Det har blivit dags för mig att visa allt jag skapade till årets Sybingo! Sybingon är, för er som missat det, ett initiativ som drivs av Fredrika och Josefine, som tillsammans driver sitt instagramkonto Sew It Yourself – SIY. Genom dem har jag och många andra alltså skapat i två månader för att kryssa av årets bingobricka!

I år är det fina priser, både en symaskin från Husqvarna och en bok skriven av Johanna Nilsson som driver bloggen Slowfashion. Och jag har visserligen inte en chans på symaskinen, men en bok kanske man kan hoppas på i alla fall! Så nu tänkte jag, som komplement till instagrambilderna jag lagt upp idag, visa lite mer detaljerat vad det är jag sysslat med!

Allting började med att jag såg Fredrika dela med sig av årets bingobricka, och eftersom jag redan var några dagar sen satte jag igång att planera! Drog fram allt material (nästan, i alla fall) på vardagsrumsgolvet och började rota igenom vad jag hade. Tur för mig att en punkt var att organisera sitt materialförråd, för det behövdes verkligen. Men det återkommer vi till. Först drog jag fram allt, påbörjat eller ej, och kollade igenom vad som dels kändes spännande och dels kunde kryssa rutor. Det är ju trots allt en prioritering till en början.

Genom rotande och funderande kom jag fram till projekten jag ville göra, och skrev ner allting i min Bullet Journal, komplett med en bingoruta att kryssa i när jag gjorde klart saker (vilket jag såklart glömde, men det struntar vi i). Jag hade ett par påbörjade projekt jag ville avsluta, och så hade jag några jag verkligen ville göra för att jag behövde några saker. Och så några som bara blev till lite spontant för att kryssa rutor, såklart!

Det första projektet jag kryssade av var att organisera materialförrådet! Som jag satt med detta i nästan två dagar. Rensade, vek tyger, tryckte ner tygbit efter tygbit i lådor och korgar och såg till att alla broderigarner fick plats i mitt lilla syskrin. Färgsorterade, såklart. I en sorts nästan-regnbåge. Alla garnnystan fick sig en omgång de med och snurrades ordentligt, och de flesta verktygen fick hamna i det större syskrinet. Än är det inte helt ordnat, får väl medges, men det är faktiskt mest för att allting inte fick plats. Jag har så löjligt mycket material att jag inte vet var jag ska göra av allt. Lyxproblem, kallas det väl?

Oavsett vilket, så är det betydligt lättare och mer lättöverskådligt nu, vilket är väldigt skönt! Och det är bara de tyger jag grejat med i sommar som inte är prydligt vikta och nerstoppade i lådor. Så det är ju ett plus.

Sen tänker jag att vi tar oss en titt på det jag planerade som inte blev av. Synd på vissa saker, medan andra helt enkelt fick stå tillbaka i brist på inspiration i stunden eller något som inte fungerade. I ordning är projekten som inte blev av:

Laga Erics byxor
Sy spets-BH av gammal gardin
Sticka färdigt mitt pannband
Virka bebis-Converse
Brodera en liten tavla till Kajsas bebis
Sy fickor på min favoritklänning.

Något jag verkligen hade velat få gjort, men inte riktigt har vågat, är att sprätta upp en liten del av sidorna på klänningen och sy dit fickor. Dels för att det känns som bra övning men också för att en klänning utan fickor är det störigaste som finns. Men är lite rädd att jag ska ha sönder den och inte kunna laga den igen, hehe… Vi får se vad jag vågar mig på efter detta!

Men nu över till de projekt jag faktiskt genomförde! Det är ju trots allt det roliga. Här ovan ligger högen med material jag hade tänkt använda mig av. Allt som redan fanns hemma, det vill säga allting utom materialet till kjolen, som jag köpte nytt dagen efter planeringen. Det här hann jag med att göra klart/nästan klart:

Först sydde jag ett litet pennfack, eller vad man nu ska kalla det, en liten akvarellväska? För att mitt enda större pennfack inte riktigt var stort nog för att få med allt jag vill ha när jag reser med akvarellfärgerna. Tygerna är köpta second hand för länge sen, och dragkedjan också. Det blårandiga är i någon sorts vävd bomull, är min gissning, och det andra känns lite som ett tunnt duschdraperi? Så jag tänker att det är ett bra tyg att ha mot pennor och färg och så. Så nu rymmer min nya akvarellväska allting jag vill ha med mig! Fast lite väl sladdrig kanske den blev, hehe.

Det här projektet kryssar följande rutor:
Sy i ett blixtlås
Skapa något av loppismaterial
Använd ett material från stashen
Skapa en väska
Skapa något inför en resa

Sen sydde jag ihop två scrunchies av en gammal blus! Men det blev bara två trots att jag sydde ihop fler längder, för det var så jävulskt svårt att sy fast ändarna snyggt i det här tyget. Jag har gjort några innan i stuvbitar av linnetyg som varit betydligt enklare, så jag tror jag håller mig till det i framtiden. Mönstret jag använt mig av kommer från Ingrid Bergtun! Men det kan hända att jag ändrat några mått lite beroende på hur mycket tyg jag hade och så.

