Den här vanan att skriva varje dag sitter verkligen inte riktigt i, nu höll jag helt på att glömma av att blogga – på tredje dagen! Sån tur att jag inte gjorde det. Även om inläggen i min tilltänkta planering kanske fått flytta omkring lite. Inte hela världen, tänker jag!

Det har varit väldigt varmt igen de senaste dagarna, åtminstone här i Malmö. Och precis som hela sommaren har vi haft fönstren här hemma öppna. Om så en liten springa, så står minst ett fönster öppet i princip dygnet runt. Dels för att släppa in frisk luft, men framförallt för att här blir otroligt varmt på sommaren och ganska kallt på vintern.

Och precis som i alla rum här hemma så är köksfönstret, som vätter in mot gårdens norrläge, fyllt med växter. I det här fönstret har jag mest sticklingar och en del växter som inte trivs lika bra i solen. Eller som åtminstone trivs bra här, för här står trots allt en hel del suckulenter när jag tänker efter.

Här finns fredskallan som hänger i ampeln, som köptes in samma månad som vi flyttade till lägenheten. Här finns sticklingarna på novemberkaktus och julkaktus som ursprungligen kommer från min farmor. Men också ogräset (en oxalis) som jag plockade hos Erics föräldrar och satte i vatten, för det är ätbart och fint på samma gång! Den lite småknäppa Crassulan ’Gollum’ växer också här, tillsammans med två tusenmödrar som vuxit från en liten bebis från blad som fanns hos en klasskompis.

Längre till vänster finns hoyorna som jag nu börjat en liten samling av. Här finns en H. sp. Jungle Garden, den stora som växer upp mot stången och slingrar sig runt. Här finns också en H. kerrii-stickling som jag bytte till mig i början av förra veckan, en H. carnosa ’Krimson Queen’ som jag fått ta stickling på hos Erics föräldrar, och slutligen en okänd Hoya som jag bytte till mig mot en ledsen Peperomia för några månader sen. Återstår att se om den klarar sig. Och mitt i allt står en ny liten favorit som jag hoppas tar sig – Philodendron micans! Så vacker med sina sammetslena blad.

Här hänger också en liten basilikaplanta som vi ibland nyper blad från, två luftväxter, och så Monsteran som står i hörnet till vänster! Men den fick inte vara med på bild, för den är så himla kinkig just nu. Men fin i sin bångstyriga enkelhet, såklart!

Alla små trivs bra i luften som kommer in, åtminstone än så länge, men så fort det blir för kallt får vi börja stänga på nätterna igen. Lite synd är det, för det är verkligen skönt med frisk luft i lägenheten, det blir rätt lätt instängt när man bor såhär i stan. Eller i allmänhet bara, kanske.

Och till er som önskat en lägenhetstour – jag ska försöka! Allt är lite kaosigt just nu, med Eric som har tentaplugg över hela köksbordet och jag som tagit med mig lådor med grejer från Falkenberg. Men så fort vi kommit i ordning igen och jag fått en chans att ta några bilder, så ska jag se vad jag kan göra! Det känns alltid lite konstigt att visa upp sitt hem såhär. Men samtidigt fint, för jag är ändå rätt nöjd med hur det ser ut nu, utöver stöket. Håll utkik, så får vi se vad jag hittar på helt enkelt!

4 svar till ”3/100 – Öppna fönster och varma dagar”

 1. Profilbild för Linnéa

  Du har väldigt mycket fina växter i dina fönster! Hade gärna haft fler, men fönsterbrädan måste delas med två katter som inte direkt visar någon hänsyn för krukor som står i vägen. Därför tycker jag att är det väldigt trevligt att få ta del av dina plantor istället ? Min (farmors fd) novemberkaktus har efter typ 1 år av inaktivitet äntligen börjat visa lite liv igen. Den fick bo inne i vårt badrum under våran road trip och när vi kom hem hade den skjutit nya ”blad”. Så den fick bo kvar i typ en månad och har fått mängder med nya blad. Så jag håller tummarna att den kommer blomma i år.

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack! Jag tycker det är så kul, men någonstans inombords så inser jag att jag börjar få lite för många, hehe. Men fint med novemberkaktus som börjat skjuta nya blad! Jag kanske borde flytta min som verkligen inte skjuter nya blad, utan står i söderfönstret och tjurar och bränner sig i solen… Hehe.

 2. Profilbild för Anette
  Anette

  Hej, så fint när blommorna står i olika höjd på hyllan, vart har du hittat hyllan?
  Mvh Nettan

  1. Profilbild för Beatrice

   Hej! Hyllan är från IKEA, men tillhörde en kollektion som tyvärr inte säljs längre. Den kom hösten 2018 och heter ”SAMMANHANG Prydnadsställ” om du vill söka efter den begagnat!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram