Det här med att blogga varje dag är ju faktiskt ganska kul? Vet inte varför jag konstant skjutit upp detta, ångest eller ej. Eller klart att det kanske kommer bli mer av en utmaning när skolan drar igång igen om en vecka, men det återstår att se. Idag tänkte jag att jag ville visa hur nöjd jag blev med vardagsrumsfönstret efter att jag ändrade om där för en vecka sen ungefär. Lånade ju hem boken Greenterior, och efter att jag hade läst igenom nästan hela boken fick jag ett sånt sug att greja med mina egna växter. Så då tog jag tag i vardagsrumsfönstret, som tidigare varit minst sagt trångt och välfyllt.

För i enbart det här fönstret (som visserligen är runt 3 meter brett) har jag tidigare kunnat räkna till mellan 30 och 40 växter. Nu står där ungefär hälften, och det ser helt ärligt mycket bättre ut. Eller åtminstone så passar allting ihop på ett helt annat sätt nu.

Jag valde att placera några av sommarens loppisfyndade växtböcker i en liten hög för att höja upp några små krukor lite grann, och sen fortsatte jag jobba med höjdskillnaderna. Det blev lite svårt att få till det, eftersom jag någonstans insåg att jag helt hade tröttnat på alla växter som inte var mestadels gröna. Inte för att jag har särskilt många såna, men tillräckligt många för att det skulle bli lite svårt att göra fönstret enhetligt.

Men tycker ändå jag lyckades fint! Är väldigt nöjd, och satt två dagar i rad i soffan och kikade ditåt och sa till Eric att jag var så nöjd för det blev så fint. Att jag helt skippade att tvätta fönstren samtidigt, fast jag övervägde det en bra stund, det kan vi väl bortse från? Tvättade fönster är ju trots allt lite överskattat…? Äsch, försöker intala mig det i alla fall!

Så nu är fönstret fint och omblomerat (mitt bästa hittepåverb som jag först och främst sett hos antoniabellskog på instagram), och jag är så glad! Allting är också sånt som faktiskt trivs bra i söderläge. Det är annars kanske mitt mest utmanande. Att hitta växter jag gillar som trivs i full sol majoriteten av dagen. Till och med mina palettblad bränns i det här fönstret. Så nu är det fint och grönt och lugnt att titta på igen. Bästa kombon, om ni frågar mig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

jag är Bea.

Välkommen till min blogg! Här delar jag mest mitt skapande, och en del av livet. Nyligen skedde en flytt tillbaka hem till Falkenberg, efter 10 år i Malmö. Följ med mig när jag upptäcker min hemstad!

Följ mig också här:

Nytt på Instagram