Idag är en sån där dag när man verkligen inte är på humör för något alls. Det är varmt och soligt ute, och en majoritet av mänskligheten verkar tycka att det är det absolut bästa vädret som existerar. Men jag kan knappt vänta på mulna höstdagar, när det fortfarande är ljust nog för att ta bilder, men solen inte skapar så skarpa skuggor överallt. När det är mjukt ute, lite kyligt och sådär färgglatt som när löven börjar gulna men sitter kvar på träden. När man promenerar längs med gatorna på väg hem från skolan och bara längtar tills man får sitta och läsa under en filt med en kopp te eller varm choklad.

Det kanske låter som världens mest romantiserade bild av hösten, och det är det kanske. Men jag tycker på många sätt bäst om hösten. Det känns som en bra nystart, liksom. Ny termin, ny ork. Kanske. För mig är det i alla fall så.

Och precis som hösten är en nystart, tänkte jag försöka starta om den här dagen. För jag har varken ork eller vilja, men det är så tråkigt att bara slötitta på Youtube eller scrolla på telefonen utan att egentligen leta efter något. Så! Därför tänkte jag nystarta dagen med att tipsa om tre personer jag följer på mitt växt-instagramkonto (ja, jag har ett konto specifikt för mina växter, följ gärna om ni gillar växter!) som jag verkligen, verkligen uppskattar. Tänker att ni nog också skulle gilla dessa, helt enkelt!

littleandlush

Anna driver kontot littleandlush, som är kanske mitt finaste på instagram, åtminstone när det kommer till växtrelaterade konton. Alltid lika vackra bilder, hon är lagom mycket i stories och varken spammar eller struntar helt i det, och verkar vara en så fin och ödmjuk person. Tycker verkligen om det här kontot jättemycket!

finsk.karaoke

Ett konto som drivs av en äkta växtgäri, som bor i norra Sverige, och är så himla duktig på hoyor! Eller porslinsblommor, som de kallas på svenska. Hon har en väldans massa vackra och häftiga sorter, och visar upp både i flödet och i stories. Sen finns det såklart också en massa andra vackra växter, och jag tycker kontot håller precis den nivå jag tycker om att följa.

deplantenbakker

Jag vet egentligen inte så mycket om personen bakom kontot, mer än att hen bor i Amsterdam, men de här kontot är verkligen guld bildmässigt! Älskar den vita väggen med växter framför, och alla växterna ser verkligen så välmående och nöjda ut. Och växer fort gör de också! Älskar också hur de som klättrar får naturliga pinnar att klättra på, det blir så vackert och inte lika stelt som raka mosstockar lätt blir.

Så, nu känner jag mig åtminstone lite mer sugen på den här dagen, och hoppas såklart att ni gillar dagens små tips! Det här är tre absoluta favoriter, och ibland klickar jag mig bara in på de här tre kontona för att jag helt enkelt inte orkar med fler för dagen. Väl värda en titt, med andra ord!