Detta projekt kryssar följande rutor:
Gör en remake
Skapa efter ett indiemönster

Efter det blev det äntligen kjol!! Jag hade kikat lite på bra mönster som kändes lagom enkla, eftersom jag egentligen aldrig sytt något plagg förut. Så jag hittade ett på Stoff och Stil som jag trodde skulle funka bra, och där fanns även ett par tyger jag gillade. Så jag åkte ut till butiken här i Malmö och handlade med mig det jag behövde! (Här finns mönstret)
Sen tog det mig ett tag att fixa allt som skulle göras, så projektet fick åka med halvfärdigt till Falkenberg, där jag lyckades sy klart den! Älskar den och har använt den massor sen den syddes. Tänker faktiskt att den ska få ett eget inlägg så småningom.

Det här projektet kryssar rutorna:
Skapa en kjol
Skapa något somrigt
Skapa på resande fot
Skapa något i linne
Testa en ny detalj

Sen påbörjade jag sommarens andra större projekt, ett jag inte alls hade planerat för. Men när jag scrollade omkring på #sybingo19 på instagram såg jag att folk hade virkat så otroligt vackra hattar! Och jag som verkligen kände att jag behövde en hatt i den modellen började leta efter var jag kunde köpa garnet som nämndes. Hatten är nämligen virkad efter gratismönstret Jenny från Järbo, och är en av deras sommarhattar från i år! Garnet fanns på den lilla lokala garnbutiken i Falkenberg (Stickalätt, rekommenderar om ni är i stan och vill ha garn!), så efter en fika på stan svängde vi inom på vägen hem och jag köpte med mig garnet för att virka en hatt! Virknålen hade jag redan med mig för ett annat projekt, så det var bara att sätta igång.
Nu är den inte riktigt färdig än, men jag inkluderar den ändå, för den är så gott som klar. Några varv till (sisådär en 13, tror jag), så är den färdig att användas!

Det här projektet kryssar rutorna:
Sticka eller virka något
Skapa något i garn
Skapa en huvudbonad
Skapa en accessoar

Sen har vi något som ersatte Erics byxor i planeringen! Nämligen min kaftan som jag älskar och har på mig nästan till allt för att den är sådär lagom sval när det är varmt ute. För några veckor sen upptäckte jag att den hade fått ett litet hål på högra ärmen, jättetråkigt, så jag satte igång och försökte laga den. Trådarna som dragit sig fick jag inte riktigt till, men hålet är åtminstone igensytt! Med en tråd från andra ärmen som jag tänkt klippa av i typ två år. Tur jag hade sparat den! Det här var dock så himla pilligt och frustrerande för tråden var så tunn, så jag hoppas innerligt att det aldrig går hål på den igen.

Det här projektet kryssar rutan:
Laga ett plagg

Och sist men inte minst har vi lavendelpåsarna! De som jag började brodera förra året efter att Alicia delat med sig av hur hon gör sina, och som sen aldrig blev klara. Jag hade liksom slutat mitt i en lavendelkvist? Men jag ritade dit en sista, broderade färdigt och klippte ut 12 rutor, varav 6 stycken med broderi på. Sen sydde jag ihop allt och fyllde med lavendel från Erics föräldrars trädgård från förra året! Blandat med lite ris, för det är tydligen bra (?). Men när jag hade sytt ihop tre stycken vägrade min symaskin samarbeta, så jag gav upp och sydde ihop de sista tre för hand. Tur att jag gillar handsömnad och att det var tre korta sömmar, haha!

Det här projektet kryssar:
Gör klart ett UFO
Skapa något av en stuvbit
Skapa något till hemmet
Skapa något i linne

Och det var det hele! Så himla roligt att vara med i år, och nästa år siktar jag såklart på att kryssa alla rutor! Det jag inte lyckades kryssa i år är Skapa en ficka och Skapa underkläder. Kanske är det något jag lyckas med till nästa år, helt enkelt!

Nu ska jag skicka in mina avslutade rader (8 stycken!) på mejl tillsammans med några bilder, och sen är det dags att ta en paus från datorn för i dag. det här med att blogga varje dag är ju jätteroligt! Men det tar också en del på krafterna, så nu ska jag spara mig en stund och sätta mig och virka lite mer. Har ett nytt projekt på gång som jag hintat lite om på instagram, som jag såklart visar här när det är klart!

4 svar till ”4/100 – Det stora Sybingo-inlägget 2019”

 1. Profilbild för Alicia Sivert

  Åååh så roligt att få se din sömnadssommar sammanställd! Kjolen är verkligen amazeballs och jag vill gärna se ett eget inlägg med massor av bilder på dig i den! Älskar också lavendelpåsarna såklart. Bästa miniprojektet <3 Bra sömmat i sommar! Inspirerande att se 🙂

  1. Profilbild för Beatrice

   Tack, så glad jag blir! Ska se till att fixa det där inlägget med fler kjol-bilder snarast! Och jag är så glad för lavendelpåsarna, älskar att allting luktar svagt av lavendel när jag tar upp det ur byrån!

 2. Profilbild för Linnéa

  Håller med om att klänningar (och kjolar) utan fickor är klart det störigaste som finns! Älskar kjolen som du sytt, den var väldigt fin! Modellen sitter väldigt fint på dig. Så den jag tycker du skall sy fler av. Med fickor så klart ?

  1. Profilbild för Beatrice

   Ja, det finns inget mer irriterande! Ska faktiskt ta upp sömmarna i sidorna på kjolen jag sytt också och sy i fickor, så fort jag vågar. Men tack! Den här modellen är så löjligt skön också. Hade många liknande på gymnasiet, fast kortare, och det är verkligen en behaglig stil! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram