Den här vanan att skriva varje dag sitter verkligen inte riktigt i, nu höll jag helt på att glömma av att blogga – på tredje dagen! Sån tur att jag inte gjorde det. Även om inläggen i min tilltänkta planering kanske fått flytta omkring lite. Inte hela världen, tänker jag!

Det har varit väldigt varmt igen de senaste dagarna, åtminstone här i Malmö. Och precis som hela sommaren har vi haft fönstren här hemma öppna. Om så en liten springa, så står minst ett fönster öppet i princip dygnet runt. Dels för att släppa in frisk luft, men framförallt för att här blir otroligt varmt på sommaren och ganska kallt på vintern.

Och precis som i alla rum här hemma så är köksfönstret, som vätter in mot gårdens norrläge, fyllt med växter. I det här fönstret har jag mest sticklingar och en del växter som inte trivs lika bra i solen. Eller som åtminstone trivs bra här, för här står trots allt en hel del suckulenter när jag tänker efter.

Här finns fredskallan som hänger i ampeln, som köptes in samma månad som vi flyttade till lägenheten. Här finns sticklingarna på novemberkaktus och julkaktus som ursprungligen kommer från min farmor. Men också ogräset (en oxalis) som jag plockade hos Erics föräldrar och satte i vatten, för det är ätbart och fint på samma gång! Den lite småknäppa Crassulan ’Gollum’ växer också här, tillsammans med två tusenmödrar som vuxit från en liten bebis från blad som fanns hos en klasskompis.

Längre till vänster finns hoyorna som jag nu börjat en liten samling av. Här finns en H. sp. Jungle Garden, den stora som växer upp mot stången och slingrar sig runt. Här finns också en H. kerrii-stickling som jag bytte till mig i början av förra veckan, en H. carnosa ’Krimson Queen’ som jag fått ta stickling på hos Erics föräldrar, och slutligen en okänd Hoya som jag bytte till mig mot en ledsen Peperomia för några månader sen. Återstår att se om den klarar sig. Och mitt i allt står en ny liten favorit som jag hoppas tar sig – Philodendron micans! Så vacker med sina sammetslena blad.

Här hänger också en liten basilikaplanta som vi ibland nyper blad från, två luftväxter, och så Monsteran som står i hörnet till vänster! Men den fick inte vara med på bild, för den är så himla kinkig just nu. Men fin i sin bångstyriga enkelhet, såklart!

Alla små trivs bra i luften som kommer in, åtminstone än så länge, men så fort det blir för kallt får vi börja stänga på nätterna igen. Lite synd är det, för det är verkligen skönt med frisk luft i lägenheten, det blir rätt lätt instängt när man bor såhär i stan. Eller i allmänhet bara, kanske.

Och till er som önskat en lägenhetstour – jag ska försöka! Allt är lite kaosigt just nu, med Eric som har tentaplugg över hela köksbordet och jag som tagit med mig lådor med grejer från Falkenberg. Men så fort vi kommit i ordning igen och jag fått en chans att ta några bilder, så ska jag se vad jag kan göra! Det känns alltid lite konstigt att visa upp sitt hem såhär. Men samtidigt fint, för jag är ändå rätt nöjd med hur det ser ut nu, utöver stöket. Håll utkik, så får vi se vad jag hittar på helt enkelt!