nu har jag så mycket material att jag knappt vet var jag ska börja. Med allt jag inte bloggat om sen i våras + några grejer från förra sommaren fick jag ihop 49 inlägg jag kan skriva, varav några jag redan redigerat bilderna till men inte bloggat än? Så onödigt. Men också lite skönt, för det hjälper mina 100 inlägg på traven avsevärt.

Jag har satt upp några regler för mig själv med de här 100 inläggen, som jag tänkte att jag ville skriva ner. Lite för mig själv, men också för att det känns bra att det finns där ute. Här är mina små regler:
– Varje inlägg måste innehålla minst en bild. Gammal, ny, från kameran eller telefonen spelar ingen roll. Men minst en bild.
– Om jag åker iväg utan datorn en helg behöver jag ha förinställt inlägg för de dagarna jag är borta.
– Jag får inte se det som en tråkig syssla, men de dagar jag inte orkar eller känner för det, så räcker det med några rader text om att jag har svårt att skriva, och en bild såklart.
– Att det i övrigt inte finns några regler. Huvudsaken är att jag kommer in i bloggandet igen, och att jag försöker sitta med det varje dag!

Mer då? Jo, men mitt i allt detta försöker jag såklart göra tusen andra saker. Rensar bland bloggar på Bloglovin som jag förgäves hoppats på ska börja blogga igen (varav en som inte uppdaterat sen 2016, hoppsan!), rensar bland de jag följer på instagram och försöker virka färdigt min hatt till Sybingon. Som jag inte bloggat om alls, men det kommer imorgon tänkte jag mig. Eller som senast på lördag, vi får se. På söndag är sista dagen att vara med, nämligen!

Förresten, innan jag avslutar här. Svara gärna på enkäten om bloggen! Jag vet att det är svårt att klicka på länkar och att det inte alltid är vad man tänkt sig. Men det skulle verkligen uppskattas så mycket, och jag försöker ta åt mig av det som kommer in. Så läser du här ofta, så skulle jag bli glad om du tyckte till lite också! Tänker att det blir roligare för oss alla om det som kommer upp här är sånt ni faktiskt är intresserade av.

Nu avslutar jag det här långa, lite förvirrade inlägget och utlovar något mer planerade inlägg de kommande dagarna. Åtminstonde ett par dagar, för sen får vi se om jag håller ut i mitt lilla projekt eller inte. Kram på er! <3

2 svar till ”1/100 – några snabba tankar”

  1. Profilbild för Linnéa

    Stort lycka till!

    1. Profilbild för Beatrice

      Tack! Det kan verkligen behövas… (:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram